Обавезно !!!Дечки на неделен апдејт од ЕУ ромот, да правам wipe или не?
Значи јас ги сум ги лепел 3-4 без wipeОбавезно !!!
Значи јас ги сум ги лепел 3-4 без wipe...еб*те нубот. Ок фала ти!
Ако не ти е тешко инструкции? Прво инсталирам апдејт, после wipe? Wipe на data&cache?
И за преку updater апликацијата треба wipe?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
App LockNew - Option for hiding the content of notifications on Lock screen (03-16)
што има ? дај скрин да видам.Ја таква апликација немам
Viva еу ром..
Исправка...
Таа адд ја има и овде на еу ром..
Sent from my MI+5s using Tapatalk
Али вика дека не е инсталирана...што има ? дај скрин да видам.
Таа ја немаА оваа другава Analytics.apk ? Кај мене дава дека самата се има апдејтирана.
fastboot се флешува преку MiFlash и мора да имаш отклучен БЛ ! Од Глобал стејбл можеш да одиш само на Глобал Девелопер, па потоа да отклучиш БЛ и да си флешуваш што сакаш. Без отклучен БЛ си практично блокиран. На кој софтвер си сеа стејбл или Девелопер?Незнам зошто со заклучен бутлоадер неможам да флешувам официјален Global Stable фастбут ром. Се се обидов и никако да тргне преку mi flash tool. Исто така се обидоб да се префрлам на China developer но не оди. Покажува нешто flashing tz error, па некогаш missmatch device and image error иако тој е точниот ром. Незнам што да правам....
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Јас уствари сакам да се вратам на Global Stable 8.1.2.0, а сега сум на 8.2.1.0 ама ми троши батерија. Пробав со рековери ром преку апдејтер апп, но ми паѓаа апликации и го вратив на 8.2.1.0 ама изгледа за да го инсталирам 8.2.1.0 како што треба мора flash all преку mi flash и одново сите апликации инстал. Ама несака ми флеш, а низ интернетов гледав дека немора отклучен бутлоадер за официјален фастбут ром.... Изгледа ќе поднесам барање за отклучување, само реков да прашам некој поискусен.Еве ги двете распакувани апликации.
fastboot се флешува преку MiFlash и мора да имаш отклучен БЛ ! Од Глобал стејбл можеш да одиш само на Глобал Девелопер, па потоа да отклучиш БЛ и да си флешуваш што сакаш. Без отклучен БЛ си практично блокиран. На кој софтвер си сеа стејбл или Девелопер?
Ако можам да одам од Global Stable на Global Developer, тогаш не ми е јасно зошто не можам од Global Stable 8.2 да неможам да се вратам на Global Stable 8.1Еве ги двете распакувани апликации.
fastboot се флешува преку MiFlash и мора да имаш отклучен БЛ ! Од Глобал стејбл можеш да одиш само на Глобал Девелопер, па потоа да отклучиш БЛ и да си флешуваш што сакаш. Без отклучен БЛ си практично блокиран. На кој софтвер си сеа стејбл или Девелопер?
Доста повеќе троши батерија од 8.1.2.0?Јас уствари сакам да се вратам на Global Stable 8.1.2.0, а сега сум на 8.2.1.0 ама ми троши батерија. Пробав со рековери ром преку апдејтер апп, но ми паѓаа апликации и го вратив на 8.2.1.0 ама изгледа за да го инсталирам 8.2.1.0 како што треба мора flash all преку mi flash и одново сите апликации инстал. Ама несака ми флеш, а низ интернетов гледав дека немора отклучен бутлоадер за официјален фастбут ром.... Изгледа ќе поднесам барање за отклучување, само реков да прашам некој поискусен.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Не, не е многу повеќе, ама зошто и толку, а нема некои новости големиДоста повеќе троши батерија од 8.1.2.0?
Белобрадиот интериста
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден