Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Да прашам уште еднаш за сигурност.
Дали доколку го отклучам бут лоадерот ќе ја загубам гаранцијата од Хај стор?
Сакам да го отклучам за да можам во иднина да флешувам фастбут ром преку pc.

Дали има некаква штета ако имам отклучен бутлоадер?

Дали фастбут ромот кога се флешува целосно, ги ресетира целосно партициите или треба прво кинески?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Прашањево повеќе за @the_maker али ако знае може и друг.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Stuck at 50%..

The account info are not the same with your account.

Прв телефон на кој ми се случува ваков проблем.

stevo1337

hello world
17 септември 2012
309
261
Битола
stevo1337's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Arctic Liquid Freezer III 280
Motherboard
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
Storage
Samsung 970 EVO Plus 500GB, Samsung 860 EVO 500GB X2
PSU
NZXT C650
RAM
G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
Video card
ASUS ROG STRIX RX5700XT O8G GAMING
Case
NZXT H7 Flow
Mouse
Logitech G Pro X Superlight
Keyboard
Keychron K2
Audio
HyperX Cloud Flight
Monitor
ASUS TUF VG27AQL1A
Stuck at 50%..

The account info are not the same with your account.

Прв телефон на кој ми се случува ваков проблем.
Оди во developer options и под OEM Unlocking има едно MI Unlock status, влези во тоа и мани add account, и после пробај да отклучиш.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Оди во developer options и под OEM Unlocking има едно MI Unlock status, влези во тоа и мани add account, и после пробај да отклучиш.
Немам такво нешто кај мене, на Global Stable сум..

Еве и другите го репортнаа ова што го зборам. Отклучување на бутлоадерот не функционира веќе некое време.

Error: Current account is different from the account info on the device - Bugs - Xiaomi MIUI Official Forum

Атачменти

• Screenshot_2017-03-13-13-34-42-656_com.android.settings.png
    Screenshot_2017-03-13-13-34-42-656_com.android.settings.png
    140,7 KB · Прегледи: 44

stevo1337

hello world
17 септември 2012
309
261
Битола
stevo1337's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Arctic Liquid Freezer III 280
Motherboard
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
Storage
Samsung 970 EVO Plus 500GB, Samsung 860 EVO 500GB X2
PSU
NZXT C650
RAM
G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
Video card
ASUS ROG STRIX RX5700XT O8G GAMING
Case
NZXT H7 Flow
Mouse
Logitech G Pro X Superlight
Keyboard
Keychron K2
Audio
HyperX Cloud Flight
Monitor
ASUS TUF VG27AQL1A

Еве и другите го репортнаа ова што го зборам. Отклучување на бутлоадерот не функционира веќе некое време.

Error: Current account is different from the account info on the device - Bugs - Xiaomi MIUI Official Forum
Пробај преку упдатер да клајш девелопер ром и битребало да имаш.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79

Исто и јас се обидувам веќе 10 дена да отклучам Redmi 4... Се е напревено како треба и пак застанува на 50 % но кај мене пишува Could not verify device ....Not conected mi phone....Поздрав

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Исто и јас се обидувам веќе 10 дена да отклучам Redmi 4... Се е напревено како треба и пак застанува на 50 % но кај мене пишува Could not verify device ....Not conected mi phone....Поздрав
Кај мене си пишува дека е поврзан телефонот, ама заглавува на 50% со пораката дека акаунтот со кој што пробувам да го отклучам и акаунтот во телефонот не се исти. некое срање им се дешава на серверите.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Провери си го за секој случај бројот на ми акаунтот, дали ти е тој истиот. Мене така ми правеше проблем еднаш.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Кај мене си пишува дека е поврзан телефонот, ама заглавува на 50% со пораката дека акаунтот со кој што пробувам да го отклучам и акаунтот во телефонот не се исти. некое срање им се дешава на серверите.

Не си бил најавен со оригиналниот ми акаунт додека си поднел апликација, јас кликав лево десно и фактички ми направи нов акаунт и кога ми стигна смс дека ми е отклучен стигна различно бројче за акаунт. Треба поново да поднесеш апликација, најави се прво на ми со твојот оригинален акаунт, претходно одјави се од секаде на бровсерот и ќе почекаш пак некој ден.

А за тоа на другите што застанува на 50%, инсталирајте Mi PC suite кинеска верзија, или ми флеш и ќе пројде... бар кај мене тоа беше проблем.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Провери си го за секој случај бројот на ми акаунтот, дали ти е тој истиот. Мене така ми правеше проблем еднаш.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Па би требало да е истиот, пошо еден акаунт имам за Ми што го користам.
Не си бил најавен со оригиналниот ми акаунт додека си поднел апликација, јас кликав лево десно и фактички ми направи нов акаунт и кога ми стигна смс дека ми е отклучен стигна различно бројче за акаунт. Треба поново да поднесеш апликација, најави се прво на ми со твојот оригинален акаунт, претходно одјави се од секаде на бровсерот и ќе почекаш пак некој ден.

А за тоа на другите што застанува на 50%, инсталирајте Mi PC suite кинеска верзија, или ми флеш и ќе пројде... бар кај мене тоа беше проблем.

Со оригиналниот Ми акаунт имав поднесено (овој ми е трет Ми телефон што го имам) и позната ми е постапката за отклучување на бутлоадерот ама ете нешо зеза.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Сабајлево заклучив бут-лоадер само за да проверам дали и кај мене ќе зеза.

Од прва си ре-отклучи.
(Redmi Note 3 Pro
Global Stable 8.1.1.0)

(може да пробате и со Кинески IP/DNS, можда така ќе помине кај тие што несака/заглавува на 50%)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003

Од прва си ре-отклучи.
(Redmi Note 3 Pro
Global Stable 8.1.1.0)

(може да пробате и со Кинески IP/DNS, можда така ќе помине кај тие што несака/заглавува на 50%)

Гајка ти не си репер,така да......

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Да прашам уште еднаш за сигурност.
Дали доколку го отклучам бут лоадерот ќе ја загубам гаранцијата од Хај стор?
Сакам да го отклучам за да можам во иднина да флешувам фастбут ром преку pc.

Дали има некаква штета ако имам отклучен бутлоадер?

Дали фастбут ромот кога се флешува целосно, ги ресетира целосно партициите или треба прво кинески?

Кај хај стор ако НЕ отклучиш бутлоадер Губиш гаранција (шала), немај гајле отклучувај слободно што се однесува до гаранција. За вториот дел чекај одговор од @the_maker или @Gajche-X

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417

Од прва си ре-отклучи.
(Redmi Note 3 Pro
Global Stable 8.1.1.0)

Хм. пробав со TunnelBear ставив Пекинг како локација за џабе пак истото. На 50% блок.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.078
1.379
Гледам во анхоч направиле restock на note 4 само што малку е со повисока цена. А има и 4Х 15480ден:(... Некако ептен солено ми личи, вреди ли да се земе?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
Гледам во анхоч направиле restock на note 4 само што малку е со повисока цена. А има и 4Х 15480ден:(... Некако ептен солено ми личи, вреди ли да се земе?
ако се прашувам јас мислам дека не вреди. јас мојот го земав од али gray и го платив 170 евра моментално се нешто паднати цените а златниот е по цена од 150 евра така да. јас не платив царина но и да платиш царина на 150 евра ке ти биде негде окулу 1500 денари.9000+1500=10500 до 15500 епа 5000 за гаранцијата незнам дали вреди да се даде

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: maci

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
епа 5000 за гаранцијата незнам дали вреди да се даде
чек, ти за ова си сериозен, стварно сериозен? шо ќе праиш пример се заебува екранот, или сим картичка читачот, а кварот е пример повеќе од 5000 ? ќе ги пцуеш шаоми после? шта се мени тиче, твој избор си е, ама немој после да плачиш по форум за тоа колку некои делови се скапи а не си сакал да платиш гаранција.

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
да да сигурен сум бидејки гаранцијата е 1/2 од цената така да и да се сјебе би си купил друг. а не ми е прв телефон купен од нет така да до сега да не се подречам не ми се десило такво нешто. не викам дека не би можело да се деси но јас не би платил 1/2 од цената за гаранција. крај краева секој има право на избор ;)

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

SimeonS

read-only
4 февруари 2017
49
18
Да не има некој инфо дали доколку се направи постапката за промена на софтверот на моб. купен од анхоч се губи гаранцијата_

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Дали можеби има врска тоа што во Глобалниот ром ја нема Македонија како земја при избирање на држава? Тогаш избрав Србија..

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв