Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.245
675
За 167$ со free shipping?
Јас не знам што е чудно, телефонов го има на повеќе места по приближно иста цена и тоа од добри продавачи.
Топ. Само за 30-75 дена и тука ќе биде 12.000 (ДДВ-то го заборави?). И локална гаранција. Ја со еден таблет од $55 се е*авам 8 месеци диспјут... Или другар ми со Пипо таблетот да не прераскажувам, само ќе кажам дека пак му се расипа а плати еднаш поштарина натаму и за да му го вратат поправен уште $50 и изгуби 4 и кусур месеци.
Ризиците секако дека си постојат, ама ако се пресмета ДДВ, цената би била 10.000 денари.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Јас не знам што е чудно
Па неможе секој да ја види истата вистина. Затоа има дебати :) до пред 2 месеца не се знаеше за Mi сега се дебатира на многу страни. Тоа мене ме радува, затоа е и оваа тема тука ;)

Јас немам проблем и со тоа фалц телефон некој да ми донесе. Ќе го сликам, ми треба за архива. А ако е како што треба со здравје да си го користиш, јас ќе ти пуштам инфо како да флешуваш ЕУ верзија MIUI. И ако се зачлениш на форумот миуи мк, тогаш ептен ќе ми биде кејф :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Прочитај убаво за условите на испорака. 10 дена додека го пратат плус ... За два месеци и тука ќе биде толку, не се брзај :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Redmi 1s или Redmi note??? Ајде помош после новагодина сакам да се подновам со телефонче јас сум за MI3 ама донт хаве тхе мони шо викате меѓу овие два??? :)
Ако не ти смета што е малце поголем, т.е. ако имаш македонска рака тогаш по мангупски е Ноте-то :)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@ekonomist
Незнам кој модел на Xiaomi си го гледал на алиескпрес,али јас оргинален Xiaomi конкретно редми ноте 4Г,
не сум нашол на алиекспрес за цена испод 160-170$.
Не заборавај на евентуален данок и царина кај нас и НАЈБИТНО локална гаранција.

Имаше искуство доста лошо еден дечко:
Си нарача Mi4 од алиекспрес и му стигна доста солидна реплика,неможеше да го познае човекот дали е оргинал или клон.

Го однесе кај the_maker у канцеларија
и сфати дека е реплика ,
пошто неможеше да флешува официјални MIUI фирмвери,плус IMEI-to не проаѓаше на верификација на сајтот на MI.
Дечкото беше у "минус" 250-260 јурци а ако не се лажам и повеќе.

Има на алиекспрес и оргинали,али цената е горе-доле иста а немаш локална гаранција .

Па сеа ти види ;)
Позз

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Redmi 1s или Redmi note??? Ајде помош после новагодина сакам да се подновам со телефонче јас сум за MI3 ама донт хаве тхе мони шо викате меѓу овие два??? :)
Земи си редми ноте ако не ти смета величината.

Ако сакаш " стандард" величина ,тогаш редми 1ѕ.
Кој и да го земеш нема да згрешиш.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.245
675
@ekonomist
Незнам кој модел на Xiaomi си го гледал на алиескпрес,али јас оргинален Xiaomi конкретно редми ноте 4Г,
не сум нашол на алиекспрес за цена испод 160-170$.
Не заборавај на евентуален данок и царина кај нас и НАЈБИТНО локална гаранција.
Па точно друже, цената на линкот кој го поставив е 167 долари - 8.500 денари без даноци. И доколку се пресмета ДДВ цената би била пониска од онаа која е кај нас за 4.000 денари.
И точно, немаш гаранција, ама без ризик нема шизик :D

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
ebay 180$ линк - во секое време пред али кога веќе би нарачувал

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Океј па за месец-два или, далеко било, три месеци (кога ќе стигнат) напишете ги вашите искуства и колку ќе ве коштаат. Нема да бидете први што нарачале, се надевам ќе бидете први што добиле оригинал. Не кобам, само ја кажувам суровата вистина. Не џабе рекле во Солуна грош сомуна, до Солуна сто сомуна...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Дечки, нарачајте си кој од каде сака. Ве молам не ја полнете темата со линкови од кина. За Алиекспресс има друга тема или ако нема отворете. Немам против да се дискутира, но вие постирате на тема која е за поддршка на Ми тука, и нормално сите сакаат да ви дадат совет. Ако не ви се допаѓа е едно, а да се отече дека таму е поевтино нема веќе логика така? Па поевтино е таму, таму се прават, немаш ни давачки ни ништо. Купете си и свиркајте си ;)

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Генерална дискусија е темава, а не техничка поддршка. Јас баш би сакал малце повеќе да се зборува за тоа од каде у Кина може да се нарача и дали вреди оти реално луѓето сакаат да купат, а не се сигурни.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Генерална дискусија е темава, а не техничка поддршка. Јас баш би сакал малце повеќе да се зборува за тоа од каде у Кина може да се нарача и дали вреди оти реално луѓето сакаат да купат, а не се сигурни.
Не е точно. Прочитај го Првиот Пост, јас ја отворив темата не за да се пуштаат тука линкови од Кина, туку да пружам поддршка за Ми телефоните како и за МИУИ софтверот. Кој сака да проба, да му помогнам на неговиот телефон да стави МИУИ. А кој сака нешто да праша, да има каде да постави прашање. А за тема Алиекспрес тука не е местото. Отоворете си тема и турајте си линкови колку сакате. Телефон донесен без документи и платено ДДВ не е според законот, и јас нема да разговарам на таа тема.

И како второ, не е темата ниту за Увозникот и дистрибутерот тука, тука за Ми, новости и информации. За Увозникот може да пуштите маил на [email protected] ако имате повеќе прашања. Ќе го молам @psyside сите понатамошни постови со линкови за цени, каде и колку биле, да ги избрише, ќе избегаме од поентата.

Последна промена:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Да де новости и информации, а под информација спаѓа и каде може да се купи освен од официјалниот увозник.

На форумот miui.mk гледам има доста информации и линкови од xiaomi.eu, а таму горе има shop кој води до www.ibuygou.com што значи според моето логично-дедуктивно размислување може да се каже дека таа страница продава оригинални телефони и уреди од Xiaomi.

Значи да се надоврзам има една информација од ibuygou.com што мислам ќе биде интересна за македонските купувачи:

Import Tax& VAT Insurance Policy

For additional 5% of the total order value ibuygou.com will cover any added Import tax and VAT on your order. To benefit from this service please select the Import Duty Insurance option during the checkout of your order. If you do not add the Import Duty option to your order ibuygou.com will not be held liable for any incurred costs as a result of customs duty invoices.

When you receive your order if there are any Customs charges to be paid please send us photos or scanned copies of Invoice receipt from your local Customs. You can email this to our support team at [email protected]. Once received and verified ibuygou.com will refund you the full amount within 3 working days (Excluding holiday periods).

VAT insurance is covered on all of our delivery services e.g. DHL, FedEx, NL Post.

The following countries are not covered: Cambodia, Colombia, Costa Rica, Curacao, Bosnia and Herzegovina, Venezuela, Greece, Guyana, Guatemala, Suriname, Israel, Kazakhstan, Azerbaijan, Benin, Ecuador, Peru, Brazil, Bolivia, Chile, Paraguay, Uruguay, Argentina and French Guyana.

Бидејќи Македонија не е спомната во листата, а и оваа гаранција за заштеда на трошоци дава дополнителна сигурност за оваа страница.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Да де новости и информации, а под информација спаѓа и каде може да се купи освен од официјалниот увозник.

На форумот miui.mk гледам има доста информации и линкови од xiaomi.eu, а таму горе има shop кој води до www.ibuygou.com што значи според моето логично-дедуктивно размислување може да се каже дека таа страница продава оригинални телефони и уреди од Xiaomi.

Значи да се надоврзам има една информација од ibuygou.com што мислам ќе биде интересна за македонските купувачи:

Бидејќи Македонија не е спомната во листата, а и оваа гаранција за заштеда на трошоци дава дополнителна сигурност за оваа страница.

Тоа е патка за заштита :) :) а точно е дека таму се оригинал телефоните.. А ако ти наплатат тука ДДВ и трошоци за увоз, мислиш дека кога ќе му го пратиш на пдф тоа таму, ќе ти пуштат пари по пошта? :D :p Дај озбилно дали си убеден во тоа... Ако си, може да пробаме, за све има прв пат..

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
Значи колку сте осетливи немогуче. Му го оставив линкот на човекот ако веќе се решил да нарачува да види дека има и друга опција која можеби ја превидел. Јас се извинувам што ве вознемирив стварно.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Значи колку сте осетливи немогуче. Му го оставив линкот на човекот ако веќе се решил да нарачува да види дека има и друга опција која можеби ја превидел. Јас се извинувам што ве вознемирив стварно.
:) Не сме осетливи, ама кога некој бара мислење во ваква тема, сите му одговараат. И тука нема проблем, нити имало. Но кога ќе почне да се збори како на телефон од 12000 ден некој заработува тука 9000 ден е небулоза. Нит е наша фабриката, нит ние сме нејзини вработени. Ако има примери дека луѓе се зезнале, и тоа го кажуваат тука, добро е да се прифати.

Цените се дампинг секаде, и разликите ако се донесе легално се никакви. А ако некој ме праша дали Redmi Note Pro од Кина за цена од 6000 ден вреди, пак ќе повторам, тие цени ги нема нит од фабрика. Тоа го знам и најпријателски ви го кажувам. Но веќе нема ни за тоа да коментирам, ќе чекам feedback од членовите дали некој се зезнал или не. Ако мислите дека некој продавач од таму, што има некој безимен сајт, ќе ве части трошоци за увоз ?!!“'% и дека ќе ви продаде уред на кој има -20$ загуба, гадно сте се излажале. Секој ден добивам информации кои сајтови продаваат фалц, и како да се открие фалц телефон.

No hard feelings спрема никој, само лично искуство и совет. За другото секој си е голем и си сноси последици.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Сосема различни телефони. Голем или мал што преферираш?

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
1s е добро телефонче за парите' сеуште малку грее кога гледам видео или нешто позахтевно ама не е страшно. Освен гочигледната разлика во големината, мислам дека ноте има 2 гига рам,а 1с има 1. Тоа би требало да е значајно, кај андроид поготово.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Note-то има подобра камера, 2 GB RAM и 1000 mAh батерија (што доста значи).. Тоа го прави и поскап нормално, а и затоа е побрз во некои негови примени..
Ако цената можеш да ја достигнеш, мислам дека со големината ќе се навикнеш :)

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
и мене note-от ми е фаворит одамна, споредбата тотално ја оправдува разликата во цена според мене, а тоа за големината само тој што ќе го користи си знае, ако не е битна и поголем екран е подобро

zoka4e

hello world
15 декември 2014
91
63
Па стварно кој ке видиш на никој не му смета големината на телефонот уствари само ние луѓе ко луѓе сме навикнати се да работиме на телефон со една рака а за некое време тоа нема ни да е возможно се дур не извадат некој телефон шо ќе можеш самиот да ја контролираш големината на екранот xD :)

Иначе да note-от дефинитивно е подобар од 1S а шо викате за проблемите шо ги имаат во Индиа за патентите на Ериксон???

CeeTour

hello world
18 септември 2014
127
135
Skopje
Па стварно кој ке видиш на никој не му смета големината на телефонот уствари само ние луѓе ко луѓе сме навикнати се да работиме на телефон со една рака а за некое време тоа нема ни да е возможно се дур не извадат некој телефон шо ќе можеш самиот да ја контролираш големината на екранот xD :)

Иначе да note-от дефинитивно е подобар од 1S а шо викате за проблемите шо ги имаат во Индиа за патентите на Ериксон???

Тоа е друга работа, тебе како краен корисник кој живее во Македонија не те тангира. Ти ќе си добиваш редовна подршка од тука со апдејти итн. Ако го купиш од кај нас имаш и обезбедена гаранција и сервис.

Јас правев пресметки за сите Ми телефони, и да ти се плукнам во заштедата од 20-30 евра, ако се изгуби негде по пут, или се зезне нешто, па да плаќам поштарина до Кина.

Да не биде само, сиромавиот плаќа два пати на крај.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно