the_maker
poweruser
Има доста спомнати, јас ги памтамКолку можни багови се спомнати последниве месец-два?
Sent from my MI 5s
Има доста спомнати, јас ги памтамКолку можни багови се спомнати последниве месец-два?
Хахаха, фала за честитките, ќе си купу един букет сг'Јас само "процедурално" да прашамхехе
Зошто толку брзање сега/веднаш/денес на 8ми март да се флешува Global Stable miui 8.2.x.x?
Мејкер сигурно не ги знае сите багови на сите верзии на сите телефони, можда на mi5 верзија 8 2.х.х работи ОК, ама на Редми сериите не работи![]()
И да сака, Сигурен сум дека Гери/Мејкер не би имал време сите уреди детално да ги тестира.
Зошто не се причека,
10-тина дена?
па да се види Change-Log и да се прочита на Индискиот МИУИ форум на пример дали е пријавен некој "страшен" баг?
Зашто ако уредот ви работи топ, мора да флешувате најнова верзија?
Сите овие прашања се реторички, не бараат обавезен/необавезен одговор![]()
Целиов пост е повеќе шала![]()
Лично, уредот на Global Stable 8.1.2.0 ми работи КОСКА, не мрдам од овој фирмвер сега за сега.
Разбирам луѓе што имаат кеиф да флешуваат, советувам ОБАВЕЗНО флешнете TWRP и направете си фул бекап.
Поздрав![]()
И среќен 8ми март на понежниот пол![]()
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Јас само "процедурално" да прашамхехе
Зошто толку брзање сега/веднаш/денес на 8ми март да се флешува Global Stable miui 8.2.x.x?
Зошто не се причека,
10-тина дена?
па да се види Change-Log и да се прочита на Индискиот МИУИ форум на пример дали е пријавен некој "страшен" баг?
Сите овие прашања се реторички, не бараат обавезен/необавезен одговор
Целиов пост е повеќе шала
Лично, уредот на Global Stable 8.1.2.0 ми работи КОСКА, не мрдам од овој фирмвер сега за сега.
Не бе батка зашто на шала,постот ти е на место.Еве лично за мене бидејќи ми е прв Ми тел мислев дека сите во исто време добиваат update,но дознав од тебе(у меѓувреме прочитав и на странскиве форуми)дека е рандом во прво време.Исто и јас не планирам да скокам на 8.2 пошто 8.1.2.0 си спие топ е ромотЈас само "процедурално" да прашамхехе
Мејкер сигурно не ги знае сите багови на сите верзии на сите телефони, можда на mi5 верзија 8 2.х.х работи ОК, ама на Редми сериите не работи![]()
И да сака, Сигурен сум дека Гери/Мејкер не би имал време сите уреди детално да ги тестира.
Зошто не се причека,
10-тина дена?
Сите овие прашања се реторички, не бараат обавезен/необавезен одговор![]()
Целиов пост е повеќе шала![]()
Разбирам луѓе што имаат кеиф да флешуваат, советувам ОБАВЕЗНО флешнете TWRP и направете си фул бекап.
Поздрав![]()
И среќен 8ми март на понежниот пол![]()
Од каде го најде линков? Сакам да видам што имаат качено кај нив на сервер.Го има на серверите од Ми само уште не е на официјалната страна
http://bigota.d.miui.com/V8.2.1.0.MBEMIDL/miui_HM4ProGlobal_V8.2.1.0.MBEMIDL_5f3af3d494_6.0.zip
Објавено е на форум кај тој уред, после се става линкот во download секцијата.Од каде го најде линков? Сакам да видам што имаат качено кај нив на сервер.
Може некој да види дали ова е оргиналниот Global ром за Note 3 Pro.. Или е некоја суљо варијанта ..
![]()
Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk Pro
Не изгледа како суљо верзија. Пробај да надградиш да видиш дали ке ти даде апдејт. Ако ѕи даде оригинал е.Може некој да види дали ова е оргиналниот Global ром за Note 3 Pro.. Или е некоја суљо варијанта ..
![]()
Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk Pro
Туку кажете како да го средиме ова Р буквава за роаминг што се појавува и кога не сум надвор од Македонија.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Да на one тарифа сум, но со сменета нова картица од Vip. Ова значи дека и тарифниов модел ќе ми го укинат?На One мрежа си? Јави со во вип ќе ти кажат се случува кај повеќе корисници мислам дека ќе ја укинуваат One мрежата... Не е до телефонот до Vip/One е.
Додека трае договорот тарифниот модел ќе трае. после тоа веројатно не би ти продолжиле договор за тарифен модел кој не постои,.Да на one тарифа сум, но со сменета нова картица од Vip. Ова значи дека и тарифниов модел ќе ми го укинат?
Е тука малку се зезнале. Јас имам договор со оне на неопределено време. Три години го имам без обноваДодека трае договорот тарифниот модел ќе трае. после тоа веројатно не би ти продолжиле договор за тарифен модел кој не постои,.
Неограничени разговори кон сите мрежи и 1гб интернет за 400 денари месечно. @the_maker и јас чекам информација за mi 5cМејкер, нема уште стигнато "тазе" роба?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Не постпои договор на неопределено време. Секој договор е временски огранјчен. Ти си бил без договор или си имал договор на година две и потоа се продолжува месец за месец.Е тука малку се зезнале. Јас имам договор со оне на неопределено време. Три години го имам без обноваНеограничени разговори кон сите мрежи и 1гб интернет за 400 денари месечно.
mi5s или mi5c?
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден