Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.041
Имам 16000 буџет во телеком од магента и опции се а2 лите, галакси а6, експириа ха2. Голем фактор при изборот е да држи батерија 2 дена
Да имаа Покофон идиотите таман ќе беше да си доплатиш 5000. Ама само глупости имаат и S9+ е 55000 денари...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Имам 16000 буџет во телеком од магента и опции се а2 лите, галакси а6, експириа ха2. Голем фактор при изборот е да држи батерија 2 дена
Од овој избор, и фактор држење 2 дена само А2 лајт.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.185
16.293
Нек се *бат!
Ја пола телефон не купувам. Нека стаат батерија па после нека го продаваат. Дворски будали станаа и Ксхиаоми.

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
Го изглеа целото видео или ? виде што е фората и како ги рангира ? Се сложувам дека покото има добра камера ама од ова вадење заклучоци..тепаат ако не веруваш

БТЊ знаат ли ВИП што продаваат уопште ?
yqc5VmG.jpg

SmartGuru

hello world
27 јануари 2013
350
345
www.kennedytech.mk
Причината за ваквите резултати не е квалитетот(или неквалитетот) на камерата кај телефоните туку лошата компресија на Инстаграм и Твитер и немеродавноста на публиката која гласала.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Го изглеа целото видео или ? виде што е фората и како ги рангира ? Се сложувам дека покото има добра камера ама од ова вадење заклучоци..тепаат ако не веруваш
Разбирам зошто ова го пишуваш но еве ќе потегнам една друга дискусија и пробај да ме разбереш и ти :)

Го изгледав.
Да можеше на некој начин да се воведе правило „минимална анализа и споредба од 30 секунди е задолжителна при гласање“ резултатите ќе беа драстично различни. Многу ми е јасно дека ваков вид на тест е нерелавантен за ОБЈЕКТИВНА споредба на квалитет на камери,
НО,
тука има една друга работа што ја забораваме.

Ретко кој тоа зема мобилен за да слика за СЕБЕ си, и сликите да ги ПРЕФРЛА на компјутер и да им се ДИВИ на нивната убавина.
Огромен број на луѓе земаат телефон со добра камера за да сликаат убави слики и истите тие слики да ги споделуваат на социјалните мрежи за да им се буста егото при добивање на лајкови и слично.
Има ли некоја статистика/студија колку долго луѓето се задржуваат на сликите што ги гледаат по социјалните мрежи?
Сигурно е многу кратко.
У секој случај, ако некој сака да му се диват на сликите на социјалните мрежи (а такви има премногу) и не му се дава цел бубрег, очигледно Покофон е најдобар избор.

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Ова според мене е померодавно од оцени на DXO што немаат никаква логика. Отвараш п20 про со висока оцена вади полоши слики од телефони со пониски оцени и снима ужасно видео.

На POCO India (@indiapoco) • Instagram photos and videos има еден куп слики и сите се добри, ваљда нема да лажат.

И крајно безобразно е да им објаснува на тие што гласале како си немаат појма како гласале. Гласале за сликата што била подобра и тоа е тоа.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
^ What he said.
Пред некој ден сликав у канцеларија од рака иста слика, со Mi 8 & P20 Pro.
Ми 8-та извади доста подобра слика (све на нормал подесен, двата) од P20-ката.

ги немам сликите да го поткрепам ова (ќе ги побарам од дечките)

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Јас ги споредив мојот Mi Note 3 со Pocophone во Нептун (од нога и без Gcam) и мојот извади прилично подобри слики. Од друга страна, во истите услови во салон на Т-мобајл, кога го споредив со Samsung Note 9, самсунгот беше многу подобар од мојот. Како успеа Pocophone да го победи Note 9 стварно не ми е јасно. Многу немеродавна споредба на камери, иако комплетно се согласувам дека Мате 20 Про е победникот

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.041
Никој нема ставено Гкам 6.1 на поко од вас да земе да испослика и ривју да направи? Телефонот со гкам треба да е стварно добар.

Последна промена:

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Никој нема ставено Гкам 6.1 на поко од вас да земе да испослика и ривју да направи? Телефонот со гкам треба да е стварно добар.
Ај јас ќе пробам после на Mi6 да ставам да видам како ќе биде.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Имам клиент кој што пред 2-3 дена зема Xiaomi Mi A2 (6/128gb black) преку мене. Платен точно 300Евра.
Телефонот беше нов кога го зема, со фолија, фул паковање све цаком-паком.
Но човекот бил навикнат на Самсунг и Ајфон, па овој не му правел ќеиф.. тешко му било да се навикне, бла бла.. (хм) ?

Сака да го шитне, и го дава за 250Евра.
Ако има некој заинтересиран за 2-3 дена стар А2 телефон по оваа цена - пишете ми во ПП, ќе ви дадам контакт од човекот па договорете си се за деталите.
FIFO принцип.

Јас можам да потврдам со трансакција и датум на пристигање на телефонот дека е навистина толку користен.
Гаранција нема.

би го земал јас да го откупам од него, но тоа би ми се пркосело со политиката на продавање на нови нови телефони :)

Искрено мислам дека е топ зделка, да се лапне нов 6/128 А2-ка за 15.000 мкд кај нас, особено имајки на ум дека ги нема во продавниците.

чисто за споредба, 4/64гб верзијата во Анхоч е 16.000

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Имам клиент кој што пред 2-3 дена зема Xiaomi Mi A2 (6/128gb black) преку мене. Платен точно 300Евра.
Телефонот беше нов кога го зема, со фолија, фул паковање све цаком-паком.
Но човекот бил навикнат на Самсунг и Ајфон, па овој не му правел ќеиф.. тешко му било да се навикне, бла бла.. (хм) ?

Сака да го шитне, и го дава за 250Евра.
Ако има некој заинтересиран за 2-3 дена стар А2 телефон по оваа цена - пишете ми во ПП, ќе ви дадам контакт од човекот па договорете си се за деталите.
FIFO принцип.

Јас можам да потврдам со трансакција и датум на пристигање на телефонот дека е навистина толку користен.
Гаранција нема.

би го земал јас да го откупам од него, но тоа би ми се пркосело со политиката на продавање на нови нови телефони :)

Искрено мислам дека е топ зделка, да се лапне нов 6/128 А2-ка за 15.000 мкд кај нас, особено имајки на ум дека ги нема во продавниците.

чисто за споредба, 4/64гб верзијата во Анхоч е 16.000
Навикнале луѓето на ТачВиз и иОс и тешко е да прејдеш на сток Андроид

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Се мислам за Poco F1 или Mi 8 SE. Што е подобар избор ? Или нешто да се препорача во тој ценовен ранк ~22K.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Се мислам за Poco F1 или Mi 8 SE. Што е подобар избор ? Или нешто да се препорача во тој ценовен ранк ~22K.

ако гаранцијата не ти е проблем - според мене најдобра опција ти е да додадеш уште некоја илјадарка и да си земеш Ми 8.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
ако гаранцијата не ти е проблем - според мене најдобра опција ти е да додадеш уште некоја илјадарка и да си земеш Ми 8.

Ризикот со гаранцијата и заштеда ми имаат смисла околу ~200e. Не дека сум имал проблем до сега со Xiaomi телефон, ама пак некако се мислам.... Пушти ПП ако имаш нешто на лагер/за брзо.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дечки сеа со МИУИ 10 неможе да се флешне друг ром? Бутлоадер може да се отклучи? Некој ако може на кратко да ми објасни. Фала ви!

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно