Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
Некој да поможи во врска со дубајски или не знам ти каков ајфон. Ми донесе еден од комшииве ајфон 4ка, човеков прерадван: ајфон ајфон ајфооон најдов :p ама кога му кажав дека е дубајски.... Е сега има пин на телефонов, пробав со држење на копчињата за да влезам во рикавери но никаде не влезе, само си се пушти на десктоп... На пц кога ќе го поврзам има 4 опции: сториџ, веб камера и уште две но ништо не излегви... некој да кажи нешто да пробам бидејќи барав и на гугл но ништо не најдов :/

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Некој да поможи во врска со дубајски или не знам ти каков ајфон. Ми донесе еден од комшииве ајфон 4ка, човеков прерадван: ајфон ајфон ајфооон најдов :p ама кога му кажав дека е дубајски.... Е сега има пин на телефонов, пробав со држење на копчињата за да влезам во рикавери но никаде не влезе, само си се пушти на десктоп... На пц кога ќе го поврзам има 4 опции: сториџ, веб камера и уште две но ништо не излегви... некој да кажи нешто да пробам бидејќи барав и на гугл но ништо не најдов :/

Пробај со туторијалот од клипов иако не верувам дека ќе бива оти е како што викаш дубајски или нешто друго

има и други туторијали од YouTube барај чарето инаку ајфонот ќе биде ,,цигла" (за ништо не бива или распродај за делови )
Значи пробај како на клипов па потоа оди во сетинг и таму исклучи го пинот. Но не верувам и не сум пробал.

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
Пробај со туторијалот од клипов иако не верувам дека ќе бива оти е како што викаш дубајски или нешто друго

има и други туторијали од YouTube барај чарето инаку ајфонот ќе биде ,,цигла" (за ништо не бива или распродај за делови )
Значи пробај како на клипов па потоа оди во сетинг и таму исклучи го пинот. Но не верувам и не сум пробал.
Ништо другар џабе, прво што ми текна беше со оваа финта ама ми излегви Dial Sos и кога ќе одам да излегува дали да вклучам режим на летало и што и са одберам ме враќа на слај ту анлок :/

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro

Rodrigo

hello world
18 ноември 2013
175
91
Имам проблем со GPS ЛГ L5.Никако не може да ми ја најде локацијата каде се наоѓам.Дали е ова некој проблем на андроид или пак само кај мене го дава проблемот?

Rodrigo

hello world
18 ноември 2013
175
91
незнам што е тоа.Како што сум го купил така е.Инаку од вип ми е земен и работи само на вип картица

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
незнам што е тоа.Како што сум го купил така е.Инаку од вип ми е земен и работи само на вип картица
Можно е да си натрупал многу кеш меморија затоа рестарирај и види дали ќе работи.
Патем види спецификација на твојот телефон дали има подршка GPS иако би требало .

Rodrigo

hello world
18 ноември 2013
175
91
Можно е да си натрупал многу кеш меморија затоа рестарирај и види дали ќе работи.
Патем види спецификација на твојот телефон дали има подршка GPS иако би требало .
Направен му е веќе Ресет на цел телефон!Све избриша и слики и програми и се живо.А за Гпс има подршка.Станува збор за

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l5_ii_e460-5293.php

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Направен му е веќе Ресет на цел телефон!Све избриша и слики и програми и се живо.А за Гпс има подршка.Станува збор за

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l5_ii_e460-5293.php
Значи не е до телефонов туку гарант до операторот е ВИП туку стави сим картичка од ONE или T-Mobile и ќе видиш како ќе те наоѓа ;)

Rodrigo

hello world
18 ноември 2013
175
91
Значи не е до телефонов туку гарант до операторот е ВИП туку стави сим картичка од ONE или T-Mobile и ќе видиш како ќе те наоѓа ;)

Каква врска има картичката со гпс-от.Не верувам дека е до неа.Како и да е ќе се обидам кај еден што работи со мобилни.Сигурно има некој трик за кој што се средува,

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Каква врска има картичката со гпс-от.Не верувам дека е до неа.Како и да е ќе се обидам кај еден што работи со мобилни.Сигурно има некој трик за кој што се средува,
Ај оди во settings и барај Location и да селектираш High accuracy или нешто слично,или пак оди во Mobile Data и барај Network mode и селектирај auto и пробај ,а ако пак не бива тогаш не знам што да кажам .
Инаку има врска со ВИП и другите оператори различни фреквенции се зависи од моделот на смартфонот .

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Добив на користење Alcatel OT M'Pop. Такво срање од телефон, ѓубре невидено. Ако прочитам некој да каже дека е супер го жалам.

При користење на вакви и слични уреди ми е криво за сликата која се стекнува за андроидов. Од друга страна ме нервира тоа што Гугл дозволија да се инсталира на се живо и да излегува најтешка кинезарија која само допринесува за лошиот имиџ на инаку добриот ОЅ.

KristijanK

read-only
24 февруари 2014
1
0
Здраво дечки! Да ве прашам дали некој го има Samsung galaxy trend plus во вип се продава и да ми кажи мислење за него и кој според вас е подобар самсунгот или sony xperia m? иста цена се во ВИП. позд!

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Здраво дечки! Да ве прашам дали некој го има Samsung galaxy trend plus во вип се продава и да ми кажи мислење за него и кој според вас е подобар самсунгот или sony xperia m? иста цена се во ВИП. позд!

Оди и ѕирни ги на лице место кој како работи. Од тој што си позадоволен и што работи поглатко, тој земи го.

Ако ти е важно камера, слини со двата и види кој вади подобра и пореална слика. Батерија во салон секако не можеш да видиш колку ќе држи, така да тоа од искуство само од други луѓе.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Подобро земи експерија М додека самсунгов тоа што викаш е типично тинејџерски обично е ограничено иако не мора да значи.

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
Вака..пошто сум дабидус за телефони.. имам неколку прашања:
-Дали е вистина дека,доколку инсталираш игри/програми/додатоци на телефонот и бришеш нон стоп доаѓа до успорување на телефонот,и тоа успорување се решава само со master reset. (валда така се вика) ?!

-Дали со ресетот на телефонот се бришат сите додатоци,(desctop clock,animation,used space,..bla bla bla ) односно коа ќе го купиш телефонот тие програми што си идат на него или треба да се симнуваат повторно?

-Што точно се брише со ресетот?

-Како се прави desctop screenshot на Alcatel OneTouch M'Pop ?

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Вака..пошто сум дабидус за телефони.. имам неколку прашања:
-Дали е вистина дека,доколку инсталираш игри/програми/додатоци на телефонот и бришеш нон стоп доаѓа до успорување на телефонот,и тоа успорување се решава само со master reset. (валда така се вика) ?!

-Дали со ресетот на телефонот се бришат сите додатоци,(desctop clock,animation,used space,..bla bla bla ) односно коа ќе го купиш телефонот тие програми што си идат на него или треба да се симнуваат повторно?

-Што точно се брише со ресетот?

-Како се прави screenshot на Alcatel OneTouch M'Pop ?

Ако го преполниш со апликации ке почне да трокира ако бришеш нонстоп и инсталираш доага до успорување али во рикавери ке влезеш и ке бришеш кеш али тоа привремено решение а со ресетот се брише цел телефон што си инсталирал и го вракаш во фабричко стање

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Да не отварам нова тема тука да си прашам за совет/мислење.

Неможам да се одлучам за половен смартфон окулу 11 000/12 000. Секој модел што ќе го "засакам" пола саат подоцна му наоѓам некоја мана што ужасно ќе ме нервира=без мерак ќе го користам. Донекаде приоритет ми е добар дизајн и многу важно- да нема вградени копчина во екранот туку да бидат доле посебно (пример S3/S4).

Моделите кои досега ги гледав се N4- се океј само копчињата и екранот ми е многу блед на бои. Кејф ми прави да речеме AMOLED ама од друга страна имам читано дека после година две веќе се за менување екраните поради прегорени суб пиксели. Следен што влезе во предвид, а воедно и најмногу ме фати кејф беше HTC ONE X, ама поради проблемите со вифи-то не ми е сигурно на старо. Инаку се друго освен приклучкот за полнење што е од страна ми е по желба. S3-ката ретко, ама мислам за месец дена ќе може да се најде прилично евтино, позначаен минус е дизајнот, ама ќе помине некако. Има и многу други модели како на пример Huawei Ascend P6, Xperi-ите чиј дизајн ич не ми иде у логика ама мислам дека доволно се...

Задолжително ми е да има добра батерија, прифатлив дизајн, 4 јадрен процесор, прифатлива поддршка од custom заедницата (XDA devs или како и да се викаат ако има други) зошто планирам душата да му ја извадам со модови. :D

Па, давајте совети.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Дали има некој ставено CyanogenMod 11 на samsung mini 2 ?

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
ОТ
.Кај да најдам оргинал слушалки за Samsung s3 ?? или ако има боље од нив некој пишете,по можност и цена.
фала

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв