Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Јас само "процедурално" да прашам :) хехе

Зошто толку брзање сега/веднаш/денес на 8ми март да се флешува Global Stable miui 8.2.x.x?

Мејкер сигурно не ги знае сите багови на сите верзии на сите телефони, можда на mi5 верзија 8 2.х.х работи ОК, ама на Редми сериите не работи :)
И да сака, Сигурен сум дека Гери/Мејкер не би имал време сите уреди детално да ги тестира.

Зошто не се причека,
10-тина дена?
па да се види Change-Log и да се прочита на Индискиот МИУИ форум на пример дали е пријавен некој "страшен" баг?

Зашто ако уредот ви работи топ, мора да флешувате најнова верзија?

Сите овие прашања се реторички, не бараат обавезен/необавезен одговор :)

Целиов пост е повеќе шала ;)

Лично, уредот на Global Stable 8.1.2.0 ми работи КОСКА, не мрдам од овој фирмвер сега за сега.

Разбирам луѓе што имаат кеиф да флешуваат, советувам ОБАВЕЗНО флешнете TWRP и направете си фул бекап.

Поздрав ;)
И среќен 8ми март на понежниот пол :)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Хахаха, фала за честитките, ќе си купу един букет сг' :)

Sent from my MI 5s

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417

Зошто толку брзање сега/веднаш/денес на 8ми март да се флешува Global Stable miui 8.2.x.x?

Зошто не се причека,
10-тина дена?
па да се види Change-Log и да се прочита на Индискиот МИУИ форум на пример дали е пријавен некој "страшен" баг?

Лично, уредот на Global Stable 8.1.2.0 ми работи КОСКА, не мрдам од овој фирмвер сега за сега.

Вака, не дека ке флешувам веднаш, секако читам ченџлог првин постоа читам коментари од луѓе што веќе флешувале па дури тогаш флешувам и јас. Истотака има еден баг што ми смета, и сакам да видам дали е решен во 8.2, па да мигрирам натака. Неморам да бидам на последната верзија, таман работа, само сакаш сите функции да си работат како што треба.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

Мејкер сигурно не ги знае сите багови на сите верзии на сите телефони, можда на mi5 верзија 8 2.х.х работи ОК, ама на Редми сериите не работи :)
И да сака, Сигурен сум дека Гери/Мејкер не би имал време сите уреди детално да ги тестира.

Зошто не се причека,
10-тина дена?

Разбирам луѓе што имаат кеиф да флешуваат, советувам ОБАВЕЗНО флешнете TWRP и направете си фул бекап.

Поздрав ;)
И среќен 8ми март на понежниот пол :)

Не бе батка зашто на шала,постот ти е на место.Еве лично за мене бидејќи ми е прв Ми тел мислев дека сите во исто време добиваат update,но дознав од тебе(у меѓувреме прочитав и на странскиве форуми)дека е рандом во прво време.Исто и јас не планирам да скокам на 8.2 пошто 8.1.2.0 си спие топ е ромот

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Може некој да види дали ова е оргиналниот Global ром за Note 3 Pro.. Или е некоја суљо варијанта ..
54e2282d107b068bc6281b7577ac1629.jpg

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk Pro

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Може некој да види дали ова е оргиналниот Global ром за Note 3 Pro.. Или е некоја суљо варијанта ..
54e2282d107b068bc6281b7577ac1629.jpg

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk Pro
Не изгледа како суљо верзија. Пробај да надградиш да видиш дали ке ти даде апдејт. Ако ѕи даде оригинал е.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
дечки, имам едно мало искуство да споделам со сите вас, оние кои што имаат редми ноут 3 про, ма да ова е мое искуство, не значи дека и кај другите се дешава истот. после секој неделен апдејт, после фул полнење, до наредното празнење имам околу 3-4 часа ЅОТ. на следното полнење, се враќа се во нормала - 6ипол-7 саата просек ЅОТ. Ви благодарам на вниманието :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
нормално е. Во старт гугл сервисите си трошат повеќе батерија, после одредено време 2-3 дена се стабилизира состојбата.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Туку кажете како да го средиме ова Р буквава за роаминг што се појавува и кога не сум надвор од Македонија.

Motherboard

hello world
4 септември 2015
150
190
Туку кажете како да го средиме ова Р буквава за роаминг што се појавува и кога не сум надвор од Македонија.

На One мрежа си? Јави со во вип ќе ти кажат се случува кај повеќе корисници мислам дека ќе ја укинуваат One мрежата... Не е до телефонот до Vip/One е.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Денес на Redmi Note 3 pro стигна апдејтот на 7.3.9 . На оваа верзија е додаден и Screen Recorder, како и поправен е еден баг со позиционирање на иконите по рестор на хоум од ми клаудот.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
На One мрежа си? Јави со во вип ќе ти кажат се случува кај повеќе корисници мислам дека ќе ја укинуваат One мрежата... Не е до телефонот до Vip/One е.
Да на one тарифа сум, но со сменета нова картица од Vip. Ова значи дека и тарифниов модел ќе ми го укинат?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.153
16.243
Да на one тарифа сум, но со сменета нова картица од Vip. Ова значи дека и тарифниов модел ќе ми го укинат?

Додека трае договорот тарифниот модел ќе трае. после тоа веројатно не би ти продолжиле договор за тарифен модел кој не постои,.

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Многу споро ги инсталира апдејтите на апликациите, се симиња брзо колку што е брзимата на нет ама после 20 мин стои апдејтинг фб...
Редми 3

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Додека трае договорот тарифниот модел ќе трае. после тоа веројатно не би ти продолжиле договор за тарифен модел кој не постои,.
Е тука малку се зезнале. Јас имам договор со оне на неопределено време. Три години го имам без обнова Неограничени разговори кон сите мрежи и 1гб интернет за 400 денари месечно.

Piwcho

hello world
13 јули 2015
397
266
Мејкер, нема уште стигнато "тазе" роба?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Е тука малку се зезнале. Јас имам договор со оне на неопределено време. Три години го имам без обнова Неограничени разговори кон сите мрежи и 1гб интернет за 400 денари месечно.

Не постпои договор на неопределено време. Секој договор е временски огранјчен. Ти си бил без договор или си имал договор на година две и потоа се продолжува месец за месец.

Последни теми

Последни огласи

На врв