Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
A зошто не би добиле нови приливи? Само картичките се вон функција, услугите на Пејонир и нивната компанија си функционираат и си постојат најнормално.
A парите не се изгубени туку се привремено замрзнати, значи никој не изгорел ништо а Пејонир нема врска со стечајот на Wirecard. При секое логирање на Пејонир периодов има со ТОЛКАВИ дебели букви напишано, не ми е јасно дали треба да ви нацртаат за да сфатите.

Погледнете го атачментот 89109

Погледнете го атачментот 89108
додека не видам официјално соопштение од ФЦА не верувам на ваков ПР од страна на пејнер, зашто целиот муабет го втртат на ако ( недај боже ) или може би...
инаку не дигам паника, но пејнер со ова изгуби кредибилитет и секако дека ќе изгуби голем дел од профитот ( затоа и толкав голем ПР и глумење на транспарентност ), за да префрлам други пари на нив треба добро да размислам

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
за да префрлам други пари на нив треба добро да размислам

Во наредните денови очекувам мал прилив за еден тест проект, ќе префрлам преку Пејонир и ќе пренесам искуство од прва рака.
Инаку не губи репутација само Пејонир, сите слични сервиси кои ги користеа услугите на Wirecard се во иста ситуација.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Во наредните денови очекувам мал прилив за еден тест проект, ќе префрлам преку Пејонир и ќе пренесам искуство од прва рака.
Инаку не губи репутација само Пејонир, сите слични сервиси кои ги користеа услугите на Wirecard се во иста ситуација.
може да префрлиш, не е проблем, но парите нема да ти бидат на картица туку на сметка и можеш после тоа да ги префрлиш на банкарска сметка

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
може да префрлиш, не е проблем, но парите нема да ти бидат на картица туку на сметка и можеш после тоа да ги префрлиш на банкарска сметка

E добро де? Па истото тоа го кажав и во првиот пост кој ми го цитираше. Изгледа не си ме разбрал :)

DooGee

read-only
30 октомври 2015
6
2
E добро де? Па истото тоа го кажав и во првиот пост кој ми го цитираше. Изгледа не си ме разбрал :)

Е сега ќе ги префрлиш парите во банка, и можда ќе им падниш на УЈП во очи, од каде се ,колку се, данок итн. Следно може да се случи, може не - Ти бараат извод од Пајонир и/или Апворк да покажиш колку си заработил во последните година, две, три, четири а си извадил преку Пајонир, па да треба да платиш данок за сите пари, и недај боже тужба за затајување на данок.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
пејнер не се рекламираше од почеток така, туку викаа парите ти се на картица и си ги трошиш каде сакаш и кога сакаш, пред 2 години воведоа можност за во банка да ги префрлаш

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Мене не ми е јасно, ако јас сум си повлекувала пари од пејонер пример 1 година, а сега со ситуацијава се решавам директно во банка да ми идат со сите салтанати и даноци. Дали треба и претходно што сум повлекувала од пајонер да си платам данок? Или од кога ќе ми пуштаат во банка од тогаш да си плаќам.

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
па
Мене не ми е јасно, ако јас сум си повлекувала пари од пејонер пример 1 година, а сега со ситуацијава се решавам директно во банка да ми идат со сите салтанати и даноци. Дали треба и претходно што сум повлекувала од пајонер да си платам данок? Или од кога ќе ми пуштаат во банка од тогаш да си плаќам.
па ако сакаш можиш се да пријавиш

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Сеа новите кога ке ти стигат на сметка во банка ке треба данок. А другото пу-пу не се важи.

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Пишав пред неколку страни наназад, завчера (петок) коа се деси срањево, имав автоматско плаќање од Топтал (на секои 2 недели) иако веќе сменив пејмент метод тој ден на платформата, автоматски оваа уплата ми стигна на Пејонир. Стојат на картица замрзнати средствата од предтоа, а овие новиве можам да ги повлечам на трансакциска ако сакам. Веќе нарачав картица од Топтал и од сеа таа ќе си ја користам коа ќе стигне.

Никој не вика дека не треба да плаќаш данок на претходните повлекувања, тоа е сопствено видување на работите и секој си одговара сам за себе, кои по закон секако треба да се платат. На трансакциска сметка мора да се пријави и плати 10% персонален данок.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Е сега ќе ги префрлиш парите во банка, и можда ќе им падниш на УЈП во очи, од каде се ,колку се, данок итн. Следно може да се случи, може не - Ти бараат извод од Пајонир и/или Апворк да покажиш колку си заработил во последните година, две, три, четири а си извадил преку Пајонир, па да треба да платиш данок за сите пари, и недај боже тужба за затајување на данок.

И што има тоа врска сега со муабетот? Темава е за Payoneer и начини на повлекување пари од овој сервис, а не за тоа дали и како се затајува или не се затајува данок. Законот за данок се знае каков е и секој на сопствена совест и одговорност може да си одлучи како треба да постапува.

Главната поента е дека Payoneer во моментов непречено поддржува трансфер на пари директно во банка, а со тоа може да се избегне провизијата од $30 која ја бара Upwork и да се плати само $15 (за поединечен трансфер).

Пишав пред неколку страни наназад, завчера (петок) коа се деси срањево, имав автоматско плаќање од Топтал (на секои 2 недели) иако веќе сменив пејмент метод тој ден на платформата, автоматски оваа уплата ми стигна на Пејонир. Стојат на картица замрзнати средствата од предтоа, а овие новиве можам да ги повлечам на трансакциска ако сакам. Веќе нарачав картица од Топтал и од сеа таа ќе си ја користам коа ќе стигне.

Одлично, ете искуство од прва рака.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Знам дека треба да боде регуларно се ама сега сп новиве пари секако ќе се плаќа данок само ми беше дане побараат и постари трансакции од пејонер па и нив да ги одданочам.

DooGee

read-only
30 октомври 2015
6
2
И што има тоа врска сега со муабетот? Темава е за Payoneer и начини на повлекување пари од овој сервис, а не за тоа дали и како се затајува или не се затајува данок. Законот за данок се знае каков е и секој на сопствена совест и одговорност може да си одлучи како треба да постапува.

Главната поента е дека Payoneer во моментов непречено поддржува трансфер на пари директно во банка, а со тоа може да се избегне провизијата од $30 која ја бара Upwork и да се плати само $15 (за поединечен трансфер).

Одлично, ете искуство од прва рака.

Да ама поентата е дека ако имаш 1000 - 2000 долари па и малце повеќе сега, можиш да си направиш проблем што скапо ќе те чини.

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Koga kje vlezes vo sistemot so stranski prilivi ako im tekne da procesluvaat za 5 minuti kje izvadat tvoe ime, znaci rizikot od zatajuvanje danok e mnogu, mnogu golem. Ustvari kje zavisis od nivna volja dali sakaat da te progonuvaat ili ne.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Да ама поентата е дека ако имаш 1000 - 2000 долари па и малце повеќе сега, можиш да си направиш проблем што скапо ќе те чини.

Каков е тој проблем што може да си направиш не ми е јасно?

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Koga kje vlezes vo sistemot so stranski prilivi ako im tekne da procesluvaat za 5 minuti kje izvadat tvoe ime, znaci rizikot od zatajuvanje danok e mnogu, mnogu pogolem. Ustvari kje zavisis od nivna volja dali sakaat da te progonuvaat ili ne.

И да не влезеш во системот ако се посомневаат во тебе не за 5 минути туку за 5 секунди ќе најдат податоци. Пејонер смее да даде податоци ако му побараат од УјП.

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
И да не влезеш во системот ако се посомневаат во тебе не за 5 минути туку за 5 секунди ќе најдат податоци. Пејонер смее да даде податоци ако му побараат од УјП.

Не смее да дава податоци Payoneer туку така. Од каде ти е оваа информација?

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Ако си од Македонија и УЈП побара информации Пејпнер смее да им даде. Истражи ќе видиш.

Па баш зборав со агент од пајонир на оваа тема и ми разјасни дека информации би им дале само во случај да си интернационален криминалец и истите информации се побарани од агенции како: Интерпол, FBI, и не знам уште неколку шо ги спомна.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Пејонир не ги заштитува парите на клиентите како што треба од ова што гледаме, не па податоците на клиентите да не ги дава. Си гледаат они профитот, и ете гледате какви се услови за користење сите имаме прифатено без да сме свесни, бидејќи не мрзи да читаме договори. Секој на свој ризик.

Барем Пејпал да имавме како втор начин на исплата, вака еден скандал може да не остави без начин за исплата.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Не смее да дава податоци Payoneer туку така. Од каде ти е оваа информација?
Смее и тоа како смее. Нормално не на секого, но на легални државни институции, не дали смее или не, туку мора. Меѓународно перење пари и даночно затајување. Си има меѓународни закони и конвенции за тоа.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Па баш зборав со агент од пајонир на оваа тема и ми разјасни дека информации би им дале само во случај да си интернационален криминалец и истите информации се побарани од агенции како: Интерпол, FBI, и не знам уште неколку шо ги спомна.

Нека е така, јас имам друго сознаение. Сепак ако си сомнителен ујп ќе најде одма за тебе информации.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142

Не е баш така, со судски налог обврзани се да достават податоци, финансиска институција се.

Ова ви е исто како банкарското правило за тајност на депозити, банката ги чува вашите депозити во тајност, но тоа не важи за државни институции.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Исто ти е како од ујп на стопанска банка да и побара податоци за твоите приливи. Секако дека мора да даде информации не си ти таен агент. Државјанин на МК што има странска сметка ујп има потполно право да дпбие информации од странска банка.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно