Лично мислам дека на глобално ниво веќе сме некаде стигнати до 70~75% од она што се представува во филмот Idiocracy, филмов како пророштво за далечна иднина, всушност со ефекти многу поблиску до денешницата. Ако анализираш некои случки (особено во USA и одговори на највисокиот политички ешалон од таму) како сценариото од филмов да го читам, или во најмала рака Story board-от како да го листам.Е стварно не ми е јасно како успеавте дискусијата да ја спуштите на љубомора и на македонски менталитет (како другите народи да мочаат колонска вода!)
Мене нешто друго ме чуди. Не ме чудат Стефанатор & Џипи
Ме чуди што сме згрешиле овие двајца и сличните како него да имаат влијание на нашите деца. Онакви какви што се.
Контам јас и Јутубери, и поштени рецензенти, и подмитени рецензенти ама бре до толку ли сме да Стефанатори, Џипиевци и останати сератори да имаат моќ да влијаат на нас преку нашите деца?
Како што кажа и @Alucard . Не се криви тие, криви се родителите.
Како и да е. Моите размислувања ја надминуваат темава и лесно може да се случи да забегаме во дебел оф-топик.
За сите што мислат дека во позадина сепак се работи за љубомора им препорачувам задолжително да ги гледаат:
Wall-E
Idiocracy (Ова е страшно потценет филм на IMDB)
Аман што е толку добар филмот, го кењате одамна, особено @Lokvan неколку пати го изнуждил.
6.6 оценка на IMDB, просек...
Од друга страна Black Mirror е генијален мастерпис кој се уклапа многу боље, ваљда, сеа да не зборам пошо рука на срце го неам глеано Идиокраси..
После се чудиме како тоа на Стефанатор и Џипи им врвел зборот.6.6 оценка на IMDB, просек...
Што е сеа проблемот, сметаш дека оценката и бројот на гласови на ИМДБ не може да биде релевантен фактор за носење објективен заклучок околу квалитетот на еден филм?После се чудиме како тоа на Стефанатор и Џипи им врвел зборот.
Да!Што е сеа проблемот, сметаш дека оценката и бројот на гласови на ИМДБ не може да биде релевантен фактор за носење објективен заклучок околу квалитетот на еден филм?
Каква игра на зборови, човече! Кочо Рацин лајкс дис!ИМДБ многу ретко греши, дури и оној пат кога мислам дека греши, успевам да ја тргнам субјективноста на страна и да погледнам објективно на работите за да сфатам од каде доаѓа несовпаѓањето на мојата оценка со просечната од јавноста
Што значи сленгов?FLEGMA, Alucard..
ok boomers
Да!
Каква игра на зборови, човече! Кочо Рацин лајкс дис!
Што значи сленгов?
Можеш и без хепи картица да купиш, има цена за тоа. Исто е и во маркетите (веројатно си бил некаде да купиш за јадење?) Имаш клуб картица со која добиваш подобри цени од регуларните. Некаде е намалена цената, некаде се собираат поени.. Битно не е ништо ново. Така функционираат секаде.Која е поентата да напишат една цена повисока, па друга пониска демек само со Happy картичка, кога секако мора да имаш картичка за да купиш?
Демек ако имаш картичка поевтиноа уствари таа е реалната цена на производот.
А што е цаката со таа картичка? Кој ќар имаат они од неа, пример плаќаш членарина? Гледам истата работа сетек и техномаркет ја вртат со некакви смарт цени и картици.
Како тоа ги проѕре Деграс и Саган, а не ја фаќаш цаката со картичкиве за лојалност?А што е цаката со таа картичка? Кој ќар имаат они од неа, пример плаќаш членарина? Гледам истата работа сетек и техномаркет ја вртат со некакви смарт цени и картици.
Не може без таа картица, те тераат да извадиш. Бар со мене така било.Можеш и без хепи картица да купиш, има цена за тоа. Исто е и во маркетите (веројатно си бил некаде да купиш за јадење?) Имаш клуб картица со која добиваш подобри цени од регуларните. Некаде е намалена цената, некаде се собираат поени.. Битно не е ништо ново. Така функционираат секаде.
не е точно. само ти кажуваат дека така имаш попуст и дека ти е поисплатливо со неа. ако се брзаш и немаш време да почекаш, купи без неа. ако ценовната разлика е мала, ок, ама ако се брзаш и се откажуваш од неколку илјади денари... пиши што работиш, би сменил професија можеби.Не може без таа картица, те тераат да извадиш. Бар со мене така било.
не е точно. само ти кажуваат дека така имаш попуст и дека ти е поисплатливо со неа. ако се брзаш и немаш време да почекаш, купи без неа. ако ценовната разлика е мала, ок, ама ако се брзаш и се откажуваш од неколку илјади денари... пиши што работиш, би сменил професија можеби.
Те разбирам што ме советуваш ама искрено мислам дека реалната цена на производот е таа со Happy картичката.
Другата, повисоката, е само фиктивно наведена за да мислиш дека го добиваш производот поефтино преку картичката.
Според мене, ефтин маркетиншки трик. Во право си, дека пониската цена со картичка е всушност реалната цена на пазарот.Која е поентата да напишат една цена повисока, па друга пониска демек само со Happy картичка, кога секако мора да имаш картичка за да купиш?
Демек ако имаш картичка поевтиноа уствари таа е реалната цена на производот.
Речиси сите и речиси постојано.Yup - не е можно сите производи секогаш да им се на попуст. А дека те форсираат да имаш картичка за да купиш на тие цени со "попуст" тоа е веќе друг моабет.
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
STREAM DECK STUDIO ELGATO, x32 LCD keys, 2 x 360° encoders, Rack Mount, 10GBO9901
59.260,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
STEAM IRON EXTRALINK GARMENT 280ML
2.170,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден