Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Натпревари 2009

Статус
Затворена за нови мислења.

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Pochituvan korisniku na sistemot za elektronski natprevari,
so ovoj e-mail te izvestuvame za slednoto:

1. Od denes sistemot za on-line natprevari e napolno funkcionalen, taka shto mozhe da se koristi za registriranje, najavuvanje, uchestvo na natprevar preku reshavanje i isprakjane na zadachi, pregled na rezultati, kako i postavuvanje na prashanja vo vrska so zadachite i pravilata vo prozorecot za prashanja.
2. Vovedeni se nekolku pomali izmeni vo odnos na natprevarite od prethodnite godini, taka shto zadolzhitelno e da se prochitaat site objaveni dokumenti okolu pravilata za sproveduvanje na natprevarite. (Izmenite se odnesuvaat na voveduvanjeto na pochetnichkata grupa, promenata na kompajlerite vo koi se raboti i slichno)
3. Test natprevarot, spored objaventa agenda treba da zapochne na 17.02, no e vekje aktiven i mozhe da se postavuvaat reshenija za zadadenata zadacha.

Im posakuvame uspeh na site ovogodineshni natprevaruvachi.

Mile Jovanov,
pretsedatel na Zdruzhenie na infotmaticharite na Makedonija
Tim za organizacija na natprevarite

Ова ми стаса денеска на меил, кој сака да учествува нека ја посети страната http://cs.org.mk за подетални информации. пои.

vik

user
14 април 2007
1.936
32
[FONT=&quot]Програмирањето се изведува во еден од програмските јазици [/FONT][FONT=&quot]Pascal, C [/FONT][FONT=&quot]и [/FONT][FONT=&quot]C++[/FONT][FONT=&quot].
Не ми е јасно зошто не прошират и со други јазици?
Сваќам дека е за средношколци и дека тие се изучваат по чколииве, ама 90% ако не и 100% од лугето што се занимавват или планираат да продолжат и да работат на ова поле не се ограничуваат само со овие јазици туку работат и нешто од страна.
[/FONT]

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Не ми е јасно зошто не прошират и со други јазици?
Сваќам дека е за средношколци и дека тие се изучваат по чколииве, ама 90% ако не и 100% од лугето што се занимавват или планираат да продолжат и да работат на ова поле не се ограничуваат само со овие јазици туку работат и нешто од страна.
[/FONT]

Затоа што натпреварот е само за средношколци.

vik

user
14 април 2007
1.936
32
Затоа што натпреварот е само за средношколци.
Како што реков... знам дека е за средношколци ама тие што работат дома не работат само Паскал, работат и друго.
Зошто да неможи и тоа што го знаат + да го искористат.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Тотално се сложувам. Ако јас знам на пр. .NET, Јава или 3ds MAX, и тоа спаѓа во категоријата. Зошто да не се прошири натпреварот, сигурно ќе има повеќе заинтересирани :)

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Е добро де што по мене викате ?? ГИШШШшшшшшШШШШШШШШшш зборете им на ЗИМ.

vik

user
14 април 2007
1.936
32
Чудно... кај мене отвара :zbunet3:

И Алекс... никој не ти вика тебе... правиме дискусија. :D

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
Мене баш ми се свиѓа што се програмира во тие јазици, пред некоја година не ни имаше С, само С++ и Pascal. Тие два јазика се најсоодветни за решавање на проблемите кои се поставуваат на тие натпревари, можеби тука би додал и Java, меѓутоа на тој што работи Java ќе му требаат макс. 2 часа да може да ги решава овие проблеми во C++. .NET не се користи за решавање на проблеми со структури на податоци каде покрај точноста и брзината е доста битна.

Aleks, ти си крив :p

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
А можно ли е во странство да не отвара? Можда до тоа е проблемот кај мене што не ја отвара :(

серверот е во скопје т.е. ПМФ или ИИ
http://ioi.ii.edu.mk/index.htm

добар натпревар
Е добро де што по мене викате ?? ГИШШШшшшшшШШШШШШШШшш зборете им на ЗИМ.
и да алекс ти си крив :muahaha:

GigaC

hello world
23 април 2008
344
7
www.xeezi.com
за овие задачи не е битен програмскиот јазик...
туку како ќе го составиш алгоритмот.
A ако не знаете Pascal или C++, разлистете по Google, најдете добри туториали за да ги научете командите и можете да се пријавите на натпреварите.
Vо секој случај, би било добро да има и во некои други програмски јазици, али тоа е тоа :)
јас веќе испратив решение за тест задачата...гола водааа е :O :D

maximilian

user
26 март 2008
1.064
74
Еј, а ќе може ли некој да ги постира овде задачите, зашто не можам да ја отворам странава :)

ZzzzZzzz

hello world
30 мај 2007
84
3
Штом сајтот е на серверите на ПМФ можно е за викенди да не е достапен... :S

VenusDoom

read-only
24 јули 2008
31
0
Тотално се сложувам. Ако јас знам на пр. .NET, Јава или 3ds MAX, и тоа спаѓа во категоријата. Зошто да не се прошири натпреварот, сигурно ќе има повеќе заинтересирани :)

Што сакаш повеќе заинтересирани. Малку ли се 143 натпреварувачи. И плус средношколски се.

loverboy

hello world
6 февруари 2008
147
11
Се напишав Neo Matrix :D Се надевам нема да ме дисквалификуваат од електронскиве, хехе. Добри се за вежбање електронскиве, штета што не се баш предизвикувачки, да има на повеќе нивоа, лесни, средни и тешки. Оваа што беше би ја сместил во "ултра лесни" :) Доколку јас сум администратор на тие електронските натпревари би сменил малку во тоа податоците во задачата ARTEFAKT да не бидат сортирани. Ај може следните електронски ќе бидат позезнати :)

GigaC

hello world
23 април 2008
344
7
www.xeezi.com
За тест задачата јас си напраив алгоритам и за сортирање, за секој случај.
Штета што не освоив ниту еден бод, затоа што го заборавив вчитувањето на датотеката во 'C:\artefakt.in' наместо само 'artefakt.in' :D :D
А задачите за сега што се поставени, МојБрој и Спратови, изгледаат лесно. Да видиме понатаму :)

loverboy

hello world
6 февруари 2008
147
11
@GigaC
не треба вчитување во 'C:\artefakt.in', туку само 'atrefakt.in', директно, без никакви патишта до фајлот...

ac1d

hello world
24 септември 2008
410
14
За тест задачата јас си напраив алгоритам и за сортирање, за секој случај.
Штета што не освоив ниту еден бод, затоа што го заборавив вчитувањето на датотеката во 'C:artefakt.in' наместо само 'artefakt.in' :D :D
А задачите за сега што се поставени, МојБрој и Спратови, изгледаат лесно. Да видиме понатаму :)

Џабе си го направил алгоритам само си се довел себеси во ситуација на поголем ризик нешто да не работи :) Убаво ти беше нагласено во задачата дека ке ти бидат сортирани од најголем кон најмал :) Иначе со сложувам со сите останати задачите се прилично лесни но секој следен натпревар ке биде потежок од претходниот.Иако првиот електронски натпревар не беше нешто многу потежок од Тест натпреварот сепак задачата Спратови беше за ниво потешка од Артефакт :) Мојброј беше смеење задачата...

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно