outsider
lurker
HDR и IPS не одат заедно.
Убав квалитетен панел има.Еј океј е мониторов бе (G2724D), го имам веќе неколку месеци, го купив од ИТ маркетот.
HDR му е само слаба точка, некако ептен без врска е сликата.. се друго е топ.
Шо страна е оваа со инфово за монитори?
Еј океј е мониторов бе (G2724D), го имам веќе неколку месеци, го купив од ИТ маркетот.
HDR му е само слаба точка, некако ептен без врска е сликата.. се друго е топ.
Кажи прво дали 1440п или 1080п сакаш монитор .Здраво дечки, сакам да земам монитор, почнав да гледам различни монитори со различни спецификации и типови на панели и можам да кажам дека по overwhelmed за купување на било каков хардвер не сум бил. Затоа пишам тука ако сака некој да ми препорача монитор во price range 150-250eur.
Мониторот ќе го користам најмногу за гејминг и ќе биде приклучен во лаптоп (Zephurys G14, 2023 model, rtx4060, ryzen 9)
Лаптопот е 165hrz па мислам дека и на монитор би бил задоволен со толку (освен ако разликата во цена не е голема за монитор со 180/240 hrz.
Поради тоа што би се задоволил и со помал 24 инчен монитор, 1080 резолуција е доволно
Да ама треба и лаптопот да може да извади 140-160 фрејма на 1440п - што не е лесно . И 24 инча 1440п - „њама„Греота е на 1080 да играш кога можеш барем 1440
Лаптопот е 165hrz па мислам дека и на монитор би бил задоволен со толку (освен ако разликата во цена не е голема за монитор со 180/240 hrz.
Поради тоа што би се задоволил и со помал 24 инчен монитор, 1080 резолуција е доволно
Ја купив еден EX2710Q | MOBIUZ 1ms 27" IPS 165Hz QHD Gaming Monitor . Сега за сега - монгу добар е -утре подетално ќе го анализирам и испробам .
Погледнете го атачментот 140720
Овој пат проверив дали е ЛЏ панелот
Па ќе видиме утре разлика од Самсунгот ...
Викаш добар е за работа и со Word?Друго текстот почитлив. По неутрални бои на бела (без прејак тон на сина како што е на Самсунгот...)
Па ако земеш во предвид дека плавата најмногу смета - а мониторов има помалку и фабрички сите бои се балансирани да дадат хартија бела боја (еден јутубер збореше дека трик за да наштечлуваш бои на монитор е да земеш парче бела хартија лист и да го корегираш РГБ интензитетот да добиеш иста боја како хартијата) -ако немаш таков алат- спајдер за штелување , и и во ривјута велат дека многу добро се боите наштелувани - фабрички Color Gamut 95% P3 и со оглед дека најновиот фирмвер го има -значи е добар. Башка што има 10 мода И-пејпр , М-book мод итн .Викаш добар е за работа и со Word?![]()
Јас ти кажав и на Редит - тој од 14.980 ти е суперСакам да купам нов монитор, ми треба за работа (не е дизајн) добар дел од денот го поминувам пред компјтер. Моментално користам Philips 22", но изборот за Philips монитор малку е "тенок" во моментов. Другиве брендови ги немам користено, така да секоја препорака е добредојдена. Направив мал избор, ако некој исто користи некој од овие модели нека сподели искуство.
27"
32"
Јас ти кажав и на Редит - тој од 14.980 ти е супер
LG 27UL500P-W
Кое за заштита на вид? Овие монитори се професионални, за употреба во видео и графичка продукција, и сосема друго им е предноста и поради тоа и скапотијата.Фала друже
Исто и овие денес ги разгледав, незнам само колку тоа за заштита на вид има ефект или само маркетинг тераат.
https://www.anhoch.com/products/mon...0-ips120hz-hdmi2xdpusbc3xusbadjstandrj45-6984
https://www.anhoch.com/products/mon...x1440-ips120hz-hdmi2xdpusbc3xusbadjstand-6983
4K имаш повеќе простор за прозори и почист текст - инаку овие Дел се многу квалитетни и барани - иако 1440п барем корист ќе имаш од 120хцФала друже
Исто и овие денес ги разгледав, незнам само колку тоа за заштита на вид има ефект или само маркетинг тераат.
https://www.anhoch.com/products/mon...0-ips120hz-hdmi2xdpusbc3xusbadjstandrj45-6984
https://www.anhoch.com/products/mon...x1440-ips120hz-hdmi2xdpusbc3xusbadjstand-6983
Кое за заштита на вид? Овие монитори се професионални, за употреба во видео и графичка продукција, и сосема друго им е предноста и поради тоа и скапотијата.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
4K имаш повеќе простор за прозори и почист текст - инаку овие Дел се многу квалитетни и барани - иако 1440п барем корист ќе имаш од 120хц
Да има кај да си пробаш (у Анхоч Премиум на пример ) да ти вклучат монитор па да си видиш сам најдобро .
Поминувам скоро 10+ часа на ден пред компјутер. Ми треба за работа, но не е видео едитирање, иако понекогаш користам CapCat. Сегашниот што го имам 22" Philips и со low-blue mode пак очите парталКористам и очила со заштита, но не гледам некое подобрување. Dell Ultrasharp моделите се certified by TÜV for 5-star eye comfort, некако ми звучи на Топ Шоп маркетинг
too good to be true.
Мислењето е автоматски споено:
Не сум некој голем обожавател на Dell, но би размислил за некој од овие два модела.
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден