Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

On.Net DUO Extreme

angjeleski

hello world
23 април 2007
202
11
НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ЗАФРКНАМ ПАК СО ОН НЕТ.... НЕ НЕ НЕ... Чекам да ми заврши договорот уште некој месец и си се пребацувам на T-Home.. Луѓето од t-home се професионални, сериозни и си ја знаат работата за разлика од он нет.

Тоа е мое мислење..

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
@Ago call and surf е далеку од послаб од duo extreme:
- 2.359 со ДДВ и 150 гига даваат т-хоум.
- 1,770 со ДДВ и неограничен (колку што знам) дава он нет
@Taz за торентот зголеми го бројот на конекции по торент ( да не се 50 ) и би ти препорачал приватен тракер како што е Zamunda.net
@Angeleski ако не си задоволен од квалитетот на услугите можеш да го раскинеш договорот, немора да чекаш

Атачменти

• torent_connections.JPG
    torent_connections.JPG
    40,5 KB · Прегледи: 41

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Кога избираш помеѓу оннет и т-хоме е како да избираш помеѓу стабилна врска и нестабилна. Со оннет за таа цена неможеш секогаш да бидеш сигурен дека ќе имаш вистински квалитет и стабилност за разлика од т-хоме кој важи за супер квалитетен и стабилен во секоја смисла.

zy-zy

read-only
29 септември 2008
2
0
ај нека каже тој што имасе дуо дали е задоволен, колку пуштаат од тие 10 мбп, лаг има ли?

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
во скопје јас имам
доста е добро
сеуште се тестира и сето тоа

но обично е 8 9мбита
некогаш знае да падне и на 6-7 али брзо се враќа

али тестираат така да тоа е оправдано

во куманово сеуште не можам да ставам

ме излажааа "пи**аните" дека има кога отидов подмирив сите сметки и ми велат а не можеме сеуште овој месец да ти ставиме
таму од 15ти октомври ке почнеме
така да се надевам дека ке биде во октомври

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.614
1.567
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Мене ми рекоа од 1 Октомври за Охрид и Струга. Значи пак ќе одолговлекуваат:lut2:

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
не одолговлекуваат

колку што разбрав дека бил планиран во цела македонија од 2009 но почнале порано ""

сепак колку и да зборите против он нет добри се
барем кај мене имам интернет од нив на 2 места и на 2те се стабилни
само пред неколку недели малку зезава тук таму падне линија
али ок е
гледано на подолг период
дали ми се деси еднаш месечно дами снема и тоа ептен кратко

mztrifunovski

hello world
20 февруари 2008
272
2
Drugar mi ima solo3 i saka da se prefrla na duo extreme, ali koga i da igrame neso na net CS ili DotA na gg na nego po 5min mu paga konekcija i ajt so zdravje, cela igra ni se rasipuva. Jas koristam MaxADSL 25, ali naracav i ocekuvam da mi montiraat call and surf confort + so on net sucks:ua::ua:

zy-zy

read-only
29 септември 2008
2
0
Те рабирам и јас бев корисник на соло 101 али имав многу проблеми па едвај го прекинав договорот, па сеа сакав да стаам ова или мт нет али се мислам дали он нет се попраиле или усте чекаш подршка по 2 месеца и лаг колку сакаш и дисконект на 5 мин.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.614
1.567
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Од Он.нет дисконектот не е секогаш нивна грешка. Верувајте многу сум ги пцуел, ми паѓаше врската нон стоп, по 10-20 на ден. Ама кога земав лаптот паѓа по 1 месечно. Ако го поврзам компјутерот пак паѓа. Значи проблемот е или мрежната или некоја гадинка има штетено нешто.

spaski

read-only
3 јули 2008
13
1
Катастрофа

Ако имате коњски живци, ви предлагам да си го земете Duo Extreme - можеби ќе имате среќа, во спротивно останете си со што год имате. Ни случајно не раскинувајте договори и губете броеви како јас. Најдобро е да учиме на туѓите грешки нели?

Со Он.нет потпишав договор првпат, и се надевам никогаш повеќе. Duo Extreme-от го поставив пред едно 15-тина дена. Од тогаш сум нон-стоп на телефон со техничка поддршка. Прво мрчеа дека евентуално не ми чини телефонската врска, или можеби поврзувањето не е во ред. Па откако тоа не им пројде ме натераа да се конектирам на speedtest.net. Секое наредно јавување почнуваше со тоа дали сум ја проверил брзината на speedtest. Ебатe компанијата која што не може да провери со која брзина сум поврзан кај нив. По 10 јавувања, минатиот викенд успеав да ги видам со свои очи фамозните 10 Mbita, првпат по 10 дена. Потоа, откако ми се јавија, и им потврдив дека проблемот изгледа дека е решен, никогаш повеќе не ги видов тие 10 Mbita. Завчера поворно се јавив во техничка служба и им објаснив каква е работата. Во секој случај во мојот лог стои колку пати сум се јавил па изгледа им пукна филм да ме лажат и дечките ми рекоа дека не само мојата туку сите линии се "плафонирани". Само што мојата изгледа е малку подобро плафонирана бидејќи од 10-те добивам едвај 3 до 4 на молење.

Денаска отидов до салонот каде што го склучив договорот и налетав на некоја тука (читај глупача) која едвај знае што нуди Duo Extreme договорот, а камоли што значи мегабит. Кога и кажав која брзина ја имам ме праша "Па малце ли ти се 4?" Среќа беше од понежниот пол па се воздржав да не ја удрам. BTW името и е Ивана Грбиќ, како што реков, ТУКА (глупача), поранешна придружничка мис на незнам што...

Во секој случај, се надевам на одговор, овојпат брз, а барав да ми ја намалат цената која ја плаќам, правопропорционално со брзината која ја добивам. Мамицата нивна. Во спротивно, спремен сум да го раскинам договорот, нормално доколку тоа е правно можно.

Think twice, cut once. :)

Спаски

Атачменти

• 10 Megabita.jpg
    10 Megabita.jpg
    92,4 KB · Прегледи: 40
Види, не само што можеш комотно да раскинеш договор, туку можеш и да ги тужиш. до кога бе ке бидеме офци да не стрижат? Едно 200-300 тужби до Оннет и да видиш како брзо ке ти рипне брзината на 10 ипол мегабита:))

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
E toa celo vreme vi kazuvav........2 godini na rabota so onnet sekoj den na telefoni praevme muabet i toa treba da gi baras po mobilni (ako im gi znaes) zasto na telefonot za tehnicka podrska nema aber da se javi nekoj, na nego mozes komotno da si zemes gricki, sokce i da cekas dodeka brada ne ti pobeli.
A internetot katastrofa .... od 7 dena vo nedelata 4 dena nemavme internet a 3 dena imavme , i koga imavme na sekoj 1-2 saati nemase linija.
A sega najnovo nesto da vi kazam.
Edno drugarce vekje 1-2 godini ima internet od onnet(adsl). Cesto koga pravime muabet na Skype se slucuva da se iskluci (da mu padne konekcija) i posle moravme muabetite da gi prodolzuvame na telefon. I sega deckovo se izraduva se prefrlil na duo extreme i za pomalku pari ke imal neogranicen brz internet i telefon. I praime muabet na Skype i mu prakjam eden fajl od 2MB .... za koj bea potrebni pola saat(ne bukvalno) da se prefrli. Aj posle toa praime pak muabet i .... deckovo pak go snema. Mi se javuva na domasen i mi vika pak isti problem mi snema konencija. I kolku pravevme muabet nemase ni minuta i telefonskata linija se prekina. Pak mi se javuva .... pak isto. Taka edno 10 pati dodeka se razbravme.
E pa zklucok....novina vo duo extreme e toa sto ne samo internet konekcijata ke vi pagja tuku i telefonskata konekcija.
Koj saka da dozivuva vakvi ubavi avanturi ... neka se prikluci na onnet. :D:D:D

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.169
roka.mk
E toa celo vreme vi kazuvav........2 godini na rabota so onnet sekoj den na telefoni praevme muabet i toa treba da gi baras po mobilni (ako im gi znaes) zasto na telefonot za tehnicka podrska nema aber da se javi nekoj, na nego mozes komotno da si zemes gricki, sokce i da cekas dodeka brada ne ti pobeli.
A internetot katastrofa .... od 7 dena vo nedelata 4 dena nemavme internet a 3 dena imavme , i koga imavme na sekoj 1-2 saati nemase linija.
A sega najnovo nesto da vi kazam.
Edno drugarce vekje 1-2 godini ima internet od onnet(adsl). Cesto koga pravime muabet na Skype se slucuva da se iskluci (da mu padne konekcija) i posle moravme muabetite da gi prodolzuvame na telefon. I sega deckovo se izraduva se prefrlil na duo extreme i za pomalku pari ke imal neogranicen brz internet i telefon. I praime muabet na Skype i mu prakjam eden fajl od 2MB .... za koj bea potrebni pola saat(ne bukvalno) da se prefrli. Aj posle toa praime pak muabet i .... deckovo pak go snema. Mi se javuva na domasen i mi vika pak isti problem mi snema konencija. I kolku pravevme muabet nemase ni minuta i telefonskata linija se prekina. Pak mi se javuva .... pak isto. Taka edno 10 pati dodeka se razbravme.
E pa zklucok....novina vo duo extreme e toa sto ne samo internet konekcijata ke vi pagja tuku i telefonskata konekcija.
Koj saka da dozivuva vakvi ubavi avanturi ... neka se prikluci na onnet. :D:D:D

Значи заклучок да не ставаме дуо екстрим...а баѓ мислев да аплицирам
иначе и знам проблемите и нервозите што ги имав со он.нет еве скоро 2 години:ua:

stefan007

hello world
27 јуни 2007
395
2
Заклучок

Во Македнија нема добар интернет, сите ги направија цените астрономски а услугата катастрофа. нз до кога ќе оди ова вака треба да се почне со тужби:ua::ua::ua:

drownz

Master
8 март 2007
1.455
204
Куманово
iwmnetwork.com
Email од [email protected]

Pochituvani,

Novite paketi DUO so internet i telefonija koi moze da gi razgledate na nashiot web sajt http://biz.on.net.mk/mk/node/530 vazat samo za Skopje.
Vo najskoro vreme ochekuvajte da Vi pratime ponuda za telefonija i internet na teritorijata na cela Makedonija. Vi nudime besplatno zadrzuvanje na telefonskiot broj pri shto ne plakate troshoci za zadrzuvanjeto nitu kon nas nitu kon T-home. Dokolku vo mesecot gi nadminete vkluchenite 300 minuti kon korisnicite od T-home ponatamu razgovorite ke se tarifiraat 1 denar minuta vo skapa tarifa od 08:00 do 20:00 i 0,7 denari minuta vo evtina tarifa od 20:00 do 08:00. Cenata na impulsot kon mobilnite operatori e 8.5 denari so vkluchen DDV. Internet soobrakajot kaj DUO Extreme e neigranicen.
Za dopolnitelni informacii Ve molime javete ni se vo Info Centarot na 02/181.

So Pochit,

--
Info Centar
On.net Macedonia

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи