Баш така , а тие што ги земаат се претежно мајнери кои очекуваат да направат брзи пари .....Се заборавам да пишам па ај малку да ја разгорам темава...
Едно заклучивме, дека сите графички што се "користени за гејминг" вредат дупло повеќе од што коштале нови пред 2,3,4 години...
Sent from my Samsung S20 FE
Баш така , а тие што ги земаат се претежно мајнери кои очекуваат да направат брзи пари .....
Ко шо вика основачот на една од најстарите крипто берзи, врвот коа ќе го достигне сеа ова балонов (колку и да биде, може и 300 илјади според него демек) па коа ќе пукне, има да пукне квалитетно - и после ќе си седи пукнато 3-4 години.
![]()
Bitcoin could plunge 90% into a 'winter' lasting years after another surge, crypto-exchange founder says
The price of bitcoin could hit $300,000 in the latest leg in the bull market but then plunge into a years-long "winter," BTCC's founder said.markets.businessinsider.com
Шо значи чекаме само да пукне за да си купуваме евтини графички пак.
Нека крени прво 300 илјади после нека пука нека рока колку сака
Вештината е да знаеш кога да кешираш во вакви ситуации (а и тоа може да е среќа). Може ќе иде до 300, ама може и ова што помина беше врвот... само времето ќе каже. Ко со секоја работа која е главно управувана од шпекулации не можеш да пресметаш маетематички, и само се коцкаш на крај на денот.
Еден бубрег КосовоКоја цена се 3070 и 3080 моментално?
Лајнус спрема Verified Actual Gamer Program, ќе шитка графички по MSRP цени, мислам дека спомна 3080-ки и 3090-ки.
View: https://twitter.com/LinusTech/status/1370444797148762113
View: https://www.youtube.com/watch?v=PEw6COB9xD0
Тоа е се кул али за кај нас нема шанси да замаш по таа ценаОбјави Лајнус како да се земат графичките по MSRP, некаков код од Конами требало да се внесе во URL-то со кој докажуваш дека си Verified Actual Gamer и имаш 2 минути шанса да купиш. Веројатно до сега веќе све е распродадено лол
Зашто да се распродадени ? Пробај бе Бобо - пиши му на чичко Линукс. Може си среќен без да знаешТоа е се кул али за кај нас нема шанси да замаш по таа цена
Тоа е се кул али за кај нас нема шанси да замаш по таа цена
Зашто да се распродадени ? Пробај бе Бобо - пиши му на чичко Линукс. Може си среќен без да знаеш![]()
Ќе пробам на computer universe следно имаше добри пре билд системиЗашто да се распродадени ? Пробај бе Бобо - пиши му на чичко Линукс. Може си среќен без да знаеш![]()
Ако имаш некој у Англија да ти купиЌе пробам на computer universe следно имаше добри пре билд системи
Ќе се усреќиш и таму, 1400€ за систем со РТХ3070 хахаЌе пробам на computer universe следно имаше добри пре билд системи
1300 so 2000Која цена се 3070 и 3080 моментално?
Зш вака ми праиш сеа. Сакав да ја шитнам 3080ката да си купам Range Rover.Ако имаат малку трпение и разум луѓево ќе почекаат година па дури и две без да апгрејдираат графички. Секако има луѓе на кои работата им зависи од тоа и што е тоа е, ќе си бараат чаре.
Но сметам дека и за форумов е навредливо и дури манипулативно со дел од цениве. Точно нема залихи и точно „ако не ти се чека плати“ ама огласи ко 14000 за 1050ti сметам дека се веќе претеризам.
Знам дека и на администрацијата не и е лесно и нема правила колкави цени да може да се стават, ама јас би размислил за правилата за коментари посебно бидејќи се осеќам ко да е должност да ги информираме членовите како поискусни членови дека не е океј да платат толку за графичка, дека треба да почекаат ако можат и слично.
Во најмала рака да има пинувано под секој оглас линк до посебна тема каде што кој сака ќе може да праша за совет за дали е фер цена нешто или слично. Вака само охрабруваме скалперство и да ги дерат членовите.
Зш вака ми праиш сеа. Сакав да ја шитнам 3080ката да си купам Range Rover.
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден