Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паметни часовници

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

johny23

read-only
5 март 2022
24
6

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Јас ја имам металната верзија,го носам на фудбал у сала и мислам дека е непрецизен како и сите други саати у затворено.За отворен простор пар пати за пешачење сум го пуштил,не спортувам/трчање,возење точак такви работи/.Јас го земав ради работа/да фрлам поглед кога ќе ми стигне мејл,вибер,ватц ап/.Незнам која е цената сега...Мене ми врши доста работа,батеријата ми држи од 5-7дена све зависи од повици,мејлови,вибер,ватц ап,уклучено за срце мерење и за кислород во крвта/не опцијата 24/7 него таа другата што мери на секои пар секунди или колку и да е/.
Дали е добар за спортување дали вреди ценатс повеќе да ми кажеш од тоа што имаш искусено

Испратено од M2101K7BNY преку IT.mk форум апликација

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Мислам дека ова е добра понуда... или не? :) 10.000 за Samsung Galaxy Watch 5 од 40 mm и 13.000 за Samsung Galaxy Watch 5 од 44 mm. Малку се разочарав мислев батериите повеќе држат од порано (а издржуваат пак некаде ден до два) ама што е тука е.

Samsung-Wearbles_Buds-Sales--webslider.jpg

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Мислам дека ова е добра понуда... или не? :) 10.000 за Samsung Galaxy Watch 5 од 40 mm и 13.000 за Samsung Galaxy Watch 5 од 44 mm. Малку се разочарав мислев батериите повеќе држат од порано (а издржуваат пак некаде ден до два) ама што е тука е.

Samsung-Wearbles_Buds-Sales--webslider.jpg
Имам нов неотворен Samsung Galaxy Watch 5 44 mm, сив, гаранција. ако си заинтересиран пиши, ќе се договориме за цена

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Имам нов неотворен Samsung Galaxy Watch 5 44 mm, сив, гаранција. ако си заинтересиран пиши, ќе се договориме за цена
Зглобот не ми е баш голем, сега носам Active 2 40 mm и ми е океј. Може е паметно да одам да видам до продавница како ќе ми стои 44 mm :)

kolesk

lurker
6 февруари 2016
821
1.269
Дали сите паметни часовници, мерат чекори и имаат известување за дојдовен повик?
Работам во бучна средина, па ми треба часовник да ми вибрира на дојдовен повик, а исто така, и се движам низ погон, па да пратам и чекори сакам.

Конкретно гледам mi band 6/7, или некој таков сличен модел. (мали димензии)

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
Дали сите паметни часовници, мерат чекори и имаат известување за дојдовен повик?
Работам во бучна средина, па ми треба часовник да ми вибрира на дојдовен повик, а исто така, и се движам низ погон, па да пратам и чекори сакам.

Конкретно гледам mi band 6/7, или некој таков сличен модел. (мали димензии)
Да сите имаат, само мора да ти е поврзан цело време со блутут

Software

lurker
15 август 2007
591
357
ако може да ми предложите некој паметен часовник кој планирам да го користам за возење велосипед и понекогаш трчање.
Се размислувам околу Samsung 5 Garmin ли Amazfit GTR 3 . Мислам дека гармин е добра опција прецизен и екранот не е на допир што е доста позитивно бидејќи екран на допир и испотени раце ќе има проблем. Не знам дали има опција кај Samsung и Amazfit за старт и стоп на активноста со физичко копче. Samsung ме нервираат што батеријата им трае 2 дена многу малтретирање ми е тоа. До сега мерев на мобилен возење и трчање но ГПС ми ја цеди батеријата.

28 јануари 2017
2.110
4.867
Ресен
ако може да ми предложите некој паметен часовник кој планирам да го користам за возење велосипед и понекогаш трчање.
Се размислувам околу Samsung 5 Garmin ли Amazfit GTR 3 . Мислам дека гармин е добра опција прецизен и екранот не е на допир што е доста позитивно бидејќи екран на допир и испотени раце ќе има проблем. Не знам дали има опција кај Samsung и Amazfit за старт и стоп на активноста со физичко копче. Samsung ме нервираат што батеријата им трае 2 дена многу малтретирање ми е тоа. До сега мерев на мобилен возење и трчање но ГПС ми ја цеди батеријата.
Јас би одел со Гармин (Сунто итн) заради различните спортски можности, батерија и практичност. За фенси шменси би зел друг.

Колку пари ти се даваат е главното прашање, ако сакаш да поминиш најевтино тогаш Forerunner 55

johny23

read-only
5 март 2022
24
6
Можеш и Huawei GT 3 презадоволен од него.

Ali G

hello world
28 мај 2023
219
299
Гармин дефинитивно, можеш да разгледаш и втора рака некој добро сочуван феникс 6, фореранер 945 ќе држат батерија како нови.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.397
2.818

ја имам Амазфит GTR3 Pro, батерија више од 2 недели држи. Џипиес многу прецизен, дури и ако преминеш улица регистрира. Исто и пулс многу добро мери.

28 јануари 2017
2.110
4.867
Ресен
ја имам Амазфит GTR3 Pro, батерија више од 2 недели држи. Џипиес многу прецизен, дури и ако преминеш улица регистрира. Исто и пулс многу добро мери.
Како што @Software планира да го користи за точак возење... 4-5 дена макс во зависно колку долги ќе му се турите. Не сум го имал али можам да споредам со Гармин кој го користам баш така, редовно возење + пешачење, не можи да издржи повеќе од 7-8 дена.

Нема сат со АМОЛЕД екрај кој држи две недели батерија со редовни спортски активности, тешко е тоа дури и да е со МИП екран.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Го имам GTR3 Pro LE и да, држи батерија 8/10 дена, но кога пешачам секој ден(околу час и повеќе) со се вклучено (освен сатурација, пошто секако е глупост тоа) држи 4/5 дена.
GPS от е прилично точен, иако знае да изгуби и до 30/40 секунди додека најде сателити.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.397
2.818
Како што @Software планира да го користи за точак возење... 4-5 дена макс во зависно колку долги ќе му се турите. Не сум го имал али можам да споредам со Гармин кој го користам баш така, редовно возење + пешачење, не можи да издржи повеќе од 7-8 дена.

Нема сат со АМОЛЕД екрај кој држи две недели батерија со редовни спортски активности, тешко е тоа дури и да е со МИП екран.

како и да е, више ќе му користи него тој на Самсунг што мора да го пуниш на 2-3 дена. Иначе не сум го користел со упален екран, за регуларно користење зборам.

MusicFreak

lurker
18 јуни 2009
990
115
Некој искуство да сподели со Samsung Galaxy Watch5 Pro? Дали е многу гломазен? И дали вреди да се чека да дојдат 6ките кај нас, вањда ќе се намали цената?

​

Riku

lurker
27 ноември 2021
597
259
Dali na casovnicive moze da im se stava zastitno staklo kako na telefonite za ne ostetuvanje na ekranot?

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Никој нема ваков?
Нема голема разлика помеѓу 4ка и 5ка, најверојатно истото ќе биде и со 6ката. Не ги преплаќај и земи си некој за 100-150 евра од оглас. Супер е како смартвоч ако не ти е фрка да го полниш на ден-два.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.971
8.513
Што сакајте ставајте. Секако е електроника и за 2-3 години батеријата ке му биде налабена што секако ке го фрлите.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно