Keychron е x2 од цената на Redragon, и сите TKL во Нексио се white led...
Зборот ми беше, можеби цената е надвор од буџет...1. Грев е да ги споредиш со редшит
2. Не се сите white led, си има RGB, hot-swap, aluminum case...
Зборот ми беше, можеби цената е надвор од буџет...
А за второво, се водев од ценовникот на Нексио.
Здраво во план сум да ја земам оваа тастура за почеток во Механичкиот свет на тастури. Прашанњето мие дали е Full RGB секое копче да подесуваш боја? оти како што гледав на Youtube имало различни верзии од Kumarava линеарно лед боја, само црвена, секое копче различна боја.
![]()
Redragon KumaraRGB K552 Mechanical Gaming Keyboard - Galerija
Redragon KumaraRGB K552 Mechanical Gaming Keyboard - Galerijawww.galerija.com.mk
Од оваа имаш повеќе верзии со rainbow, само црвено и full RGB ако ка зимаш кажи дека таа ја сакаш и ќе ти ја дадат ако ти е за entry level e океј јас ја имам 6-7 месеци најнормално си функционира се (со плавите свичови)Здраво во план сум да ја земам оваа тастура за почеток во Механичкиот свет на тастури. Прашанњето мие дали е Full RGB секое копче да подесуваш боја? оти како што гледав на Youtube имало различни верзии од Kumarava линеарно лед боја, само црвена, секое копче различна боја.
![]()
Redragon KumaraRGB K552 Mechanical Gaming Keyboard - Galerija
Redragon KumaraRGB K552 Mechanical Gaming Keyboard - Galerijawww.galerija.com.mk
Здраво дечки.
Ве молам за помош, ми треба CTRL keycaps за Logitech G Prо, Romer G Switch и никако да најдам некој кој ке прати во Мк.
Па пред да порачувам во странство па да ми пракаат, дали некој знае од каде можам да порачам.
Овие од Али не ги бива бидејки ми треба вакво:
Погледнете го атачментот 104338
Фала однапред.
Да не продава некој случајно keycaps одвишок![]()
што бараш, прво големина, цел сет? tenkeyles, 65/60 .. преференца профил?Да не продава некој случајно keycaps одвишок![]()
За Glorious GMMK TKLшто бараш, прво големина, цел сет? tenkeyles, 65/60 .. преференца профил?![]()
А мене кај ми е енкодерот?Нова омиленат тастатура: Basketweave
- Basketweave кит
- Chinese Style Kailh Noble Yellows - Clicky
- Cherry stabs
Тастатурава е многу убава за работа и ептен ми се бендисува лејаутот. Се што ми треба има, и некои работи плус - ротациониот енкодер е добредојден!
Погледнете го атачментот 105182
Твојата не е баскетвив, сезаме е, нема енкодер.
За што сакаш. Скрол, зум, звук, моеш макроа, вуквално што сакаш.За што се користи енкодерот?
која ти е жицава? Јас земав од алиекспрес една magnet wire што ја пишуваше, али таа требаше да се шмиргла на местото кај што сакам да лемам. страшно досадно и не ефикасно пошто имав мнооогу за лемење. Знам дека има некоја жица што изолирот се топи таму кај што лемиш, тоа звучи многу по добро. Ако твојата е таква, пушти линк.DIY Custom макропад, по custom од ова амин.
3x3, 3D ПЛА принтан кејс и плејт, Pi Pico 2040 контролер со custom фирмвер, мешани box pale blues и box pinks (да искористам), микропореста гума за звук
Копчињата се поврзани во еден ред со тенка ламинирана жица.
Погледнете го атачментот 104234Погледнете го атачментот 104236Погледнете го атачментот 104237Погледнете го атачментот 104238Погледнете го атачментот 104239
која ти е жицава? Јас земав од алиекспрес една magnet wire што ја пишуваше, али таа требаше да се шмиргла на местото кај што сакам да лемам. страшно досадно и не ефикасно пошто имав мнооогу за лемење. Знам дека има некоја жица што изолирот се топи таму кај што лемиш, тоа звучи многу по добро. Ако твојата е таква, пушти линк.
Патем добро направено, користиш qmk, или можда со vial ?
![]()
Update .. додаденo LED Underglow, 3D printed case со подесливи ногички за подесување агол/висона и сменети капачки Akko ASA profile, и додаено ново кабле за половинките.