Фала ако го има до први ке го земам.
Дечки, бендисав 25 инчниот делл монитор у Анхоч, 1080р и 240hz.
Е сеа, користам RX 580 и се мислам дали тој или да земам 1440p монитор 144/165hz.
Тешко дека некоја игра би терала на таа резолуција, ама во план сум за 3 - 4 месеци да земам 3060/3060Ti.
Со што да одам? Делл или пак 1440р монитор? За второто, препорака некоја?
Благодарам, може да го ѕирнам.1440p, убедливо. Ако зимаш 3060/3060ti повеќе од доволно е.
Овој и на gjirafa беше на попуст пред некој ден (за 20к) така да може и пак некако да падне таму на попуст, следи деновиве. Одличен монитор.
Благодарам, може да го ѕирнам.
Патем, гледајќи само, овој лош е?
Едит: гледам сеа, VA панел![]()
Благодарам, може да го ѕирнам.
Патем, гледајќи само, овој лош е?
Едит: гледам сеа, VA панел![]()
Ако му е за филмови гледање - нека земе ВА - за гејмање - никако... Мачка (замачкува) острава траги при побрзи движења - со еден збор КАТАСТРОФАШто имаш толку против VA?
80% за гејминг ке се користиАко му е за филмови гледање - нека земе ВА - за гејмање - никако... Мачка (замачкува) острава траги при побрзи движења - со еден збор КАТАСТРОФА![]()
Дајбоже да ти е ОК и не ти смета . Пушти оваЈас преминав од IPS на VA, немам некои посебни замерки. Еве веќе година дена го користам и океј ми е.
www.testufo.com
Шо си прееечуден значи. Никогаш неси имал VA минитор а прифаќаш здраво за готово туѓи доживљаји.Убав совет од членот @Steam.
Послушај го , а ако баш сакаш еден од тие - никако ВА - значи првиот !
Далеку од тоа дека не сум приметил такви работи. Јас отидов на VA панел спремен, знаев "што ме чека". Сепак сум доста задоволен од мониторот и со оглед на тоа дека немаше монитор за лек кога купував па...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Видиш, ти збореш од искуство. А Николче нишо не искусил, прочитал 2-3 факинг ривјуа, поточно 2-300 и се осеќа како лично да е искусил. И тоа за се живо од хардвер.И јас би рекол не барајте мани ако корисникот не ги примеќал, ќе му скршите филм
Што се однесува до екраните и искуствата, некој е осетлив на ghosting, некој на smearing, некој tearing итн. Ако искуството на корисникот е задоволително, капата на лево и нека не бара мани.
На пример на AMOLED телефон, јас имам поизразен smearing кога скролам текст ама не ме замара толку, ама кога ќе дојде tearing во игри на PC без VSync или VRR, нерви си кинам.
На сите понови промотори имаш сетинзи за cool, warm, warm 2. Плус и у виндоус имаш опција за потопла слика, там некаде у диплеј опшанс. Кај мене секогаш е поднесена нжод 20 - 24.Јас имам преосетливи очи за бои и оштрина,мн ми смета јака светлина,носам наочари со плава заштита без диоптер,ги носам само кога работам на пц(6 дена по 7 часа на ден работам),и играм,затоа и побарав совет што панел да изберам VA или Ips.
Бате Саше - не знам само што се закачаш „Не видел ништо овој .. Многу чуден човек ? , А таа жена му па - мнооогу мрсна ја прави боранијата...Така ли се прави боранија ? ...„Видиш, ти збореш од искуство. А Николче нишо не искусил, прочитал 2-3 факинг ривјуа, поточно 2-300 и се осеќа како лично да е искусил. И тоа за се живо од хардвер.
На сите понови промотори имаш сетинзи за cool, warm, warm 2. Плус и у виндоус имаш опција за потопла слика, там некаде у диплеј опшанс. Кај мене секогаш е поднесена нжод 20 - 24.
Ако клава целер, ќе ја биди!Бате Саше - не знам само што се закачаш „Не видел ништо овој .. Многу чуден човек ? , А таа жена му па - мнооогу мрсна ја прави боранијата...Така ли се прави боранија ? ...„
Со тебе кој се разбрал...
Игнор![]()
QHD ! ИПС !Барам совет за 24" или 27" Dell монитор:
1. Дали да се иде на 1080p или на QHD - ова за 27"?
2. Претежно office работа, точност на бои не е потребна, ама да не бидат шит ептен, нема да се работи секој ден цел ден на него.
3. Нема да се гејма.
4. Што повеќе инпут порти тоа поубав.
5. Да е достапен во МК, пониската цена е предност.
Фала однапред
Или нека е друга марка, но јас имам само искуство со DELL IPS екрани, па затоа тоа претпочитам.
Овој го имам во канцеларија, ќе ти го предложев, ама гледам дека нема залиха.Барам совет за 24" или 27" Dell монитор:
1. Дали да се иде на 1080p или на QHD - ова за 27"?
2. Претежно office работа, точност на бои не е потребна, ама да не бидат шит ептен, нема да се работи секој ден цел ден на него.
3. Нема да се гејма.
4. Што повеќе инпут порти тоа поубав.
5. Да е достапен во МК, пониската цена е предност.
Фала однапред
Или нека е друга марка, но јас имам само искуство со DELL IPS екрани, па затоа тоа претпочитам.