Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Најдобар Android tv box ?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Не зимај андроид уред, ти објаснија погоре зошто. Имаш уреди со ист хардвер кои возат windows 8.1, немаат проблеми со hdmi и коди работи перфектно на нив.
jas neznaev deka imalo blu ray pleery so smart opcii, toa zvuci kako mnogu podobra idea od ovie, koga ke zemes vo predvid site problemi sto armac gi spomena. pretpostavuvam blu ray ne bi trebalo da gi imaat tie problemi so hercazata i slicno ?
Инаку сликата на блуреј плејер е неспоредливо подобра од било кој андроид бокс. Ако ти е планот да гледаш хд филмови и џутуб тогаш тоа е изборот. Ако сакаш да сурфаш по нет и да гледаш телевизија онда windows box.
Ја го имам ова Wintel W8 Intel Atom Z3735F 64 Bit TV BOX Windows 8.1 Android 4. Dual OS
Андроидот деновиве ќе го бришам, само простор ми зафаќа.

CPU:Atom Z3735F

GPU:Intel HD Graphic(Gen7)

2GB RAM +32GB Nand Flash

Windows 8.1 with Bing,Android4.4 OS

Support USB Wire/WiFi 2.4G Wireless Keyboard,Mouse,Air mouse

WIFI 802.11b/g/n+BT 4.0

Последна промена:

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Дечки вака сеа. На ниет сум за нов ТВ. Бренд и големина одбрав. И нејќам да мрдам од тоа, Сони 55 инчи. Муабетот ми е за ТВ Бокс , Андроид Бокс, Виндоус Бокс или како и да вика второво..Има тука еден тип што изузетно го поштуем по питање на техника ( а и супер човек е ионака :) ) и он има некој уред Rapsberry ,ако добро разбрав мини пц некакво , да не барам по чатот на фб, што бај дифолт го сметам за добра опција ,јер типот знае што зима! Е ама сеа, дилемата која ми е. Децава по дома играат Piano tiles, FIFA, итн..И не знам кои све игри ама андроид платформа, и премда е open source, нели е паметен избор? Син ми е по гледање фудбал ептен , па наоѓа некои стримови на нет, ама дреме на столче и на лаптоп. И трето, има нешто као IP tv , сум чул , а немам поима што тачно е, ама сакам да гледам канали кои ги нема на мојов провајдер, (Телекабел). Спортски, филмски, цртани, за родители :)) итн..И сеа ај една саглам препорака, ама аргументирана. И пријателов исто ми препорача програм Telly мислам беше, ама потешко ми е да се убедувам со него дека немам време за учење такви ствари периодов, па еве барам некако извџакано малку :) Епаааа....Тоа :) Фала на сите однапред! :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361

Minix NEO U1
Amazon.com: MINIX NEO U1, 64-bit Quad-Core Media Hub for Android [2GB/16GB/4K/XBMC/KODI]: Electronics

Некаде го продаваат во пакет со air далечинско (A Lite). И самото негово далечинско има тастатура позади. Разгледај на нет рецензии.
Остатокот се играчки за деца. Го има и во Windows изведба.

Битно гледај боксот да биде базиран на тој процесор (Amlogic Quad-core 64 bit Cortex A53 S905)

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Minix NEO U1
Amazon.com: MINIX NEO U1, 64-bit Quad-Core Media Hub for Android [2GB/16GB/4K/XBMC/KODI]: Electronics

Некаде го продаваат во пакет со air далечинско (A Lite). И самото негово далечинско има тастатура позади. Разгледај на нет рецензии.
Остатокот се играчки за деца. Го има и во Windows изведба.

Битно гледај боксот да биде базиран на тој процесор (Amlogic Quad-core 64 bit Cortex A53 S905)
X96 Android Tv Box 2gb Ram i 16 Gb memorija
Овој..? А мубаетот виндоус бокс или андроид бокс?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
X96 Android Tv Box 2gb Ram i 16 Gb memorija
Овој..? А мубаетот виндоус бокс или андроид бокс?
А зошто би земал Windows Box? За игри ли?

Иначе кај тоа боксовите не е битен само процесорот. Ако не ти е проблем да го најдеш гледај да го најдеш оној кој ти го препорачувам.
Види на Youtube како работи, флуидност и се тоа.
Иначе ќе те нервира и за ратко време ќе имаш коцка која никој не ја сака. А „паметноќата“ од Sony-то не ти е доволна?

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
А зошто би земал Windows Box? За игри ли?

Иначе кај тоа боксовите не е битен само процесорот. Ако не ти е проблем да го најдеш гледај да го најдеш оној кој ти го препорачувам.
Види на Youtube како работи, флуидност и се тоа.
Иначе ќе те нервира и за ратко време ќе имаш коцка која никој не ја сака. А „паметноќата“ од Sony-то не ти е доволна?
Не оти знам што прави паметноќата на Сонито :) Баш тоа се размислувам, зошто би зимал СОни со Андроид, кога само ја покачува цената за баеги, ако можам со ТВ БОкс одделно.. А што викаш дали за игри, па и за игри би сакал, децава на биг скрин да играат, од тросед, не на столчиња да се згрбавуваат.Од друга страна ми текна и дека оние игри што ги играат на мобилен Андроид се со тач скрин :)..никако не е човек...треба НЗС да најдам, широка темава мајку му:)

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Дечки вака сеа....

Најди ја темата за Raspberry Pi 3, ќе го порачаш од gearbest + од таму ќе земеш кутивче, адаптер, даљинска тастатура, микросд картица.

За OS ќе користиш LibreElec, ќе стаиш плагин Exodus (за стримање филмов, ТВ серии, емисии), Phoenix (слично на првово е) и за IPTV ќе си купиш Rapid IPTV.

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Најди ја темата за Raspberry Pi 3, ќе го порачаш од gearbest + од таму ќе земеш кутивче, адаптер, даљинска тастатура, микросд картица.

За OS ќе користиш LibreElec, ќе стаиш плагин Exodus (за стримање филмов, ТВ серии, емисии), Phoenix (слично на првово е) и за IPTV ќе си купиш Rapid IPTV.
:) Ај прво све од ова да научам кое што е, па да почнам со порачки :)

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Дечки вака сеа. На ниет сум за нов ТВ. Бренд и големина одбрав. И нејќам да мрдам од тоа, Сони 55 инчи.
ksimon, кој модел на Сони ќе го земеш, Нов? - а, да е без андроид?

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
ksimon, кој модел на Сони ќе го земеш, Нов? - а, да е без андроид?
Не сум сигурен. Гледав некои пред десетина дена, ги заборавив моделите. Главно беа со андроид поновите модели, ама имаше и такви без, поевтини баеги. У моментов дали има таков, а да е 55 инчи не знам. Се решив за еден да го зимам , мислам у Нептун беше...ден претходно го гледав, имаше некаква акција. Се интересирав за него ептен, ме осетија дека сум запален ептен. Идам другиот ден, истиот три илјади поскап. Завршила акцијата :) Ме фати инат. Не го купив. Сеа не сум толку у зорт, ќе причекам. Башка и додека не ја апсолвирам темава со, дали вграден андроид, или одделно каков сакам тв бокс, а ТВ да се сконцентрирам на picture quality највише.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Не сум сигурен. Гледав некои пред десетина дена, ги заборавив моделите. Главно беа со андроид поновите модели, ама имаше и такви без, поевтини баеги. У моментов дали има таков, а да е 55 инчи не знам. Се решив за еден да го зимам , мислам у Нептун беше...ден претходно го гледав, имаше некаква акција. Се интересирав за него ептен, ме осетија дека сум запален ептен. Идам другиот ден, истиот три илјади поскап. Завршила акцијата :) Ме фати инат. Не го купив. Сеа не сум толку у зорт, ќе причекам. Башка и додека не ја апсолвирам темава со, дали вграден андроид, или одделно каков сакам тв бокс, а ТВ да се сконцентрирам на picture quality највише.
тв-то е само за picture quality не постои "паметен" телевизор. Секој софтвер нивни е ужас споредено со mini pc.
picture quality секако ќе немаш ако планираш да го користиш за гледање на некои од нашиве телевизии.
Мој совет купи го најефтиниот телевизор со најдолга гаранција. Пушти му блуреј или 4к и ќе имаш феноменална слика.

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
тв-то е само за picture quality не постои "паметен" телевизор. Секој софтвер нивни е ужас споредено со mini pc.
picture quality секако ќе немаш ако планираш да го користиш за гледање на некои од нашиве телевизии.
Мој совет купи го најефтиниот телевизор со најдолга гаранција. Пушти му блуреј или 4к и ќе имаш феноменална слика.
Апсолутно се согласувам со муабетот дека ако е за гледање на наши ТВ, не треба да се даваат мн пари. Ипак, знаеш, ТВ зимаш еднаш у 6 до 9 години, па гледаш за земеш нешто поквалитетно. Кога почнуваш да анализираш по форуми, продавници, се навлекуваш на ситници кои уствари не се многу битни, а баеги качуваат цена. Сега рецимо е ИН да е truliminuos display, pa HDR, па не знам што. Панели, херци, итн.. СОНИ е стварно врв што се слика тиче, Самсунг е рамо до рамо. Има и други добри, као и кај мобилните..Ја сум решен СОНИ и 55 инчи. И до тука ми е јасно. Другово сакам да си го разјаснам, кога сум више на тема ТВ и home entertainment. И ете, се навлекувам полека и ја на тие муабети за оперативни системи, смарт тв, андроид тв. Уствари слика и звук се најбитни. И дизајн додуше. Другово е менлива категорија, т.е. имаш опција за дополнителен уред. И можда е најпрактично од неколку аспекти. Свое напајање, преносливост на друг ТВ, побрзи, меморија своја, итн. У тој дел ми се дилемите. КОДИ секако е бенефит, иначе не би бил толку зборуван. Уште да скопчам што точно е :) И по мене, маст хев е USB recording опција. На моите им купив Хјундаи евтин лани, гледам усб рекординг, проверувам како работи, лудница е :) Небулоза, освен СОНИ, другиве Самсунг, ЛГ, Панасоник, немаат таа опција замисли. И така...се шири темата увек :)

spasenoski

read-only
31 октомври 2016
3
2
Си земав еден xiaomi mi3 box
Mi Box - Android 6.0 TV Box - Mi Global Home

Мал но доста корисен. Му ставив коди и фура суппер сега за сега
banner.jpg

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

spasenoski

read-only
31 октомври 2016
3
2
На maxtv сум. Незнам точно на која фрекфенција е ви-фи то

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

krema

OG
24 јуни 2009
15.772
15.854
youtu.be
Се` можам да разберам, но не можам да разберам зошто исто прашање во две теми!
Дали воопшто новите членови ги читаат правилата?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно