Ne instalirajte novi Nvidia drajver – izaziva treperenje i crne ekrane - Benchmark
Nvidia je objavila novi WHQL 535.98 drajver za grafičke karte, koji optimizuje rad za nove igre Diablo IC i System Shock PC, ali i pravi gomilu problema
Овоа е чиста вистина.View: https://www.youtube.com/watch?v=JFgsL5NFn_Y
На Ѓорѓибајт, графичките лесно се кршат кај интерфејсот за „PCIE“ ако не ви се гледа.
Многу чест проблем и Ѓорѓибајт не се труди да ти излезе во пресрет и ти закачува налепница со црвена стрелка дека ти си го направил :^)
TLDR: Gigabyte се consistently Гигашит.Генерално впечатокот ми е дека сите брендови отидоа надоле со квалитетот последниве години, ама овие највеќе се зацапаа во кал. Ова им е втор скандал со графичките за релативно краток период. Претходно заради лош аналоген напонски контролер кој неможе да издржи нагли транзиции еден куп 3080/3080 Ti-ки им исцркаа во D4 бетата. Слично сценарио како со Evga 3090-ките во New World. А да не ги заборавиме и напојувањата опасни по живот, плочите со backdoor, bait & switch практиките итн...
Според зелените линии проблемот е очигледно графичката карта,али најдобро би било доколку имаш друга графичка карта да пробаш,или ако имаш интегрирана графичка пробај со нејзе дали ке прави проблем ваков или сличен.Ајде овде да прашам, мислам дека графичкава ми рикнува ама не сум сигурен, се работи за Gigabyte GTX 1070 Ti 8GB.
Во последно време, се дешава компјутеров да ми се изгаси, ми дава матичнава 2 short, 1 long beeps. Свети само плавото сијаличе и ПЦто не се пали се додека не го изгасам комплетно од струја позади и пуштам пак(I/O на најпојување позади).
Според биповите, ми вика дека е до графичка, пробав со вадење, чистење, ги вадев чак и РАМ плочките и ги чистев контактите со гумица и се по процедура што би рекле, вадев ЦМОС батеријата и пак исто. Во последно време исто се дешава да ми се појават зелени линии(само на еден дел од екранот, малечки, ситни), во милисекунда и ги снемува.
Тоа е тоа, РИП?![]()
Немам, да имав ќе пробав.Според зелените линии проблемот е очигледно графичката карта,али најдобро би било доколку имаш друга графичка карта да пробаш,или ако имаш интегрирана графичка пробај со нејзе дали ке прави проблем ваков или сличен.
Ако мора да е нова,да.Дали вреди за 350e нова?
ASUS GeForce RTX 3060 Dual V2 OC 12GB
Дали вреди за 350e нова?
ASUS GeForce RTX 3060 Dual V2 OC 12GB
galamino.mk
Термопаста.имам проблем RTX 2060 графичка, на idle графичката е на 5% i 50 степени, само што ќе отворам апликација (фотошоп ли било или гугл или пак некоја игра) одман почнува да врти брзо и оди на 100% и само варира од 100% па на 20% па на 90% па на 2% па пак на 100%, и се така, гаранцијата е помината. Дали некој знае што би можело да биде проблем?
Математички е многу тежок, графичката треба да предвиди каде ќе биде светлината во споредба со другите методи на осветлување е подобро но бара акцелератори како тензор јадратаView: https://youtu.be/XLOs9a48SDg
Има врска ова што збори дечково ? Што мислите ?
ЈАс мислам - има право. Рејтрејсингот е оверрејтед и скоро неприметен. Убав е ама да не уништуваше толку перформанси барем...
И да има во системот јака графичка - еве 4090ка да има - процесорот пак го оптеретува 20-40% повеќе.Математички е многу тежок, графичката треба да предвиди каде ќе биде светлината во споредба со другите методи на осветлување е подобро но бара акцелератори како тензор јадрата
Бесплатна достава
HDD 3,5" 6TB TOSHIBA P300 5400RPM 128MB SATAIII HDWD260UZSVA
12.490,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден