Ако не го прочита првиот пост, срањто замара нон стоп и на исклучено и на уклучено.Се си работи ОК, немам никакви проблеми со Биксби. Исклучете го, и нема да ве замара.
https://thedroidguy.com/2019/01/how-to-disable-bixby-on-galaxy-note-9-1092773
го реши проблемот?Ако не го прочита првиот пост, срањто замара нон стоп и на исклучено и на уклучено.
ако имаш саат време слободно,барај ме.Околу 12часотне, ќе го носам во друг сервис
Во ред дечко,мислев да ги споредиме(бидејќи и јас имам ноте8)можеби ќе најдевме што зеза.Инаку доста често овакви проблеми се решаваат со disable на сите bixby apps па uninstall updates restart па enable.Како што кажав стојам на располагање...На работа сум, башака ако мислиш дека со опции уклучи-исклучи дека ќе го средиш џабе време ќе губиме. Во FIXIT (со 30 вработени во сервис) не го средија, на два пати го враќав, по 2 саати се заебаваа, 5 пати го рестираа, пробаа без никаков софтвер инсталиран и пак булшитот постои. Чаре е да се врати на Андорид 8. Како и да е, има гомното гаранција, ќе го однесам па нека го решат.
Фала на понудата, не ме сфаќај погрешно. Ги пробав и јас лично и во FIXIT(сервис со сите можни видови на Samsung и Apple и 30 вработени) ситe комбинации со се што е можно од disable/uninstal/reset/force stop, споредено со друг Note 8, Note9, S10+ и т.н. Никако не може да се исклучи глупиот popup message на locked screen, ниту пак по иницијализација може да се спречи глупото гомно самото без никаква активност да се уклучува и да прави гомнарии. Значи и кога ќе биде disabled, forced stop на сите Bixby гомна и слично, самото повторно се уклучува и прави срања. Денес ќе го носам во сервис на T-Mobile, има гомново гаранција, па да ќе видам што ќе кажат. Ако не го средат ваљда ќе ми уважат гаранција или слично, па ќе видам што понатаму. Најверојатно ќе си купам нов мобилен, кој секако нема да биде Samsung и никогаш повеќе нема да купам Samsung.Во ред дечко,мислев да ги споредиме(бидејќи и јас имам ноте8)можеби ќе најдевме што зеза.Инаку доста често овакви проблеми се решаваат со disable на сите bixby apps па uninstall updates restart па enable.Како што кажав стојам на располагање...
Па...има 2 можностиФала на понудата, не ме сфаќај погрешно. Ги пробав и јас лично и во FIXIT(сервис со сите можни видови на Samsung и Apple и 30 вработени) ситe комбинации со се што е можно од disable/uninstal/reset/force stop, споредено со друг Note 8, Note9, S10+ и т.н. Никако не може да се исклучи глупиот popup message на locked screen, ниту пак по иницијализација може да се спречи глупото гомно самото без никаква активност да се уклучува и да прави гомнарии. Значи и кога ќе биде disabled, forced stop на сите Bixby гомна и слично, самото повторно се уклучува и прави срања. Денес ќе го носам во сервис на T-Mobile, има гомново гаранција, па да ќе видам што ќе кажат. Ако не го средат ваљда ќе ми уважат гаранција или слично, па ќе видам што понатаму. Најверојатно ќе си купам нов мобилен, кој секако нема да биде Samsung и никогаш повеќе нема да купам Samsung.
psyside лајкс диској секако нема да биде Samsung и никогаш повеќе нема да купам Samsung.
Мизеријата е што немам баш некој избор за добар андроид смартфон....psyside лајкс дис
Убајна е Noteto само што ти еве си паднат во немилост.Мизеријата е што немам баш некој избор за добар андроид смартфон....
Не го стискам дугмето. Без стискање се уклучува///Убајна е Noteto само што ти еве си паднат во немилост.
Иначе јас читав по ова сајтовиве дека конечно решиле да дозволат ремапирање на дигмето.
Како се кине енџин за препознавање на глас?Mене друго што ми паѓа на ум е комплетно да го скинеш препознавањето на глас (енџинот) па ваљда ова ќе се предаде. Или пак тоа Бигсбито можеби зависи од Гугл апликацијата
Јок, и јас го рутирав и кастам ром.Изгледа само ние сопствениците на шаоми a1/a2 сме благословени што имаме телефони со "чист" андроид.
Проблем е што нa секој unlock ме враќа на глупиот скрин каде чекја да стиснам I agree(да му умре мајка у п*чка).
Ако го прочита мојот прв пост, не се исклучува (со се можно стаено на disabled) туку постојано само по себе срањето си прави pop up на locked screen. Затоа ја отворив темава со надеж дека ќе најдам и друга жртва која можеби успеала да се ослободи од срањето.Па веднаш по „I agree“ се влегува во подесувања... каде што можеш да исклучиш Bixby voice и one click...
како што опиша @FLEGMA два поста погоре...
Во официјалниот сервис одбиваат да го третираат телефонот за проблемот бидејќи било пукнато стаклото на тачот. Бараат да го сменат комплет дисплејот, а промената чини речиси колку што можам да го продадам телефонов со променет дисплеј. Пробав да се ојбаснувам дека со пукнато стакло ми функционира веќе неколку месеци и дека проблемот не постоеше пред идиотската надградба меѓутоа бесцелно. Промена на дисплеј (по кој наводно ќе ја уважеле гаранцијата) воопшто не ми е опција, нека кршат глава. Во меѓувреме најдов хак и тоа:
Го деактивирам bixby bullshit така што бришам data/cache. По тоа гомното е неиницијализирано и почнува да замара со дебилната нотификација која се појавува на секои 5 секнуди на locked (blank) screen. Почнувам со инцијализација на Bullshit voice и доаѓам до глупиот скрин каде бара да му стиснам I agree(да им умре мајка у п*чка). Не му стискам ништо го оставам така неиницијализиаран и ниту се појавува дебилната порака, ниту дебилното Bullshit Voice се уклучува. Проблем е што нa секој unlock ме враќа на глупиот скрин каде чекја да стиснам I agree(да му умре мајка у п*чка).
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден