Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

p0p33

read-only
22 ноември 2020
8
8
Тоа 900, 950 еур мобиларите нека ги акаат сите неписмени. Се знае 500еур диск 400еур дигиталката се официјални цени глобално а и Галерија шо ги продава. За сите други мучки измеѓу шо ги праат и 'легален скалпинг' тоа е друг муабет

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Математиката е едноставна, купуваш PS4 сега, го продаваш 100 еур помалце кога ќе дојдат 5ките и си купуваш таков. Многу глупо би било да се изгориш 900 еур дупло од msrp за плејка.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.245
675
Математиката е едноставна, купуваш PS4 сега, го продаваш 100 еур помалце кога ќе дојдат 5ките и си купуваш таков. Многу глупо би било да се изгориш 900 еур дупло од msrp за плејка.
Ако ја купиш 4-ката на старо би загубил максимум 50 еур.

Sent from my Poco X3 using Tapatalk

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje

Anungunrama

hello world
5 февруари 2019
198
199
Гадна политика. Чекај си ти со месеци док они раздаваат на естрада и пријатели за да се сликаат со нив на Инстаграм ко Панчо и Марија Шерифовиќ. Да има избор од неколку места да се купи никад не би земал од нив.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Леле како плачете како мали деца што не им купила мама сладолед. Ако има толку малку како да ги продаваат? Па ќе се испотепате таму вие кој прв да купи. Сакате да има редици како у Америка? Да ви најават една недела пред да дојдат конзоли па да кампувате пред Сити мол? Еве објаснете ми како вие замислувате продажба на толку мал број на конзоли?

Боље да не знаеш дека имало отколку да знаеш и да не можеш да го купиш.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.670
6.953
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Па не може да се пушти поплака до SONY па да ги испитаат дали е ова вистина?

Anungunrama

hello world
5 февруари 2019
198
199
Леле како плачете како мали деца што не им купила мама сладолед. Ако има толку малку како да ги продаваат? Па ќе се испотепате таму вие кој прв да купи. Сакате да има редици како у Америка? Да ви најават една недела пред да дојдат конзоли па да кампувате пред Сити мол? Еве објаснете ми како вие замислувате продажба на толку мал број на конзоли?

Боље да не знаеш дека имало отколку да знаеш и да не можеш да го купиш.

Значи ако има од било каков продукт само 10 комада, треба да идат по пријатели? Едноставно е - стави ги онлајн и кој стигне стигне!

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Значи ако има од било каков продукт само 10 комада, треба да идат по пријатели? Едноставно е - стави ги онлајн и кој стигне стигне!
Види, не викам дека не е сељачки тоа што го направиле ама мислам дека се претерува малку со беклешот што го добиваат.
Шо знам, мене боље би ми било да не знам дека имало отколку да се спремам да купам онлајн каде некој ќе стисне 0.5 секунди побрзо од мене и нема да успеам да купам.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
Што е побитно, би платиле екстра 100-160 евра за тие bundles? Пошто чисто сумњам дека биле со по 2 игри за 500.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Што е побитно, би платиле екстра 100-160 евра за тие bundles? Пошто чисто сумњам дека биле со по 2 игри за 500.
39 илјади биле со игрите. Мене ми помина хајпот, четворкава си брка работа сеуште, за петка немам проблем и наредна година да ја земам, и така првично целев на дигитална верзија, до тогаш би требало и нив да ги има во нормална продажба.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
А ако кликнеш ти па 0.5 сек. пред него....? Опаааа 5ка :D

Види, не викам дека не е сељачки тоа што го направиле ама мислам дека се претерува малку со беклешот што го добиваат.
Шо знам, мене боље би ми било да не знам дека имало отколку да се спремам да купам онлајн каде некој ќе стисне 0.5 секунди побрзо од мене и нема да успеам да купам.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.670
6.953
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Брат.. Луѓево се овластени увозници и дистрибутери на Сони во земјава. Не се некое маалско дуќанче. Ако се точни информацииве тоа што го прават не само што е сељачко и непрофесионално туку е и нелегално и треба да го изгубат овластувањето.
Јас пак ќе прашам не ли може некоја жалба да се упати до Сони па они да си направат проверка, зашто вака само на рекла-казала останува.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Брат.. Луѓево се овластени увозници и дистрибутери на Сони во земјава. Не се некое маалско дуќанче. Ако се точни информацииве тоа што го прават не само што е сељачко и непрофесионално туку е и нелегално и треба да го изгубат овластувањето.
Јас пак ќе прашам не ли може некоја жалба да се упати до Сони па они да си направат проверка, зашто вака само на рекла-казала останува.
Тешко друже, не знам колку сони би се замарале со нас, имаат еден тон работа :) а галерија испадна бетер од продавница на пластичарска.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Малку вон тема, ама јас до сега не сум бил намагарчен или незадоволен од ниту една продавница на пластичарска.

Тешко друже, не знам колку сони би се замарале со нас, имаат еден тон работа :) а галерија испадна бетер од продавница на пластичарска.

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
708
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Незнам што повеќе очекувате од банана држава ко нашава. И вие да бевте ќе делевте на другари, роднини и пријатели... Галерија се олицетворение на нашето општество кое за жал е за никаде.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
39 илјади биле со игрите. Мене ми помина хајпот, четворкава си брка работа сеуште, за петка немам проблем и наредна година да ја земам, и така првично целев на дигитална верзија, до тогаш би требало и нив да ги има во нормална продажба.
Значи сум го погодил цената од авион море хеј.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Малку вон тема, ама јас до сега не сум бил намагарчен или незадоволен од ниту една продавница на пластичарска.
Мислев на односите помеѓу нив и државава наша, фискални даноци... Иначе ни јас немам поплака од нив за однос купувач продавач :)

Delicon

user
10 јуни 2007
1.276
806
delicon.mk
За што ќе ја пријавувате Галерија на Сони? Затоа што им ги продава PS5-ите одма?
Па нели тоа му е целта на Сони? Галерија не ги дава за без пари.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
За што ќе ја пријавувате Галерија на Сони? Затоа што им ги продава PS5-ите одма?
Мандатот беше да се продава онлајн ради кризава. Дали смениле политика у меѓувреме нз. Али што се тиче Сони, боље им е нив да идат у проверено леџит него кај скалпери типа мобилари каде само седи и губи пари.
Реално колкав е интересот кај нас пуздер ке се направи сајтот како што беше али ако останат вакви услови до крај на годината срамота е преку врски да идат. Нека направат некоја лутрија нешто може да се среди не е тешко. Да биде барем малце фер.
Сони во земји кај што имаат продавници самите прават лотарија, добиваш invite и можеш да нарачаш.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Зависи како ги гледаш работите. Читајки по интернет дека сони нема никаква заработка со секоја продадена конзола (дури некаде кажуваат и дека со зијан ги продаваат) значи целта им е да продаваат понатаму игри и да си го задржат реномето и името на фирмата. Така да така наречениот кјар од галерија верувам дека е само за галерија, и ништо не им значи на сони, наспроти тоа што народот им плука по името и реномето на нивната фирма. Нормално, од ддруга страна ние сме толку малку да можеме да им се фанеме и на едните и на другите. Али по некоја случајност јас еве работам за огромна мултинационална фирма и нас ни е многу по битно што ке каже клиентот отколку некој наш агент (нормално доколку клиентот е во право) Клиенти се губат а агенти се менуваат, па види што е по битно за секоја фирма.

Али пак, тоа е само мое мислење, можеби и не сум во право.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно