Прочитав на Ми форумот некое типче се жали од апдејтот, вифито му праело падни-стани.Version: 2.10.38 Stable, инсталирано на Mi WiFi Router 3
каков лог?Има опција на рутеров да се извади лог поради тоа што не гледам таква опција...
каков лог?
еве убаво е објаснето на англиски.Супер е и овој фабричкиот, нема некои проблеми.
Можеш да ми пратиш линкче каде да го симнам падаван?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Тоа ти е до Хроме и неговите апдејти за webview, и мене ми се случува, и на дата проток.. Исчисти кеш од хром и пробај.Последно време добивам некои вакви грешки и не ми се закачува на рутерот.
![]()
Или се дешаваше, на 5г имам нет, на 2,4 немам. Истотака, не можам да пристапам на рутерот преку ми вифи апп.![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Не можам да проверам фирмвер на рутер пошто не можам да пристапам преку вифи. Не знам зошто и како, прави некоја конфузија со тој скапаниот техникилор, изгледа и двата пробуваат на иста адреса да бидат, па само до техниколорот имам пристап со 192.168.0.1.Фирмвер ? уред ? рутер ?
Не, тоа го дава со андроид веб вјуверот. Преку хром и фабричкиот не сака истотака.Тоа ти е до Хроме и неговите апдејти за webview, и мене ми се случува, и на дата проток.. Исчисти кеш од хром и пробај.
Sent from my MI 5s
Гајче, знаеш дека кај мене со кинезиве се дешаваат работи што кај никој не се десиле.Стварно незнам зошто и како се дешаваат вакви работи кај некои корисници што имаат/користат mi wifi mini...
Не ми е јасно
Јас откако го купив од hi.mk
Го сетирав и го немам чепнато/чачкано/подесувано воопшто.
Ниеден проблем не сум имал веќе трета година тера.
Сток фирмвер - Stable.
Автоматски си се апдејтира доколку има апдејт.
(wifi јачина/зрачење на standard, не ми е ставено through WALLs пошто така помалку ми зрачеше, не фаќаше низ цел стан на фул цртки)
Го рестартирам еднаш у 2-3.месеца реда-ради заедно со blizoo/vip modem-от.
Да чукнам у "дрво", презадоволен од малиот![]()
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Како мислиш да го средам првен Ми то, да конфигурирам наново без поврзан модем од Близу?Сетирај го прво Ми и среди си ја ЛАН мрежата, а исклучи го другиот додека го чепкаш овој.. не гледам друго чааре за твојов случај. После би требало овој да му даде интернет на Ми.
Едит: Пристапи му со кабел ако имаш шанса, полесно се конфигурира.
Пробај да го сетираш Ми рутерот како рипитер.Како мислиш да го средам првен Ми то, да конфигурирам наново без поврзан модем од Близу?
Моментално сменив само пул адреси со .5.1 / 254. Гледам можам да се врзам и преку апликацијата со телефонот, и можам да пристапам до двата и рутерот и модемот .0.1 и .5.1 адреси. Ке терам вака моментално, да видам дали ке направи проблем. Претпоставував дека си прави некоја конфузија на ип адресите и затоа не можам да пристапам до рутерот.@StalkeR пробај стави друг Pool на IP адреси, ако моментално ти е 192.168.31.1/24, замени ги со 192.168.5.1/24 и види дали ке се реши проблемот (секако, кога ке го сетираш рутерчево гледај да не е bridge-увано со модемот на VIP).
Дефинитивно имаше конфликт на IP адресиМоментално сменив само пул адреси со .5.1 / 254. Гледам можам да се врзам и преку апликацијата со телефонот, и можам да пристапам до двата и рутерот и модемот .0.1 и .5.1 адреси. Ке терам вака моментално, да видам дали ке направи проблем. Претпоставував дека си прави некоја конфузија на ип адресите и затоа не можам да пристапам до рутерот.
Ти благодарам
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5680-10
180,00 ден
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден