Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Смее и тоа како смее. Нормално не на секого, но на легални државни институции, не дали смее или не, туку мора. Меѓународно перење пари и даночно затајување. Си има меѓународни закони и конвенции за тоа.

Sent from my TELEFON using Tapatalk
Не е баш така, со судски налог обврзани се да достават податоци, финансиска институција се.

Ова ви е исто како банкарското правило за тајност на депозити, банката ги чува вашите депозити во тајност, но тоа не важи за државни институции.

Значи кај крадат и лажат....:D

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
почнавте глупости да пишите,
во моментов се важни информации за картичките дали работат, а тоа со ујп пишете во друга тема или прашајте си во ујп

таман сеа за кампањата му требаат екстра

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Lele po 20 strani na den nov muabet na temava, znaci zalam za tie sto im se zarobeni parite, payoneer e kompanija koja sto e pogolema od nasava nikakva drzavicka, taka da ne se sekirajte ke se sredi problemot.
Vo megjuvreme ostanatite od vas koi rabotite na upwork imate moznost da si povlecete pari preku transakciska i da si platite danok, pa da mu se snevidi stancate po 3000 dolari mesecno i dnevno pravime po 20 strani muabet za personalen danok.... sramota.

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
238
520
Скопје
davorminchorov.com
Lele po 20 strani na den nov muabet na temava, znaci zalam za tie sto im se zarobeni parite, payoneer e kompanija koja sto e pogolema od nasava nikakva drzavicka, taka da ne se sekirajte ke se sredi problemot.
Vo megjuvreme ostanatite od vas koi rabotite na upwork imate moznost da si povlecete pari preku transakciska i da si platite danok, pa da mu se snevidi stancate po 3000 dolari mesecno i dnevno pravime po 20 strani muabet za personalen danok.... sramota.

Ама напнати сме и на државата! Зошто да и плаќаме кога може за глупости што не ни требаат да ги трошиме?

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Абе во УЈП да отидеш, треба 100 страни документи да читаш и да пополниш за да ти дадат основно инфо, они ќе се замарале со странски банки, процесори, документации да ве тресат вас рипчиња од 20.000 годишно што правите.

tenor.gif

Дека смеат да дадат инфо, смеат. Ама процедурата не е баш така едноставна.

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
Нека е така, јас имам друго сознаение. Сепак ако си сомнителен ујп ќе најде одма за тебе информации.
еми ко почна да мислиш тогаш помисли на ова

ујп можи и од апворк,фивер итн да земи инфо пример ко така

и за исти пари сто пати да те оданочи

макар шо мислам само можи да ги скинат картичките како шо направија во Франција преку Аирбнб, наместо да бара инфо за сите владата одлучи да ги скини, т.е изгледа лесно Пајонир не даваат инфо
Airbnb drops controversial payment card in France

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
238
520
Скопје
davorminchorov.com
Абе во УЈП да отидеш, треба 100 страни документи да читаш и да пополниш за да ти дадат основно инфо, они ќе се замарале со странски банки, процесори, документации да ве тресат вас рипчиња од 20.000 годишно што правите.

tenor.gif

Дека смеат да дадат инфо, смеат. Ама процедурата не е баш така едноставна.

Постои одличниот софтвер E-PDD UJP за брзо и лесно плаќање на даноците со само неколку клика. Што би правел во УЈП? 2020 сме, напреднавме малце технолошки.

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Постои одличниот софтвер E-PDD UJP за брзо и лесно плаќање на даноците со само неколку клика. Што би правел во УЈП? 2020 сме, напреднавме малце технолошки.
Ептен буквално ме сфати. Поентата ми беше дека не е туку така дека УЈП може да земе твои податоци од странски банки. Ниту па дека ќе се замара со ситни рипчиња покрај толку криминал. Нејсе, да не тераме оф топик.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Ептен буквално ме сфати. Поентата ми беше дека не е туку така дека УЈП може да земе твои податоци од странски банки. Ниту па дека ќе се замара со ситни рипчиња поракј толку криминал. Нејсе, да не тераме оф топик.

За жал живееме во држава каде крупниот криминал е на власт, а се гони ситниот криминал, така да, тој што врти милиони ќе те гони тебе што вртиш 10-20000.

Инаку нема ништо комплицирано, за Пејонир немам пример, но неколку држави веќе имаат побарано и добиено податоци од Пејпал. Еден судски налог е се што е потребно. Дали некој ќе се замара, се зависи кој седи на столчето што ги носи тие одлуки.

Skopje0001

read-only
26 август 2018
3
0
Скопје
Здраво дечки :)

Планирам во наредниве денови да повлечам пари од Upwork на Payoneer, па од таму на НЛБ. Меѓутоа немам USD сметка во НЛБ, само EUR. Дали со приливот автоматски ќе се отвори USD сметката, или треба претходно лично да и нагласам на банката? Некој со слично искуство?

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје

Планирам во наредниве денови да повлечам пари од Upwork на Payoneer, па од таму на НЛБ. Меѓутоа немам USD сметка во НЛБ, само EUR. Дали со приливот автоматски ќе се отвори USD сметката, или треба претходно лично да и нагласам на банката? Некој со слично искуство?
што те чини да отвориш во долари сметка, или пак на пејнер можеш ( ваљда уште работи опцијата ) во долари да ги претвориш во евра парите

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.521
3.129
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Буквално три страни претходно го прашав истото.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје

Буквално три страни претходно го прашав истото.
Од мое искуство со international wire transfer банката ги конвертира во националната валута.
Конкретно искуство со payoneer и nlb немам. Јавете се на 02/15-600 ќе ви кажат.

Последна промена:

DooGee

read-only
30 октомври 2015
6
2
@goranzoran Од Пејпал може да се префрлаат пари на Пајонир како што знам. А дали е возможно обратно?

Или па некој запознаен со Revolut или TransferWise? Или па некој таков провајдер?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
@goranzoran Од Пејпал може да се префрлаат пари на Пајонир како што знам. А дали е возможно обратно?

Или па некој запознаен со Revolut или TransferWise? Или па некој таков провајдер?
Јас ја затворив сметката на payoneer на 27 август 2016 година.
До тогаш имаше начини да се поврзат PayPal и payoneer, каква е моменталната состојба незнам.
Ако сакаш да те исплатат на PayPal, во банка преку wire transfer или со криптовалути може да ти завршам работа.
Провизијата е само 5%

Вон употреба е за парите што се веќе на Пејонир, а за нови приливи најнормално ќе може преку банка да се повлекуваат. Значи од Upwork си повлекуваш на Payoneer а од тамо во банка.
Ти си ги извади парите на време, плус си купи нова конфигурација и тоа на попуст ради плаќање во кеш. :tease:
Сега во оваа ситуација да праќаш пари на пејонир малку ризично ќе е да е.....:supershock:

Последна промена:

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
@goranzoran od paypal kako? jas imam makedonski paypal i pretpostavuvam ne moze da gi povlecam od upwork na mojot paypal. Vo kratki crti kako toa bi se izvelo?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
@goranzoran od paypal kako? jas imam makedonski paypal i pretpostavuvam ne moze da gi povlecam od upwork na mojot paypal. Vo kratki crti kako toa bi se izvelo?
Ги праќаш на мој пејпал ти ги давам за еден работен ден во кеш или на трансакциска.
Види на upwork дали е потребен ист да ти биде пејпал мејлот со мејлот кој го користиш на upwork.

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
Ги праќаш на мој пејпал ти ги давам за еден работен ден во кеш или на трансакциска.
Види на upwork дали е потребен ист да ти биде пејпал мејлот со мејлот кој го користиш на upwork.
Sto ako 200 dusi sakame gi koristime tvoite uslugi. Mejlot na registracija na upwork ne e logicno da bide tvojot mail, znaci mejlot na primanje moze da bide podesen so tvojot email (ako e toa mozno), ke te imam na um denovive.
Imam zamrznati 70$ na payoneer, available okolu 200$ na upwork, potoa sleduvaat 2 nedeli po okolu 300$.
Od arhiva, pred nekoj den koga vo zito market sakav da kupam nesto, taa prodavackata 3 pati proba da ja procesira mojata payoneer kartica, vika transakcijata e odbiena. Na bankomat od stb vo blizina, odbieno, pricina prazen string. Za sekoj slucaj otidov vo dim market (no sega i so kes pari za sekoj slucaj) da vidam za sto se raboti, transakcija odbiena. Prvo sto pomisliv da ne sum samo jas vo prasanje (verojatno i mnogu drugi slicno pomislile, gledav stranata na payoneer bese mnogu spora, edvaj se otvoarase (nekolku pati ne dozvoli duri i da se logiram), blagodarejki na temava tuka barem go otfrliv lazniot strav da ne sum sam vo ova..

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.894
roka.mk
Заборавете на опцијата да префрлите пари на туѓа пејпал преку апворк.
1. името на апворк мора да биде исто со она на пејпал
2. Бара да се логирате на пајпал за да потвридите конеција која ви стига на мејл.

Порака што ја примаш кога идеш да додадеш нов начин за плаќање, т.е пејпал
We are automatically redirecting you to PayPal so you can connect your PayPal account to Upwork. Make sure the name on your PayPal account matches your name on Upwork.

edit

Исто така заборавате на опцијата payoner > paypal не е возможно. се на се @goranzoran нема да можеш да помогнеш во целата ситуација скоро па никако.

Последна промена:

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Sto ako 200 dusi sakame gi koristime tvoite uslugi. Mejlot na registracija na upwork ne e logicno da bide tvojot mail, znaci mejlot na primanje moze da bide podesen so tvojot email (ako e toa mozno), ke te imam na um denovive.
Imam zamrznati 70$ na payoneer, available okolu 200$ na upwork, potoa sleduvaat 2 nedeli po okolu 300$.
Od arhiva, pred nekoj den koga vo zito market sakav da kupam nesto, taa prodavackata 3 pati proba da ja procesira mojata payoneer kartica, vika transakcijata e odbiena. Na bankomat od stb vo blizina, odbieno, pricina prazen string. Za sekoj slucaj otidov vo dim market (no sega i so kes pari za sekoj slucaj) da vidam za sto se raboti, transakcija odbiena. Prvo sto pomisliv da ne sum samo jas vo prasanje (verojatno i mnogu drugi slicno pomislile, gledav stranata na payoneer bese mnogu spora, edvaj se otvoarase (nekolku pati ne dozvoli duri i da se logiram), blagodarejki na temava tuka barem go otfrliv lazniot strav da ne sum sam vo ova..
200 души не се проблем.
Но ако upwork бара името на твојот upwork акаунт да биде исто со името на paypal акаунтот каде ги префрлаш парите и бара да се логираш на мојот акаунт преку upwork за верификација тогаш тоа е проблем.
Со facebook, fiverr итн. на пример нема никаков проблем внесуваш мејл и само ти го препраќам линкот.
Пример
Prepare your wallet! We received your request to withdraw your Fiverr account revenues. To initiate the process, click the following link and funds will be transferred to the PayPal account associated with your profile.

http://www.fiverr.com/linker?token=aa38a7f4a29bdbed82092c691881745185c6683c&username=

Note: Withdrawals are final and cannot be undone. We will not be able to refund or change this process once it has begun.

Please let us know if this message was sent to you in error.
2. Бара да се логирате на пајпал за да потвридите конеција која ви стига на мејл.

edit

Исто така заборавате на опцијата payoner > paypal не е возможно. се на се @goranzoran нема да можеш да помогнеш во целата ситуација скоро па никако.
До 2016 како што пишав, имаше начин да се направи пејпал акаунт со податоците кои пејонир ти ги дава за банката. Треба да ги контактираш customer support на payoneer и они ќе ти дадат сметка од банка за да врзеш пејпал со тие податоци.
Дали сеуште payoneer го прави ова и во 2020 година и во оваа ситуација, тоа незнам, треба да ги прашаш на customer support.
Потоа од тој пејпал може да ги префрлиш на мој пејпал.

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122

edit

Башка ако повеќемина бараме услуга од goranzoran во краток временски интервал.
Значи wire to bank изгледа за нас македонци логична опција (up to 7 days, $30, леле која разлика со payoneer (досега). Некој што има такво искуство (јас само payoneer со години сум користел) не е лошо да напише практични чекори за wire to bank

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно