Antonio002
read-only
- 18 јули 2019
- 36
- 17
Останавме без праткитеЈас уште чекам, нема ништо на пошта страната
Останавме без праткитеЈас уште чекам, нема ништо на пошта страната
Би сакал да можам и ја да кажам дека ми стигнале пратки ама во моментов е крш...не памтам кога било толку крш во последниве 15 години. UB...HU пратки имам по 100+ дена кои не се стигнати во МК сеуште, а и откако ќе стигнат во 1003 ондак дремат во пошта уште по 30+ дена со изговор "нема кој да ги обработи". По ново и RR пратките (од тие што би требало ВиаПост да ги превземе) седат по 15+ дена во Vecsés Унгарија без да мрднат, со статус "preparing for international transport". Од сега можам само по FedEx и DHL да нарачувам...Сум приметил дека темава или таа „Алиексрес“ се тивки некој период, и после наеднаш свите пишуемо дека ни стигнала по некоја пратка
И кај мене денеска пратка пратена преку јанвен е стигната у Скопје после 30 дена, утре дома.
А тие што идат преку Унгарија со Cainiao пратени уште ги нема по 60+ дена....
Ок е тоа све, ама застој на испорака веќе има, и тоа 30+ дена. И не е само Али, UTxxxxxxxxxNL од пред 30 април, со статус -vo posta-Поштарите ќе испорачиваат пратки уште 10-тина денови, до 15-ти во месецот.
Потоа ќе штрајкуваат оти не им е исплатена плата и ќе има застој со пратките од 10-тина денови.
Прифатете го 10 дневниот работен месец на поштарите и прилагодете се.
Е, да, ќе заборавев. Плаќајте со алиекспрес поштарина, таа е онаа на препорачаните пратки (R) и тие пратки доаќаат до крајната адреса, оти се води евиденција за нив. Другите начини на праќање се лотарија.
Може да е пратена како регистрирана пратка, т.е. у цената на производот да е стаена и пратката.Еве како изгледа достава преку PostNL. Од Кина до Охрид за 13 дена. И шипингот беше бесплатен, а пратката релативно ефтина 30$.
Пратка преку Чешка и мене за 30/31 ден ми стигна, денеска треба да ми ја донесе до дома поштарот...Од ибеј порачана стигна за 31 ден..
Погледнете го атачментот 137888
Македонски АлиЕкспресМоментална ситуација во пошта. Вреќи насекаде, поштар за реон 17 нема. Доколку сте во кисела вода, одете со пратки на ливче и нека ги бараат рачно.
Мислењето е автоматски споено:
Моментална ситуација во пошта. Вреќи насекаде, поштар за реон 17 нема. Доколку сте во кисела вода, одете со пратки на ливче и нека ги бараат рачно.
Ќе си почекаш месец два. Треба да пишува за достава или само достава.Со оглед на тоа што не ми има стигнато ливче, дали ова значи дека треба да одам на железничка во поштата и сам да си ја барам (и како да ја барам) или?
Погледнете го атачментот 137893
Пратка нарачана на 27 април ми стигна денес со UYXXXCZ (Yanven Post), а овие со UBXXHU повеќе од 2ипол месеци поминаа уште не стигнале.
септември октомври ќе ги имашКаде е форумов кога ти треба... јас пак наредив 7-8 ефтини пратки со UB-HU сите. Значи ак стигнет воопшто на к
септември октомври ќе ги имаш
UB...HU сите последни пратки ми стигнаа за 70-80 дена од нарачкаКаде е форумов кога ти треба... јас пак наредив 7-8 ефтини пратки со UB-HU сите. Значи ак стигнет воопшто на коњ сум?
Мислам дека е зависно од регион, барем тоа е моја претпоставка. Кај мене во Центар, моментално има "необработени" пратки кои стојат скоро 2 месеца во пошта и не се спремни за достава...а има поштар што носи кај мене.Не ми е јасно, како некои пратки летаат буквално мојата според тракинг за помалце од 24 часа од влез во пошта до домашна адреса стаса, а на пријатели и колеги има пратки што им стојат? Дали имаат толку голема предност препопрачаните?
Сепак следниот ден ми ја донесоа на врата. Ова прв пат ми се случува на врата да ми донесат нешто.Ќе си почекаш месец два. Треба да пишува за достава или само достава.
Ако поштарот во твое маало ти е пријател замоли го нека ја побара.
Завчера бев во пошта 2, неколку луѓе имаше пред мене кај контролорите позади, а уште куп по мене, на сите ни ги проверија трак броевите, рекоа пратките се стигнати, во вреќи се необработени, не знаат кога би биле за подигнување, рекоа да чекаме. Фер беа ептен. Една теткица уфирцана почна да му вика на еден од контролорите како тоа добила скоро нарачана пратка, а друга од поодамна нарачана не била обработена. Нема ред, како ќе ти се падне. Така што, ако не е итна нарачка нарачувајте обично и чекајте, а за итни најдобро ДХЛ, УПС и останатите главоболни високобуџетни непреспиеноноќни доставувачи...Мислам дека е зависно од регион, барем тоа е моја претпоставка. Кај мене во Центар, моментално има "необработени" пратки кои стојат скоро 2 месеца во пошта и не се спремни за достава...а има поштар што носи кај мене.
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден