marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.790
- 5.509
За најбоље искористување да.За волте треба и двата уреди да го подржуваат, така ?![]()
Sent from my TELEFON using Tapatalk
За најбоље искористување да.За волте треба и двата уреди да го подржуваат, така ?![]()
За одредени телефони за кои што има можност за VOLTE (како с10) секако треба да се најави кај операторот (за Телеком конкретно) за да биде активирано. А и да не биде активирано по барање постепено ќе се активира таа услуга.Кај мене на iPhone 7 plus има опција да го вклучам.
Погледнете го атачментот 85500
Кога пробав да се јавам се префрли на 3G мрежа. Повеќе среќа нареден пат
ЕДИТ На Samsung S10, од мобеликс уште нема опција исто така:
Погледнете го атачментот 85501
И тука ке почекаме. Тоа е...
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
За одредени телефони за кои што има можност за VOLTE (како с10) секако треба да се најави кај операторот (за Телеком конкретно) за да биде активирано. А и да не биде активирано по барање постепено ќе се активира таа услуга.
Така да за тој S10 што имаш пробувано, дали е активирана услугата од Телеком или само на телефонот имаш пробувано ??
Јави се и побарај да биде активирана ако не е активна.
Не верувам да зголемат брзини, барем ние што сме 60/60, 100/100. Да не претеруваме сега, и така имаат наплив на сообраќај претпоставувам уште, уште мрежата да падне фалиТелеком донира по 10гб мобилен интернет за сите до 15 април, а најавува дека ке го дуплира трафикот за бизнис и приватни корисници
Што значи приватните корисници добиваат +1ТБ или 2ТБ месечно. Е ова е веќе за поздравување. Уште и брзината да ја покачат и тамам е.
Makedonski Telekom
Ја прочита статијата?Не верувам да зголемат брзини, барем ние што сме 60/60, 100/100. Да не претеруваме сега, и така имаат наплив на сообраќај претпоставувам уште, уште мрежата да падне фали.
Ја прочита статијата?
"Дигиталната комуникација, во овие услови е клучна за непречено одвивање на работата, затоа двојно ќе ги зголемиме и капацитетите на фиксниот интернет за сите деловни корисници кои на своите вработени им обезбедуваат работа од дома. Ќе обезбедиме и двојно повеќе фиксен интернет за сите приватни корисници."
Go ima druze /ako vo lokal salon go nema on line poracajgo/ inaku odlicno telefonce*Некој да има информација дали во Вип ке го има Redmi Note 8Pro?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Пишав и во другата тема за smartwatch. Освен тоа што можеш да користиш уреди како smartwatch без физичка сим картичка, не разбрав што друго е позитивно во врска со е-сим?Makedonski Telekom конечно... . е-Сим во Телеком.
Пишав и во другата тема за smartwatch. Освен тоа што можеш да користиш уреди како smartwatch без физичка сим картичка, не разбрав што друго е позитивно во врска со е-сим?
Дали важи за сите модели на телефони или пак треба самиот телефон да има подршка за е-сим?
Секако дека мора телефонот да ти подржува е-сим. Реално ова придобивка само за оние што имаат потреба од дуал сим а немаат уред со 2. (Читај iPhoneДали важи за сите модели на телефони или пак треба самиот телефон да има подршка за е-сим?
Дали важи за сите модели на телефони или пак треба самиот телефон да има подршка за е-сим?
Некои фалат и сега не разбирам дали Телеком може да активира само во овие уреди или листата им е формална. Јас како што читам на нет, Samsung Galaxy Watch Active 2 може еСим ама на листава го нема.
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден