Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Јас не се разбирам многу па ме интересира за секој бокс имаат земено Cloud сервер и колку простор имаш меморија за чување на снимки? Како воопшто тоа функционира?
Имаат свој сервер со сториџ на кој што се чуваат снимките од секој корисник. Затоа и е ограничено колку може да се чува.

Доколку им е како треба направено, а најверојатно е, се чува целата програма тие 30 дена нананзад, а за корисниците стoи само маркер кој што има зачувано. Така се избегнува чување на многукратни копии од истата зачувана содржина од повеќе корисници, а и лесно се предвидува колку ресурси се потребни.

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
Има ли некој информација дали Android ресиверите можеш да ги контролираш со функцијата universal remote на Samsung телевизор?
На крај на месец ми истекува договорот, а со старите ресивери си работи ОК, да знам дали да го продолжам договорот.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Вчера бев со еден директор од телеком, скоро се префрлиле да не речам вчера или завчера. Многу добар бил уредов и нешто разбрав дека и гласовниот асистент поддржувал македонски? Почнати се со менување на ресиверите со новите што светат.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Вчера бев со еден директор од телеком, скоро се префрлиле да не речам вчера или завчера. Многу добар бил уредов и нешто разбрав дека и гласовниот асистент поддржувал македонски? Почнати се со менување на ресиверите со новите што светат.
Aма веќе е пишано. Ќе се добиваат со нов договор ако земеш.

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Од договорот имам уште година и нешто дена, а и не ми е нешто битно ова со андроидиве. Инаку не сум ги броел на ТВ колку канали имам, но на Magenta TV Go имам 99 канали, а на Max Tv Go 107 (патем пратија смс дека ќе прекине со функција на 12.3 сеуште функционира).

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
може грешка си само миграција направив на веќе постечки договор без продолжување на договор за следни 2 години

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Точно е тoа дека некој пакети интернет во новиов Magenta 1 се само за оптика?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Попара направија со новиве пакети и цени а ништо не е објаснето од нивна страна

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Телеком Црна Гора ја овозможи апликацијата Magenta TV на телевизорите со Android TV. Што они ја овозможија верувам не е проблем ова да го направи и Македонски Телеком.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Новиов уред МагентаТВ има само ЛАН приклучок за нет? Нема wifi?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Тој новиот магента ТВ уред е и рутер? Исто дали сите нови рутери се овие техниколор пашламарите? Или има и помали рутери?

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
Новиов уред МагентаТВ има само ЛАН приклучок за нет? Нема wifi?
Има WiFi но не успева да се поврзе со мрежа.

Тој новиот магента ТВ уред е и рутер? Исто дали сите нови рутери се овие техниколор пашламарите? Или има и помали рутери?
Кај мене го оставија стариот рутер Huawei HG8145V5

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Има WiFi но не успева да се поврзе со мрежа.

Кај мене го оставија стариот рутер Huawei HG8145V5
Wifi-to е проблем ако не работи (би требало да з е изолиран случај) пример кај мене рутерот е во друга соба, подалеку од ТВ-то затоа прашав за wifi дали има. Ама ќе се мислам потака ако се префрлам на магентаТВ (сега имам нет од телеком и тв од А1 ДВБ)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно