Можеби се спомнало досега, но да прашам. Што заштитно стакло користат Хиаоми? Горила глас не е сигурно.
Има,мејкер има погоре пишано, "патентот" се вика Dragon Trail-наводно еквивалент на Gorilla Glass.Redmi 3 ima nekakva zastita kao GorillaGlass nesto , prolistajte po youtube ke najdete videa kade sto e otporen isto kaki Gorilla Glass3.
Јас мојот од како го апгрејдувавме на 6.12.22, и МИУИ 8.2, приметувам драстично зголемено трошење на батерија.
Претходно телефонот ми издржуваше околу 12 саати да не е на полнач, сега едвај 9. И тоа со штедење и гасење на Wi-Fi и 4g.
Со првичниот ром, кој имаше еден куп багови, батерија траеше највеќе, односно ден ипол без штедење.
Незнам какви идиоти работат на развојот, но дефинитивно наместо да го подобрат софтверот, они го усеруваат.
Ме заболе за 500 смрдливи апликации што ги оптимизираат, кога на пола работен ден како ментален барам штекер за да го пунам телефонот, или треба да шетам со батерија у џеп.
Ке чекам следен апдејт. АКо не го бива ни тогаш, ке одам ке си инвестирам во Епл, барем знам дека сум раат од сабајле до вечер без никакви стресови. Дали понесов батери бенк, дали земав кабелче и полнач и дали ке ми издржи батерија до после ако треба да напишам мејл.
Кај мене (а и кај многу други, читни на форумот) 6.12.22 е познат како Билд со најдобар батери лајф. Јас сум на 6.12.22 веќе цел месец, батеријата е коска. Направи Cache и Dalvik Cache Wipe после флешувањето ?Јас мојот од како го апгрејдувавме на 6.12.22, и МИУИ 8.2, приметувам драстично зголемено трошење на батерија.
Претходно телефонот ми издржуваше околу 12 саати да не е на полнач, сега едвај 9. И тоа со штедење и гасење на Wi-Fi и 4g.
Со првичниот ром, кој имаше еден куп багови, батерија траеше највеќе, односно ден ипол без штедење.
Незнам какви идиоти работат на развојот, но дефинитивно наместо да го подобрат софтверот, они го усеруваат.
Ме заболе за 500 смрдливи апликации што ги оптимизираат, кога на пола работен ден како ментален барам штекер за да го пунам телефонот, или треба да шетам со батерија у џеп.
Ке чекам следен апдејт. АКо не го бива ни тогаш, ке одам ке си инвестирам во Епл, барем знам дека сум раат од сабајле до вечер без никакви стресови. Дали понесов батери бенк, дали земав кабелче и полнач и дали ке ми издржи батерија до после ако треба да напишам мејл.
Кај мене (а и кај многу други, читни на форумот) 6.12.22 е познат како Билд со најдобар батери лајф. Јас сум на 6.12.22 веќе цел месец, батеријата е коска. Направи Cache и Dalvik Cache Wipe после флешувањето ?
Хм, доста чудно. Ова цицањето на батеријата ме потсетува како кај мојот редми про без фиксовите. Ја цеди батеријата ненормално во стенд бај. Очигледно кај тебе телефонот прави премногу Wake, поради некоја причина, и ја цеди батеријата. Појди до кај мејкер да го види пак телефонот. Да не е некоја апликација што ти го прави телефонот парче ? Види што ти ја има истрошено батеријата највеќе.Направено е сигурно, бидејки кај мејкер го апдејтиравме.
Затоа реков можда треба фектори ресет, али искрено немам нерви да го правам тоа.
Освен ако не се надрндам многу па да изгубам некое време.
Тоа е единствената маана.
Батерија и нејзино траење.
Во секој друг можен поглед, екран, брзина, работа, сликање, телефонот е перфектен.
Да, е. Не ми се допаѓа телото и изработката кај Mi 4C.Не е подобар избор Mi 4C за 8000 денари?
Never!Секако речиси секој става заштитно стакло на екранот, така да Горилата е беспотребна во овој случај.
Како корисник на Редми Про го препорачувам ! Има мали багови со Helio процесорите, ама се решава. Helio X20 и X25 кај редми про се многу брзи, нема лагови и кочење. Ако имаш некоја пара плус, земи Редми Про 3/64 . Разликата е во OLED екранот каде што е најголемата разлика од IPS кај РН4-ката. Истотака сензорот кај РПро е доста побрз и попрецизен за разлика од РН4.Кој би бил подобар избор, РН4 или Редми Про?
Добро, Редми Про има две камери и ОЛЕД дисплеј, задниот дел изгледа поубаво, во се друго колку што истражував се идентични. Гледам дека разликата во цена е незначителна и мене не ми претставува проблем.
Навистина не можам да се одлучам кој од овие два, па секој совет или сугестија се добредојдени.
иам таков телефон и таков софтвер, неам таков проблемИма некој проблем со дисконект на wi-fi? Редми 4 Про / Прајм, 8.1.3.0 стејбл. Кога иде телефонот idle се гаси wi-fi, потоа автоматски не се ре-конектира, мора рачно да влегуваш во подесувања за вифи и да ја избереш мрежата. Изберено е Keep Wlan During Sleep -> Always.
Не сум имал проблеми со "заспивање" на wifi на ниеден фирмвер сега за сега.Има некој проблем со дисконект на wi-fi? Редми 4 Про / Прајм, 8.1.3.0 стејбл. Кога иде телефонот idle се гаси wi-fi, потоа автоматски не се ре-конектира, мора рачно да влегуваш во подесувања за вифи и да ја избереш мрежата. Изберено е Keep Wlan During Sleep -> Always.
Мораш Factory Reset ти кажав, стар систем со нов има голема разлика.. Ќе се апдејтира на 7.0 за 1-2 недели, па може ќе биде подобро.. Инаку, стабилен 7.5.х.х. е најдобар за сите Mi постари телефони, тоа е проверено..Направено е сигурно, бидејки кај мејкер го апдејтиравме.
Затоа реков можда треба фектори ресет, али искрено немам нерви да го правам тоа.
Освен ако не се надрндам многу па да изгубам некое време.
Тоа е единствената маана.
Батерија и нејзино траење.
Во секој друг можен поглед, екран, брзина, работа, сликање, телефонот е перфектен.
RN3 pro е постар телефон?Инаку, стабилен 7.5.х.х. е најдобар за сите Mi постари телефони, тоа е проверено..
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден