Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Успеав да влезам со Root Toolkit-от, Temporary во TWRP и мислев дека имав некој ROM но таму немаше ни еден фолдер.

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Успеав да влезам со Root Toolkit-от, Temporary во TWRP и мислев дека имав некој ROM но таму немаше ни еден фолдер.
Преку sideload додади го или mount-ни си го дивајсот, па перфли некој ром на него.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Флешнав TWRP, дознав дека нема никаков OS инсталирано dafaq. Ова е првата работа.

Втората работа е што на TWRP има Password и не памтам да сум ставал некогаш. Тој Password не е на самиот TWRP туку на самиот storage или таблетот - без тој PW немам пристап кон меморијата на таблетот.
Ги испробав сите можни комбинации и ништо.

Edit: успеав да ставам ROM, утре следува туторијал - сега идам да спијам.

Фала многу @xhktw

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Го преебав таблетот, Nexus 7 3G. Го брикнав, сакајќи од 4.3 сток да се вратам на 4.2.2.

Го правев тоа со Nexus Root Toolkit, па пробав некако да излезам од ситуацијава со Nexus 7 Toolkit.

Работата е што влегува во Bootloader дирекно, а кога стискам старт со мали букви во лев горен ќош ми испишува Booting failed го дава белото google лого со отворен катанец доле(дека бутлоадерот е одклучен ако не грешам беше?) и од страна можам да си сменам дали да влезам во Custom Recovery, Reboot Bootloader, Power off и Start.

Сега симнувам Android SDK и Factory Image 4.2.2, како и кои точно команди треба да ги внесам? Дали треба некои дополнителни ствари да се флешуваат?

Немаш back up на ромот ? Не ти е брикнат чим влага во бутлоадер:D Флешни отпоново ромот . A мислам и на toolkit-от има опција flash stock и бираш soft brick .
Eве ги официјалните ромови https://developers.google.com/android/nexus/images .
Јас додека пишам си средил .

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Па ќе му стави 4.2 ром и нема да му кочи. ,
На сестра ми на mini2 кога и ставив cm10.1 се прероди телефонот. Ни л нема од лаг.

Дај негде информации како се инсталира см јас ги симнав 3 верзии (10-10.1-10.2).Но незнам како се инсталира .Иначе и јас имам mini2:)

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Немаш back up на ромот ? Не ти е брикнат чим влага во бутлоадер:D Флешни отпоново ромот . A мислам и на toolkit-от има опција flash stock и бираш soft brick .
Eве ги официјалните ромови https://developers.google.com/android/nexus/images .

Јас додека пишам си средил .

Има, ама не работи скапаното. Па и кога бев на 4.3, идев да го рутирам и после тоа пуштав BusyBox/SuperSU ми викаше дека не е рутиран...

Како што кажав, во TWRP ми даваше дека немам никаков OS инсталирано, и затоа ми влагаше во Bootloader и нејќеше да бутира.

Тоа што правев е рачно флешување на секое еб*но парче од ромот - Bootloader, radio, boot, system, userdata(го скокнав recovery, бидејќи претходно имав ставено TWRP).

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Дај негде информации како се инсталира см јас ги симнав 3 верзии (10-10.1-10.2).Но незнам како се инсталира .Иначе и јас имам mini2:)

Рутирање

Aко не е рутиран симни odin 3.04 ,симни root.zip и cmw6 recovery од овде http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2030758 . Стај го root.zip у SD . Отвори Odin кликни PDA и одбери го cmw6 фајлот. Угаси телефон, држи volume up +power + home ќе ти даде едно ќе идеш continue . Aко пишува downloading земаш усб кабел брцаш и пс телефон , чекаш Odin да го препознае, ако го препознае(ако го имаш претходно ставено телефонот у пс и инсталирано самсунг киес ќе го препознае пошто имаш драјвери) ќе биде вакво
detect.jpg

Кликаш start завршуе и имаш инсталирано recovery(можеш да извадиш usb cable ) . Бутуваш во recovery (држиш сите копчиња) и идеш install zip from SD и инсталираш root.zip. Симни root chacker да провериш дали има рут .Ако има root идеш на делот флешување .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Флешување
Еве го ромот http://goo.im/devs/thewhisp/jena-cm10.1 (најдоле тој е стабилна верзија) .
Еве ти ги и гугл апликациите http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130301-signed.zip .
Ставаш овие два у мемориска . На исклучен Телефон држиш сите копчиња идеш back up (safety first) . Идеш wipe data , па wipe cache и идеш instal zip from SD . Инсталираш rom ,инсталираш gapps и кликаш reboot .
Ако имаш мака пиши ПП.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
683
973
Ако може некој да ми препорача македонска тастатура за GS4
Ви благодарам
Спушти си ја Google Keyboard. Ако неможеш да ја спуштиш од Play Store, истата можеш да ја најдеш ако ја изгуглаш па sideload да направиш. Понатаму автоматски ќе прави update на истата.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Дејан, симни MultiLing keyboard, доста е добра, или пак SwiftKey бидејќи има мултитач.
А сигурно и фабричката има МК поддршка, не верувам да нема...

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Дејан, симни MultiLing keyboard, доста е добра, или пак SwiftKey бидејќи има мултитач.
А сигурно и фабричката има МК поддршка, не верувам да нема...

Има има и фабричката.Но незнам дали може да се менува паралелно.како на ПЦ.
ЕДИТ: Се снајдов,ги селектирав и англиски и македонски и сега на Space можам да ги менувам.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Може, притисни само на тоа копчето за опции. Немам Андроид телефон моментално да ти пратам принт... Тука до точка, запирка мислам дека беше некаде, на десна страна е обично.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Да да,се снајдов.Не ми текна два јазика да селектирам и затоа не сум можел.Сега на Space со лизгање лево десно можам да менувам јазик на тастатура,така да ги одбрав англиски и македноски и сега е супер.Ви благодарам

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Имам еден shity проблем.

Купив слушалки (earbuds) ги приклучувам на SE Xperia X8, не работат. Ај викам што е работава, ги приклучувам на другиот телефон(LG Optimus L4 II) работат и на N7 исто работат.
Случајно задржав копчето на слушалките за да се изгаси микрофонот, проработеа и на SE Xperia X8. Ама беља работа треба копчето нон-стоп да го држам за да слушам музика.
Решение?

Има некој начин софтверски да го изгасам? Пошто салотејп не го фаќа копчето асално.

btw, сакам да го користам како MP4, тој тетрисот.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Имам еден shity проблем.

Купив слушалки (earbuds) ги приклучувам на SE Xperia X8, не работат. Ај викам што е работава, ги приклучувам на другиот телефон(LG Optimus L4 II) работат и на N7 исто работат.
Случајно задржав копчето на слушалките за да се изгаси микрофонот, проработеа и на SE Xperia X8. Ама беља работа треба копчето нон-стоп да го држам за да слушам музика.
Решение?

Има некој начин софтверски да го изгасам? Пошто салотејп не го фаќа копчето асално.

btw, сакам да го користам како MP4, тој тетрисот.

Јас пак на оригиналните слушалки од SGS4 не можам звук да намалувам зголемувам на нив,а гледам + - дугме на нив(ваљда не служи за друго лол)Не знам што им е маката.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Јас пак на оригиналните слушалки од SGS4 не можам звук да намалувам зголемувам на нив,а гледам + - дугме на нив(ваљда не служи за друго лол)Не знам што им е маката.

Чекај, оригинални SGS4 слушалки на SGS4 не ти работат?

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Чекај, оригинални SGS4 слушалки на SGS4 не ти работат?
Да да,работат ама звук да зголемам намалам морам преку телефонот,дугмето на слушалките не реагира,незнам зашто е така.Дали треба нешто да подесам,незнам.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
А јас пак на HTC ONE си немам гајле супер си работи како што треба ама не е многу јак звук поради лична природа (поради што го носам слушен апарат наглувен сум) :D

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно