Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
проблемот е дека низ 257 страни на темава и којзнае колку иљади постови тешко е да се најде последното упатство за било што
проблемот е дека низ 257 страни на темава и којзнае колку иљади постови тешко е да се најде последното упатство за било што
Хаха Гери нема проблем. Таман работа ако прашувам ко прошли пут, треба и диазепами да ви набавам :) Секое добро, убави празници.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Епа да, ова е општа тема. Има тука и тема за MIUI software но никој таму не пишува/прашува технички работи.
Јас сум стар по техничките форуми и секаде е исто, ако на некое прашање се пишало, нема потреба пак да се пишува, зошто треба само едно пребарување да се направи, ништо специјално.
Ова нема врска со мојата или нечија друга желба туку со некоја логика и ред, вака само ја гушиме оваа општа тема. А за помош и сугестии јас, а и многу тука се желни да помогнат.

Sent from my MI 5

DrMTR

senior
27 март 2014
7.930
8.423
Дечки здраво на сите! Купив Mi Max 3GB/32 варијанта. Од hi.com е.Би замолил доколку некој има, да ми каже неколку совети околу телефонот, пошто неам многу време за чепкање ни по него ни на нет:) За сега нема никакви проблеми, мада и не сум го разгледал. Има МИУИ 8 верзија. Једино ми паѓа у очи споро пунење, па ме занима дали има за него фаст чарџинг пуњач . Фала на сите, имајте убави празници .
Како мислиш споро се полни ? колку време му треба да се наполни ?

4850mah ? Уф , огромна батерија има чудово. типувам на 3 часа и нешто дека ке се полни сигурно.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Што НЕ може да се прави со Xiaomi телефон доколку не му е ставена SIM картица (освен очигледното да не можеш да ѕвониш)?
Пошо ќе мигрирам од стар Nokia 6303i classic, ако не најдам некој начин за трансфер на контакти, додека ми е картицата уште во стариот телефон, во новиот рачно да си препишувам од стариот. Мада еве сеа глеам некои опции да ги префрлам контактите на сим картицата. Ама имам премногу контакти. Колку контакти собираат стариве дебели SIM картици? Пошо најверојатно ќе се префрлам и од припејд на постпејд а и онака старава СИМ картица ќе треба да ја сменам пошо нели новиве само slim/mim нано/мано примаат.
Старава СИМ да ја сечам или нова да ми дадат од Телеком?
Сакам и еу ром да ставам на новиот телефон, ми мења нешто ова?
Испомешав 200 работи ама ќе ме сфатите :D

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Контактите освен на СИМ ваљда ги имаш и во меморијата на телефонот?
Кога ќе земеш нова пост-пејд сим картица од телеком, стави ја во нокиата и ископирај ги сите контакти од телефон во сим картица.

После истата си има направено засеци за микро-сим, само ќе ја извадиш од средината малата микро-сим и си ја ставаш во новиот телефон и готово.

И ако нешто тргне наопаку, во нокиата пак ќе ги имаш контактите, па после со други сим картици може да пробуваш безброј пати.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

DrMTR

senior
27 март 2014
7.930
8.423
Мајкер има нешо вистина во ова?

http://pocketnow.com/2016/12/29/xiaomi-redmi-note-4x-leaked-specs-about-phone-screen

edit: http://forum.miui.mk/index.php?threads/redmi-note-4-battery.333/#post-3888

Сеа разбирам зошто мејкер не одговара на секој пост. Чоече, над мојот пост го има решението за проблемот, и го мрзело да прочита 3 реда.. И пак си прашува. Некои прашања не заслужуваат одговор дефимитивно.

:(

Вака не влегуваме во ЕУ народе..

Последна промена:

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Што НЕ може да се прави со Xiaomi телефон доколку не му е ставена SIM картица (освен очигледното да не можеш да ѕвониш)?
Пошо ќе мигрирам од стар Nokia 6303i classic, ако не најдам некој начин за трансфер на контакти, додека ми е картицата уште во стариот телефон, во новиот рачно да си препишувам од стариот. Мада еве сеа глеам некои опции да ги префрлам контактите на сим картицата. Ама имам премногу контакти. Колку контакти собираат стариве дебели SIM картици? Пошо најверојатно ќе се префрлам и од припејд на постпејд а и онака старава СИМ картица ќе треба да ја сменам пошо нели новиве само slim/mim нано/мано примаат.
Старава СИМ да ја сечам или нова да ми дадат од Телеком?
Сакам и еу ром да ставам на новиот телефон, ми мења нешто ова?
Испомешав 200 работи ама ќе ме сфатите :D
Дoкoлку имaш блутут нa нoкијaтa преку блутут ќе ди ги префрлиш сите кoнтaкти вo нoвиoт телефoн

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Мајкер има нешо вистина во ова?

http://pocketnow.com/2016/12/29/xiaomi-redmi-note-4x-leaked-specs-about-phone-screen

edit: http://forum.miui.mk/index.php?threads/redmi-note-4-battery.333/#post-3888

Сеа разбирам зошто мејкер не одговара на секој пост. Чоече, над мојот пост го има решението за проблемот, и го мрзело да прочита 3 реда.. И пак си прашува. Некои прашања не заслужуваат одговор дефимитивно.

:(

Вака не влегуваме во ЕУ народе..
Според сликата, кеЛнерот :) miui верзијата итн итн,
лично мислам дека е вистина.

Се очекуваше да стаат некој "ѕвер" snapdragon од 6хх серија,Snapdragon 653 е доста логичен и добар потег.

А за другиот дел од постот...

Ма кој ти се замара да чита :)
Седнуе, шЉактрак-трака-так-так на тастатура си поставувапрашање и се чека чаре на тацна.
Ќе чита, ќе се замара или ќе иде ќе бара по форуми или не дај Боже на гугл :)

Си чека чоекот тука, "менталните" ко мене ќе му пишат солуција.

Какво ЕУ какви баклави и тулумби,
само тактичка нуклеарка за нас или стаклено ѕвоно и отровен гас и да не снема.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
^
На Алиекспрес/Gearbest колку што сум гледал,
Отприлика од 700 до 900.долари.

Кај нас мислам испод 1000€ не би бил(можда и грешам)

(ептен-апла е Macbook 2016 дизајнот)

http://m.gearbest.com/laptops/pp_421980.html

грешиш, мејкер го има и веќе има продадено некое парче, го има и во понуда на веб, не знам дали го има сега на лагер

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.064
5.997
Стварно е џам, ама ценава не ми е јасна. Не зборам за мејкер и кај нас, туку и за кај нив не ми е јасна. 819$ гледам по нетов. Не ми е логична сумава искрено.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Стварно е џам, ама ценава не ми е јасна. Не зборам за мејкер и кај нас, туку и за кај нив не ми е јасна. 819$ гледам по нетов. Не ми е логична сумава искрено.
Во многу случаи мејкер успева да ги израмни цените на жаомије со тие од од надвор + ДДВ, со тоа што овде е само 5%.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.064
5.997
Затоа не викам дека е до мејкер, туку на самите шаоми не им е коректна цената. И странскиве цени се превисоки според мене.

• ми се допаѓа
Реакции: Ceco

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Затоа не викам дека е до мејкер, туку на самите шаоми не им е коректна цената. И странскиве цени се превисоки според мене.
грешка моја мислев дека споредуваш колку е блиску цената на мејкер со цените надвор.

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Redmi Note 4 apdejtuvan so SpTools verzia 8.0.4.0 posle toa apdejtuvan na 8.1.2.0 momentalno zaklucen bootloader dali mozam da pravam apdejt na 6.12.22 Weekly preku Updater Aplikacijata od folderot Download ?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Redmi Note 4 apdejtuvan so SpTools verzia 8.0.4.0 posle toa apdejtuvan na 8.1.2.0 momentalno zaklucen bootloader dali mozam da pravam apdejt na 6.12.22 Weekly preku Updater Aplikacijata od folderot Download ?
Не.

Ром од Xiaomi.eu само и само преку TWRP custom recovery, другачие неможе.

Можеш да стаиш 6.12.22 global developer од en.miui.com преку updater апликацијата.

Edit:
Тркни до 4pda рускиот форум, отвори си акаунт,
таму има шанси да најдеш xiaomi.eu ром верзии кои моѓе да се флешуваат преку Sp Flash Tool.
(русите прават бекапи со Mtk Droid Tools на xiaomi.eu ромовите, овие бекапи може да се флешнат со Sp Flash Tool на заклучен бутлоадер)
На 4pda ќе мораш да се снаоѓаш со гугл тренслејт, се е на Руски.

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=770174

Edit 2:
Ако добро памтам за поклон ти беше.
Ако е за Женско, јас би го оставил телефонот на Global Stable firmware,не би ставал ром од xiaomi.eu одма,
иако е можно да има батери дрејн на некоја глобал стејбл верзија, сигурен сум дека со следни апдејти ќе биде корегирано.

Ако ептен смета, е тогаш ќе отклучиш бутлоадер и корегираш/пре-флешуваш.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
MiUI 6.12.29 Weekly/beta од xiaomi.eu
Сега за сега се понаша скоро идентично како
MiUI 6.12.22 Weekly/beta
(немам замерки, уредно си работи се сега за сега)

807a11392c17ea4a2080699cb075665c.jpg

Кој има Redmi 4 Pro/Prime
Бутлоадерот му е заклучен
А сака да флешне xiaomi.eu или multirom без да отклучува бутлоадер,Русите од 4pda имаат решение преку пачуван aboot.

Еве фул видео туторијал
(Доле во decription на видеото ги има потребните алатки за оваа операција)
(Кој сака да проба,ВНИМАТЕЛНО
Цела операција ја правите на свој ризик)

View: https://youtu.be/YPRH6pEJnH8

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно