Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Некој да има решение за Magenta TV апликацијата?
Проблемот е што ја нема за Android TV на store, ако ја препакуваш таа од store за Smartphone се инсталира ама не работи, а педерите нема сигурно да ја даат официјално за andoid tv/box освен на нивните...
WebMax апликацијата работи до 12.03 и оди во историјата и сеа сите што ја користиме на тв сме во небрано
Истото го пробав и јас на Firestick, нишо не праиме ако не извадат апликација за AndroidTV. А не верувам дека им е во план. Ја користам веб верзијата на МагентаТВ преку прелистувачот на Firestick и сега за сега функционира без проблем.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Нема за AndroidTV апликација ни за било кој друг smart телевизор и box. Единствена можност за гледање ќе биде да се инсталира MagentaTV GO и преку апликацијата да се уклучи cast или по нивно именувано е како ТВ. Ќе вклучиш било кој тв канал и од десно доле има копче ТВ.

Преголема глупост е што нена апликација за телевизори. Верувам дека намерно е ова за да се зема Android box.

Уште не им е во целосна функција MagentaTV GO a по порака ги тераат корисниците да се префрлат на MagentaTV GO :unsure:

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
444
339
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro
На памет ми паѓа само уште една опција, а тоа е некој да е толку добар што ќе земе нивен box да ја препакува апликацијата и да ја закачи на нет и да се проба така..

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
На памет ми паѓа само уште една опција, а тоа е некој да е толку добар што ќе земе нивен box да ја препакува апликацијата и да ја закачи на нет и да се проба така..
Тешко тоа.
Потребна е apk инсталацијата да ја извади некој некако.

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
444
339
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554

1. Доколку ја користите услугата преку вашиот Magenta 1 смартфон, имате на располагање 10 GB вклучен сообраќај за секој мобилен број од Magenta 1. По надминување на вклучениот сообраќај, за следење на MagentaTV Go услугата ќе го трошите мобилниот интернет сообраќај вклучен во претплатата. Доколку сакате да гледате MagentaTV Go неограничено, активирајте ја опцијата Stream ON. Опцијата Stream On е достапна во мобилните тарифни модели Magenta 1 мобилни услуги S и M, како дополнителна услуга по цена од 99 денари/месечно.
  2. Доколку ја користите услугата преку друг уред каде што пристапувате на интернет со мобилен број којшто не е регистриран за MagentaTV Go, за следење на MagentaTV Go услугата ќе го трошите мобилниот интернет сообраќај вклучен во претплатата. Ако ја користите услугата преку мобилен број од друг оператор, сообраќајот ќе ви биде наплатен согласно со Ценовникот за мобилен интернет на операторот.

Според пишаново MagentaTV GO ќе може да се користи и со телефонски број од други оператори.
Во HD гледање 1 час ќе троши 2GB

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Пробав да ја симнам од линкот кој го праќаат на смс порака.
Врзан сум на Apple store USA и не е достапна за тој регион.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Можеби е добро да ги информираме за овој проблем.
Поради права на емитување само во Македонија, мислам дека апликацијата не може да се користи во странство и заради тоа не е достапна и за симнување.

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Поради права на емитување само во Македонија, мислам дека апликацијата не може да се користи во странство и заради тоа не е достапна и за симнување.
Momentalnata MaxTV Go se instalira i se koristi, ne gledam pricina zosto da ne e stavena novata na toj region.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Momentalnata MaxTV Go se instalira i se koristi, ne gledam pricina zosto da ne e stavena novata na toj region.
Мене не ми работи надвор од МКД MaxTV Go (моментално сум надвор), ниту со VPN. Функционира апликацијата, ама кога ќе одбереш некој канал дава дека не може да се прикаже заради права на емитување....

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Мене не ми работи надвор од МКД MaxTV Go (моментално сум надвор), ниту со VPN. Функционира апликацијата, ама кога ќе одбереш некој канал дава дека не може да се прикаже заради права на емитување....
Muaetot e da ja ima da moze da ja instalirame zatoa sto sme na USA region. Sekako deka gledame samo vo MKD

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Muaetot e da ja ima da moze da ja instalirame zatoa sto sme na USA region. Sekako deka gledame samo vo MKD

Понелогично од ова - амин.

Зошто би сакал да инсталираш нешто што не смее да се користи таму? И зошто некој би ти дозволил да го инсталираш истото?
Муабетов ти е - Го сакам КАМ во поштенско сандаче.

И дали знаеш колку апликации што се инсталираат од америчкиот Play Store не можеме да инсталираме во Европа?

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Понелогично од ова - амин.

Зошто би сакал да инсталираш нешто што не смее да се користи таму?
Муабетов ти е Го сакам КАМ во поштенско сандаче.
USA region go dodavas za da gi koristis skoro site servisi sto gi nudi Apple store, makedonskiot region nema eden kup aplikacii.
Max TV Go e dodadena na USA region, kako sto se dodadeni i site nasi banki, aplikacii kako fitkit i ostali.
Problemot e sto novata updatirana aplikacija ja nema vo USA region. Ne zborime da se koristi vo USA, zborime da se koristi vo MKD.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Па забрането е да се користи во Америка, зошто побогу би ти дозволиле да ја инсталираш таму???
Тоа што MaxTV Go ја имало за инсталација не значи ништо. И таа не требало да ја има.
Исто како што банките ги имало или Фиткит, небитна информација. Овде станува збор за авторски права.

Може имаат нови (правилни) полиси и сега и инсталацијата е забранета.

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Па забрането е да се користи во Америка, зошто побогу би ти дозволиле да ја инсталираш таму???
Pak ne se razbirame...
Momentalno aplikacijata MAX TV GO ja ima na USA region. Zosto ako e zabraneta ko sto vikas ti stoi tamu?
Jas ti zboram deka sum vo Makedonija so USA region na telefonot. Sakam kako site da ja instaliram i da ja koristam vo Makedonija, kako so i do sega pravev so segasnata verzija.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Другар, ти не ме разбираш, не јас тебе.

Ти сакаш да инсталираш апликација која е забранета да се користи во USA регион. Небитно е ти дали си во Македонија, Индија или Сингапур.
И пак ќе повторам, нешто не ме читаш - тоа што MaxTV Go ја имало за инсталација не значи ништо. И таа не требало да ја има.
Исто како што банките ги имало или Фиткит, небитна информација. Овде станува збор за авторски права.

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Другар, ти не ме разбираш, не јас тебе.

Ти сакаш да инсталираш апликација која е забранета да се користи во USA регион. Небитно е ти дали си во Македонија, Индија или Сингапур.
И пак ќе повторам, нешто не ме читаш - тоа што MaxTV Go ја имало за инсталација не значи ништо. И таа не требало да ја има.
Навистина зборуваш глупости ама ајде да ти подобјаснам. Доколку си побарал дозвола за додавање на апликација на Google Play или Apple Store ова ќе ти биде јасно.
Телеком МК како автор на апликацијата треба да чекира да биде достапна на сите региони, меѓутоа истото повеќе се наплаќа или имаат заборавено да внесат (по мене е второто затоа што сите апликации кои што ги имаат до сега се достапни и на USA регион или друг регион во Европа).
Во Македонија скоро сите што ги познавам за да може да ги искористат сите сервиси што телефонот ги нуди го одбираат регионот Америка или Германија (достапни Apple Books, Music, Apple TV и сл.).
Не зборуваме тука за ништо забрането или користење на VPN (конкретно телевизијата е достапна само за во Македонија, без разлика во која друга земја се наоѓам). Веќе 4 години ги користам сите наведни апликации на регионот Америка и потполно исто работат. Сигурно сакаат повеќе клиенти да имаат авторите, а не помалку...

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Некој ќе ја симне apk и ќе ја качи на некој сервис за шерување и толку од заштитата. USA Google Play FTW!

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Навистина зборуваш глупости ама ајде да ти подобјаснам.

Јас зборувам глупости, а ти трескаш небулози.

Телеком МК како автор на апликацијата треба да чекира да биде достапна на сите региони, меѓутоа истото повеќе се наплаќа или имаат заборавено да внесат (по мене е второто затоа што сите апликации кои што ги имаат до сега се достапни и на USA регион или друг регион во Европа).

Не, Телеком МК не треба да чекира за сите региони да биде достапна. Затоа што НЕ СМЕЕ да биде.
Не знам што не ти е јасно. Или не знаеш да ме читаш, трето нема.

Втор дел од твоите небулози:
Во Македонија скоро сите што ги познавам за да може да ги искористат сите сервиси што телефонот ги нуди го одбираат регионот Америка или Германија (достапни Apple Books, Music, Apple TV и сл.).

Зошто тогаш Епл ги нема дозволено овие апликации за нашиот регион, не сакаат повеќе клиенти?
Зошто тогаш во Македонија скоро сите одбирале Америка или Германија, зошто не одберат македонски App Store?

Од една страна Телеком бил крив зошто ја нема апликацијата во USA регион, а Apple не е крив зошто ги нема нивните апликации во македонскиот App Store (па се снаоѓате со други региони како попчиња).

Ти сам со себе не си јасен, бладаш. Јас сум зборувал глупости. Среди си ги мислите, контрадикторен си уште од првиот пост кога зема да се буниш.

Последна промена:

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Ајде отвори Play Store и пиши Magentatv
Ќе видиш дека ќе ти излезат еден куп верзии, сите се достапни за инсталирање. Зошто и нашата верзија да небиде достапна да ја инсталираш ако имаш одбрано друг регион?

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Авторите сами одлучуваат на кој регион ќе се појават. Прашај ги во Apple зошто не сакаат да ги отворат сите сервиси во македонскиот регион. Конкретно зборуваме дека Телеком нема причина зошто тоа да не го прави кога до сега си беше сосемба безбедно и без проблеми што нивните апликации се достапни на американскиот регион. Впрочем и Телеком Унгарија, Телеком Хрватска, Телеком Германија се достапни глобално....

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно