Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Општа тема за монитори

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.211
16.366
Во сетек од 32к на 20к кој сака супер монитор asus pg279qe

Погледнете го атачментот 118742Погледнете го атачментот 118743
Ако некој сака пошто уште еден мислам охрид е барајте ме 078272818
Ќе речев тука нешто смрди на Сетек.... по кога уште рече дека е еден... и то у Охрид, бооооо!

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.373
12.014
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Не ти е сумјиво попуст од 200 евра, на цена од 500 евра за последно парче?
Мониторит лично го знам, нема везе ок си е ако сумјате на то. Највероватно уште неколку модели се и ги чистат од лагер. Не е ни враќан и слично за то гарантирам.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.211
16.366
Мониторит лично го знам, нема везе ок си е ако сумјате на то. Највероватно уште неколку модели се и ги чистат од лагер. Не е ни враќан и слично за то гарантирам.
Ако гарантираш тогаш нека лапа кој му треба. А ако не чини а последен е на лагер? Замена?

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.365
2.787
па според спецификацијава то му е некаде правата цена. Не знам кој би дал 30 илјади за ваков монитор.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Дечки од кога сменив графичка карта (Amd Radeon Rx 6600xt),почна на прво палење понекогаш,да кажеме од 5 пати палење,еднаш да се случи ова на мониторот да ми се направи.

20221111_102638.jpg
од кога ке го рестартирам пц одма,затоа што не дава слика само ова стои како снег што е на горната слика,а во позадина си работи пц слушам звукот кога влага на десктоп,после рестартот па ми дава како на долната слика.

20221111_102933.jpg
го извадив кабелот од монитор и го вратив,и сликата се доби нормално,ова ми се случува со 3 кабли сменети(два се нови од Анхоч,а едниот ми е стар),двата се hdmi to hdmi,а овој што го користам сеа е hdmi to dvi.Пробано е и со постари драјвери за графичката истово ми го прави,форматиран пц,ајде реков win 11 не е океј нешто се вратив на win 10,и повторно се случува истото.Графичката се користи преку hdmi влез,ако нешто значи овој податок,ако има некој чаре или се соочил со ваков проблем,секое инфо би било од корист.Мониторот има 3 влеза за Hdmi од кои морам да напоменам работи само еден Hdmi влез и dvi работи,другите два влеза не работат.

После све ова на амд софтверот ми го појавува ова.
1.jpg

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.339
5.363
Скопје
hackitfree.github.io
Дечки од кога сменив графичка карта (Amd Radeon Rx 6600xt),почна на прво палење понекогаш,да кажеме од 5 пати палење,еднаш да се случи ова на мониторот да ми се направи.

Погледнете го атачментот 118838
од кога ке го рестартирам пц одма,затоа што не дава слика само ова стои како снег што е на горната слика,а во позадина си работи пц слушам звукот кога влага на десктоп,после рестартот па ми дава како на долната слика.

Погледнете го атачментот 118839
го извадив кабелот од монитор и го вратив,и сликата се доби нормално,ова ми се случува со 3 кабли сменети(два се нови од Анхоч,а едниот ми е стар),двата се hdmi to hdmi,а овој што го користам сеа е hdmi to dvi.Пробано е и со постари драјвери за графичката истово ми го прави,форматиран пц,ајде реков win 11 не е океј нешто се вратив на win 10,и повторно се случува истото.Графичката се користи преку hdmi влез,ако нешто значи овој податок,ако има некој чаре или се соочил со ваков проблем,секое инфо би било од корист.Мониторот има 3 влеза за Hdmi од кои морам да напоменам работи само еден Hdmi влез и dvi работи,другите два влеза не работат.
Земи со ДДУ https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
да одстрани тоа Нвидиа фолдери и остатоци од драјвери , стари драјвери инсталирани еден врз друг и готово. Вака не сум видел да прави никогаш ама очигледно е некоја за*банција со драјверите.
Прочитај кога ќе го стартуваш програмот - селектирај опции и фул-анинстал..
После нови драјвери само ќе си инсталира.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Земи со ДДУ https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
да одстрани тоа Нвидиа фолдери и остатоци од драјвери , стари драјвери инсталирани еден врз друг и готово. Вака не сум видел да прави никогаш ама очигледно е некоја за*банција со драјверите
Форматиран е пц од win 11 на win 10 целосно комплет форматиран,нема од што да има траги на nvidia.

Иначе секогаш кога снимам нови драјвери,ги бришам со DDU,тоа го правам веќе уназад едно 10 години.

Со претходната графичка 1070 никогаш не сум се соочил со ваков проблем.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.339
5.363
Скопје
hackitfree.github.io
Форматиран е пц од win 11 на win 10 целосно комплет форматиран,нема од што да има траги на nvidia.

Иначе секогаш кога снимам нови драјвери,ги бришам со DDU,тоа го правам веќе уназад едно 10 години.

Со претходната графичка 1070 никогаш не сум се соочил со ваков проблем.
Нешто уштекана добро да не не е картицата ? Лабав ПЦИ порт ? Меморија стикови пробај смени ги местата ?

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Провери да не има лабав контакт унутар HMDI DVI влезовите на GPU , монитор.
Проверено е тоа нема ништо лабаво,баш се уштекани каблите супер.
Нешто уштекана добро да не не е картицата ? Лабав ПЦИ порт ? Меморија стикови пробај смени ги местата ?
и тоа го направив ја извадив картицата,па одново ја наместив убаво реков ајде не е наместена како што треба,ама до крај е картицата на матичната плоча.Мемориите ми се наместени исто од кога е купен пц,и си работат без проблем,и тест пуштив пред 10 дена баш ме интересираше дали се океј,чисто прементивно све си помина океј.Чудното е што од кога го извадив кабелот од мониторот,и пак го вратив си доби нормална слика.Ајде ке речеме едниот кабел не е океј,па макар и двата нека се,ама со три кабли истово да се случува.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.339
5.363
Скопје
hackitfree.github.io
Проверено е тоа нема ништо лабаво,баш се уштекани каблите супер.

и тоа го направив ја извадив картицата,па одново ја наместив убаво реков ајде не е наместена како што треба,ама до крај е картицата на матичната плоча.Мемориите ми се наместени исто од кога е купен пц,и си работат без проблем,и тест пуштив пред 10 дена баш ме интересираше дали се океј,чисто прементивно све си помина океј.Чудното е што од кога го извадив кабелот од мониторот,и пак го вратив си доби нормална слика.
Ама лош ХДМИ нема да даде "Wattman reset settings" :unsure: Тоа системот кога е нестабилен - меморија или драјвер кога ќе се скрши се случува.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Ама лош ХДМИ нема да даде "Wattman reset settings" :unsure: Тоа системот кога е нестабилен - меморија или драјвер кога ќе се скрши се случува.
Да не е проблем од кога ги качив мемориите на 3133mhz,па да почна сеа да ми појавува аномалии.Имам пишувано во темата (Рам мемории),за ова дека мемориите ми работеа на 2933MHz затоа што процесорот Ryzen 5 2600 System Memory Specification Up to 2933MHz,а јас ги ставив на 3133mhz,ама па на тест за рам мемории си помина без проблем.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.339
5.363
Скопје
hackitfree.github.io
Да не е проблем од кога ги качив мемориите на 3133mhz,па да почна сеа да ми појавува аномалии.Имам пишувано во темата (Рам мемории),за ова дека мемориите ми работеа на 2933MHz затоа што процесорот Ryzen 5 2600 System Memory Specification Up to 2933MHz,а јас ги ставив на 3133mhz,ама па на тест за рам мемории си помина без проблем.
Па како не е тоа проблем... Јас 5 саата тест направив тест на Testmem5 "extremeAnita777" најтешкиот го помина - па пак знае двапати неделно да се збуни ПЦто...
Затоа одма ти реков меморија.Тоа ти е... Нестабилен оверклок...

supergamer

hello world
1 октомври 2022
166
201

Погледнете го атачментот 118838

Погледнете го атачментот 118839

После све ова на амд софтверот ми го појавува ова.
Погледнете го атачментот 118840
А 8пински конектор за напојување има графичката? Провери дали е добро наместен. Што и да е, драјверојот од графичката crash-ува. Дали напон, дали меморија или нешто друго. Откога пораката ќе ти се јаве ќе работе добро само треба да го извадиш и повторно ставиш кабелот што е досадна работа.
А во игри нешто има проблеми? Или само на boot има проблем. Ако е така не го гаси компјутерот. ;)
Мислењето е автоматски споено:

А напонот им го качи кога ги оверклокува? Пробај намали малце оверклок. Можно е до тоа е. Други проблеми во тек на работа имаш?

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Па како не е тоа проблем... Јас 5 саата тест направив тест на Testmem5 "extremeAnita777" најтешкиот го помина - па пак знае двапати неделно да се збуни ПЦто...
Затоа одма ти реков меморија.Тоа ти е... Нестабилен оверклок...

Ке го вратам тогаш по фабрички како што си беа рам мемориите,да оверклокот не му прија на пцто,ке пробам и така да видам дали повторно ке се случува овој проблем.

А 8пински конектор за напојување има графичката? Провери дали е добро наместен. Што и да е, драјверојот од графичката crash-ува. Дали напон, дали меморија или нешто друго. Откога пораката ќе ти се јаве ќе работе добро само треба да го извадиш и повторно ставиш кабелот што е досадна работа.
А во игри нешто има проблеми? Или само на boot има проблем. Ако е така не го гаси компјутерот. ;)
Мислењето е автоматски споено:

А напонот им го качи кога ги оверклокува? Пробај намали малце оверклок. Можно е до тоа е. Други проблеми во тек на работа имаш?
Да 8 пински ми е конекторот,имам модуларно напојување cooler master G550M 80 Brzone +,,супер е 8 пинскиот наместен на графичката карта.да од кога ке го вратам кабелот нема проблем никаков понатаму,ни во игри имам проблем ни ништо,никаков краш на ништо,освен ова на прво палење што се случува.

Напонот го качив на 1.35

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.339
5.363
Скопје
hackitfree.github.io
Ке го вратам тогаш по фабрички како што си беа рам мемориите,да оверклокот не му прија на пцто,ке пробам и така да видам дали повторно ке се случува овој проблем.

Да 8 пински ми е конекторот,имам модуларно напојување cooler master G550M 80 Brzone +,,супер е 8 пинскиот наместен на графичката карта.да од кога ке го вратам кабелот нема проблем никаков понатаму,ни во игри имам проблем ни ништо,никаков краш на ништо,освен ова на прво палење што се случува.

Напонот го качив на 1.35
Врати го на фабрички Рамот па види дали истиот проблем некогаш пак ќе се повтори. Одлично си го поставил напонот - мора на 1.35 за оверклок - понатаму ќе го направиш постабилен или ќе смалиш 50Мхц или тајминзите ќе ги смениш - може стабилен да се направи не се секирај..

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Врати го на фабрички Рамот па види дали истиот проблем некогаш пак ќе се повтори. Одлично си го поставил напонот - мора на 1.35 за оверклок - понатаму ќе го направиш постабилен или ќе смалиш 50Мхц или тајминзите ќе ги смениш - може стабилен да се направи не се секирај..
Јас искрено и многу не се разбирам во напони,и оверклок,ова го направив лаички,ама ке го вратам сеа на фабрички да видиме во иднина дали ке се случува истиот проблем.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.373
12.014
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Мое мислење е дека картата е рикавела штом крашнува драјверот. Ако си ја земал копана очекувано е. Пробај стави и фабрички биос.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.508
7.814
Скопје
www.facebook.com
Мое мислење е дека картата е рикавела штом крашнува драјверот. Ако си ја земал копана очекувано е. Пробај стави и фабрички биос.
Od kaj mene e zemena kartata, skoro nova e, ima garancija, nema na niv custom bios na 6600xt.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно