Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Маркетингот на Нептун

И

Избришан член 18474

Гостин
Барате слободен пазар а хејтате избор на фирма за реклама.
Гласате со вашиот новчаник, ако не ви се свиѓа не го купувајте.
Ez as that.

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје
Е стварно не ми е јасно како успеавте дискусијата да ја спуштите на љубомора и на македонски менталитет (како другите народи да мочаат колонска вода!)

Мене нешто друго ме чуди. Не ме чудат Стефанатор & Џипи
Ме чуди што сме згрешиле овие двајца и сличните како него да имаат влијание на нашите деца. Онакви какви што се.
Контам јас и Јутубери, и поштени рецензенти, и подмитени рецензенти ама бре до толку ли сме да Стефанатори, Џипиевци и останати сератори да имаат моќ да влијаат на нас преку нашите деца?

Како што кажа и @Alucard . Не се криви тие, криви се родителите.

Како и да е. Моите размислувања ја надминуваат темава и лесно може да се случи да забегаме во дебел оф-топик.
За сите што мислат дека во позадина сепак се работи за љубомора им препорачувам задолжително да ги гледаат:
Wall-E
Idiocracy (Ова е страшно потценет филм на IMDB)
Лично мислам дека на глобално ниво веќе сме некаде стигнати до 70~75% од она што се представува во филмот Idiocracy, филмов како пророштво за далечна иднина, всушност со ефекти многу поблиску до денешницата. Ако анализираш некои случки (особено во USA и одговори на највисокиот политички ешалон од таму) како сценариото од филмов да го читам, или во најмала рака Story board-от како да го листам.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.436
11.481
Скопје
Аман што е толку добар филмот, го кењате одамна, особено @Lokvan неколку пати го изнуждил.
6.6 оценка на IMDB, просек...
Од друга страна Black Mirror е генијален мастерпис кој се уклапа многу боље, ваљда, сеа да не зборам пошо рука на срце го неам глеано Идиокраси..

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Аман што е толку добар филмот, го кењате одамна, особено @Lokvan неколку пати го изнуждил.
6.6 оценка на IMDB, просек...
Од друга страна Black Mirror е генијален мастерпис кој се уклапа многу боље, ваљда, сеа да не зборам пошо рука на срце го неам глеано Идиокраси..

Го имам гледано одавна, медиокритет. Идеата е позајмена, ама просечно обработена.

Филмот се доживува како да е првата идеа за такво општество што е нормално погрешно. И оние кои не биле запознаени со таквата идеа - за првпат паѓаат на тоа во филмот.

На пример Марширачки Морони (The Marching Morons - Wikipedia), е на таа тема, sci-fi од 50-тите.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.436
11.481
Скопје
После се чудиме како тоа на Стефанатор и Џипи им врвел зборот.
Што е сеа проблемот, сметаш дека оценката и бројот на гласови на ИМДБ не може да биде релевантен фактор за носење објективен заклучок околу квалитетот на еден филм?
ИМДБ многу ретко греши, дури и оној пат кога мислам дека греши, успевам да ја тргнам субјективноста на страна и да погледнам објективно на работите за да сфатам од каде доаѓа несовпаѓањето на мојата оценка со просечната од јавноста :)
И престанете да го викате СтефанАтор, аман. СтефОнатор е.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
Што е сеа проблемот, сметаш дека оценката и бројот на гласови на ИМДБ не може да биде релевантен фактор за носење објективен заклучок околу квалитетот на еден филм?
Да!
ИМДБ многу ретко греши, дури и оној пат кога мислам дека греши, успевам да ја тргнам субјективноста на страна и да погледнам објективно на работите за да сфатам од каде доаѓа несовпаѓањето на мојата оценка со просечната од јавноста
Каква игра на зборови, човече! Кочо Рацин лајкс дис!

Што значи сленгов?

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
702
998
Еве мое лаичко мислење. Јас како сопственик на фирма, никогаш не би побарал услуга од koki. Доколку си во тие е-маркетинг води , досега требаше да научиш дека со плукање по конкуренцијата ништо не се постигнува. Аутоматски си во минус, во твојов случај сите фанови на стефанатор или како и да се нарекува момакот. Без разлика колку и да не ти се бендисува бренд, особа, фирма, никогаш не плукај по другиот. Ништо не трае вечно, "сепак" , верувам доколку се знае или дознае кој си и што си , самиот си го запали мостот за било каква соработка и со Нептун.
И за крај, тешко на тие кои побарале услуга од OP, замилсете кој хејт ќе биде доколку има некакви недоразбирања.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Да!

Каква игра на зборови, човече! Кочо Рацин лајкс дис!

Што значи сленгов?

Boomers = стари компири со застарени мислења. Мада да не бевме ние ееее синко....

2AM

hello world
22 април 2024
73
65
Skopje
Која е поентата да напишат една цена повисока, па друга пониска демек само со Happy картичка, кога секако мора да имаш картичка за да купиш?
Демек ако имаш картичка поевтино :D а уствари таа е реалната цена на производот.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Која е поентата да напишат една цена повисока, па друга пониска демек само со Happy картичка, кога секако мора да имаш картичка за да купиш?
Демек ако имаш картичка поевтино :D а уствари таа е реалната цена на производот.
Можеш и без хепи картица да купиш, има цена за тоа. Исто е и во маркетите (веројатно си бил некаде да купиш за јадење?) Имаш клуб картица со која добиваш подобри цени од регуларните. Некаде е намалена цената, некаде се собираат поени.. Битно не е ништо ново. Така функционираат секаде.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.214
2.643
А што е цаката со таа картичка? Кој ќар имаат они од неа, пример плаќаш членарина? Гледам истата работа сетек и техномаркет ја вртат со некакви смарт цени и картици.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
А што е цаката со таа картичка? Кој ќар имаат они од неа, пример плаќаш членарина? Гледам истата работа сетек и техномаркет ја вртат со некакви смарт цени и картици.

Пристап до твој мобилен, мејл, адреса итн. Маркетинг баце.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Како тоа ги проѕре Деграс и Саган, а не ја фаќаш цаката со картичкиве за лојалност? :confused:

2AM

hello world
22 април 2024
73
65
Skopje
Можеш и без хепи картица да купиш, има цена за тоа. Исто е и во маркетите (веројатно си бил некаде да купиш за јадење?) Имаш клуб картица со која добиваш подобри цени од регуларните. Некаде е намалена цената, некаде се собираат поени.. Битно не е ништо ново. Така функционираат секаде.
Не може без таа картица, те тераат да извадиш. Бар со мене така било.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Не може без таа картица, те тераат да извадиш. Бар со мене така било.
не е точно. само ти кажуваат дека така имаш попуст и дека ти е поисплатливо со неа. ако се брзаш и немаш време да почекаш, купи без неа. ако ценовната разлика е мала, ок, ама ако се брзаш и се откажуваш од неколку илјади денари... пиши што работиш, би сменил професија можеби.

2AM

hello world
22 април 2024
73
65
Skopje
не е точно. само ти кажуваат дека така имаш попуст и дека ти е поисплатливо со неа. ако се брзаш и немаш време да почекаш, купи без неа. ако ценовната разлика е мала, ок, ама ако се брзаш и се откажуваш од неколку илјади денари... пиши што работиш, би сменил професија можеби.

Те разбирам што ме советуваш ама искрено мислам дека реалната цена на производот е таа со Happy картичката.
Другата, повисоката, е само фиктивно наведена за да мислиш дека го добиваш производот поефтино преку картичката.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Те разбирам што ме советуваш ама искрено мислам дека реалната цена на производот е таа со Happy картичката.
Другата, повисоката, е само фиктивно наведена за да мислиш дека го добиваш производот поефтино преку картичката.

Yup - не е можно сите производи секогаш да им се на попуст. А дека те форсираат да имаш картичка за да купиш на тие цени со "попуст" тоа е веќе друг моабет.

philldm

hello world
29 јануари 2018
85
67
Според мене, ефтин маркетиншки трик. Во право си, дека пониската цена со картичка е всушност реалната цена на пазарот.

1720605680981.png 1720605700931.png 1720605736884.png

• ми се допаѓа

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
112
126
Yup - не е можно сите производи секогаш да им се на попуст. А дека те форсираат да имаш картичка за да купиш на тие цени со "попуст" тоа е веќе друг моабет.
Речиси сите и речиси постојано.
Производ може да нема хепи цена 2-3 дена во месецот, кога се менуваат промоциите. хепи цената може да е некогаш пониска некогаш повисока, но генерално има. Е сега ако го купиш баш тие 2-3 дена ???
И тоа не само во Нептун исто е и во Сетек со клуб цена , во Техноматкет со смарт цена...... кај сите е исто, во светски рамки е така, најверојатно функционира.

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
Секаде клуб картичката ти е за да те спамираат со акции, а за возврат добиваш поевтини цени на определени производи и други бенефиции.
Само во Македонија клуб картичка ти е за да купиш по нормални цени, а не напумпани.

• ми се допаѓа

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно