Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дечки на неделен апдејт од ЕУ ромот, да правам wipe или не?

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
И за преку updater апликацијата треба wipe?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Година дена не сум направил вајп после неделни апдејти, а сигурно над 20 имам ставено. Работи без проблем.
Тоа значи две работи: или вајпот нема врска или се прави при инсталација на апдејтот.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Мислам дека wipe треба при downgrade на ромот и при флешување на друг ром пример од миуи на цианоген.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
И јас така знам, али викам ај да прашам за секој случај.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Значи јас ги сум ги лепел 3-4 без wipe :confused:...еб*те нубот. Ок фала ти! :) Ако не ти е тешко инструкции? Прво инсталирам апдејт, после wipe? Wipe на data&cache?

Wipe на Cache и Dalvik Cache после инсталација на ромот. На крајот самиот twrp ти дава да си направиш wipe. Немора да се шеташ по опциите.

И за преку updater апликацијата треба wipe?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Таму не треба, самата апликација си прави вајп после шлеш.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
@the_maker што бара контроверзната Analytics апликација во глобалниот официјален ром ? Пребарав на гугл за патеката, и ми ја дава таа апликација заради која се дигна врева на форумот пред некое време. Зарем не е отстранета во глобалниот ром ?

LinktoSD ми ја дава како свежо апдејтирана од 27.02.2017 година. Зарем уште се шпионира?

MIUI Backdoor thx Developers for that :) - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum

Атачменти

• Screenshot_2017-03-17-16-30-16-598_com.buak.Link2SD.png
    Screenshot_2017-03-17-16-30-16-598_com.buak.Link2SD.png
    139 KB · Прегледи: 68
  • Screenshot_2017-03-17-16-37-13-894_com.buak.Link2SD.png
    Screenshot_2017-03-17-16-37-13-894_com.buak.Link2SD.png
    148,1 KB · Прегледи: 66
Последна промена:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Како и секој Петок, излезе нова верзија, 7.3.16. Не знам дали некој ја флешнал веќе, али јас моментално симињам. Еве чејнџлог

MIUI 8 Global Beta ROM 7.3.16 Full Changelog

HighlightsMIUI
ForumOptimization - Original images are uploaded by default (03-09)
Fix - Banner wasn't displayed correctly on Mi MIXFix - The app was force closed when several images were uploaded (03-09)
Fix - Forum app crashed in some cases (03-09)
Fix - Threads of other people were sometimes displayed instead of the required threads (03-09)
Fix - No prompts were shown for double tapping to go on top (03-09)
Fix - Couldn't save images in some cases (03-09)
App LockNew - Option for hiding the content of notifications on Lock screen (03-16)

Според мене ништо посебно во овој билд, али највеќе ради ова го флешувам. :)
App LockNew - Option for hiding the content of notifications on Lock screen (03-16)

Download тука.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Глобалниов ром за ми5s дропа разноразни фајлови по телефонов..

xLnFNG2.png

AddSollution ? WTF На Системска партиција во data ?

Успеав да земам и копија од фамозната Analytics.apk апликација. Ако сака некој може да ја разгледа.

Private file
Private file

еве и други како дискутираат за истата апликација.

MSA advertisment - Xiaomi Mi 4 - Xiaomi MIUI Official Forum

Недозволиво е на официјалниот ром да ти дропаат рандом фајлови за реклами.. упм.

Не дека другиве производители не те прислушкуваат и шпионираат, ама до ова испаѓа дека кога сакаат можат да ти уфрлат било каква шпионска апликација и да те следат се што правиш, буквално и да ти ја следат камерата. Истотака апликација Analytics.apk се има инстлирано самата без никакво предупредување. Класичен backdoor. Хаос.
Reverse Engineering Xiaomi’s Analytics app | Thijs Broenink

Последна промена:

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Ја таква апликација немам
Viva еу ром..
Исправка...
Таа адд ја има и овде на еу ром..

Sent from my MI+5s using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
А оваа другава Analytics.apk ? Кај мене дава дека самата се има апдејтирана.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Незнам зошто со заклучен бутлоадер неможам да флешувам официјален Global Stable фастбут ром. Се се обидов и никако да тргне преку mi flash tool. Исто така се обидоб да се префрлам на China developer но не оди. Покажува нешто flashing tz error, па некогаш missmatch device and image error иако тој е точниот ром. Незнам што да правам....

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Еве ги двете распакувани апликации.
Незнам зошто со заклучен бутлоадер неможам да флешувам официјален Global Stable фастбут ром. Се се обидов и никако да тргне преку mi flash tool. Исто така се обидоб да се префрлам на China developer но не оди. Покажува нешто flashing tz error, па некогаш missmatch device and image error иако тој е точниот ром. Незнам што да правам....

fastboot се флешува преку MiFlash и мора да имаш отклучен БЛ ! Од Глобал стејбл можеш да одиш само на Глобал Девелопер, па потоа да отклучиш БЛ и да си флешуваш што сакаш. Без отклучен БЛ си практично блокиран. На кој софтвер си сеа стејбл или Девелопер?

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292

fastboot се флешува преку MiFlash и мора да имаш отклучен БЛ ! Од Глобал стејбл можеш да одиш само на Глобал Девелопер, па потоа да отклучиш БЛ и да си флешуваш што сакаш. Без отклучен БЛ си практично блокиран. На кој софтвер си сеа стејбл или Девелопер?
Јас уствари сакам да се вратам на Global Stable 8.1.2.0, а сега сум на 8.2.1.0 ама ми троши батерија. Пробав со рековери ром преку апдејтер апп, но ми паѓаа апликации и го вратив на 8.2.1.0 ама изгледа за да го инсталирам 8.2.1.0 како што треба мора flash all преку mi flash и одново сите апликации инстал. Ама несака ми флеш, а низ интернетов гледав дека немора отклучен бутлоадер за официјален фастбут ром.... Изгледа ќе поднесам барање за отклучување, само реков да прашам некој поискусен.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292

Ако можам да одам од Global Stable на Global Developer, тогаш не ми е јасно зошто не можам од Global Stable 8.2 да неможам да се вратам на Global Stable 8.1

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Јас уствари сакам да се вратам на Global Stable 8.1.2.0, а сега сум на 8.2.1.0 ама ми троши батерија. Пробав со рековери ром преку апдејтер апп, но ми паѓаа апликации и го вратив на 8.2.1.0 ама изгледа за да го инсталирам 8.2.1.0 како што треба мора flash all преку mi flash и одново сите апликации инстал. Ама несака ми флеш, а низ интернетов гледав дека немора отклучен бутлоадер за официјален фастбут ром.... Изгледа ќе поднесам барање за отклучување, само реков да прашам некој поискусен.

Доста повеќе троши батерија од 8.1.2.0?

Белобрадиот интериста

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв