Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Каде е форумов кога ти треба... јас пак наредив 7-8 ефтини пратки со UB-HU сите. Значи ак стигнет воопшто на коњ сум?
Зимото ќе ти стигнат. :ROFLMAO:
Толку беше viapost. Ги збореа некои пратки дека одат од Косово и се повлекоа. RRxxHU, пак си доаѓаат во пошта. Две пратки RRxxxHU, имаат влез во пошта.
Како толку ? :DЈас пред 2-3 недели доби една пратка од нив...Само ги носат тие пратки што пушува на пакетот цена поевтина од 20-30 евра.

kikomir

hello world
30 јуни 2015
192
220
Зимото ќе ти стигнат. :ROFLMAO:

Како толку ? :DЈас пред 2-3 недели доби една пратка од нив...Само ги носат тие пратки што пушува на пакетот цена поевтина од 20-30 евра.
Мислам дека нема повеќе виапост, и RR пратките од последните скоро месец дена одат исклучиво во Пошта.

maki01

hello world
2 август 2017
118
83
2 до 3 недели е минато веќе. Среќа имам и поштарот одма ми ги носи. Пола Кисела Вода и Аеродром нема поштари за достава во моментов.

И

Избришан член 42370

Гостин
15 септември 2012
1.159
1.300
Ок е тоа све, ама застој на испорака веќе има, и тоа 30+ дена. И не е само Али, UTxxxxxxxxxNL од пред 30 април, со статус -vo posta-
Од извори блиски до мандатарот, ќе има добра реконструкција во пошта. Ќе видиме ....

Ти поздрави го мандатарот и кажи му дека од „ЌЕ“ ни е веќе преку тасета и не веруваме од поодамна на зборот „ЌЕ“ изречен од политичар.
Ќе ова, ќе она, ќе направиме вака, онака, а секој ден е поголемо срањ*. Не сум политички заакан по ниту една партија, всушност ниту на една од нив не и верувам.

Единствена употреба на „ЌЕ“ на која и верувам е од пред 40 години:
View: https://www.youtube.com/watch?v=tdgbhY-_nu8&ab_channel=eladatebacam

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.698
3.819
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Порачано бело SATA кабелче на 16.05, стигнало вчера во Скопје.

Gn2EDpy.png

edit - Бројчето е RR ..... HU

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Сакам да порачам од Али, дали се убрзаа унгарците или ќе треба да ги чекам до Нова Година?
Намерно немам порачано ништо од Али веќе година дена, само заради оваа ситуација..

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Сакам да порачам од Али, дали се убрзаа унгарците или ќе треба да ги чекам до Нова Година?
Намерно немам порачано ништо од Али веќе година дена, само заради оваа ситуација..
Не се убрзани.
Од истите причини од ноември навака немам ни јас ништо порачано.
Уште ја чекам една ноемвриска пратка (од која се откажав), која чудесно се појаве во пошта СК 1003 на 9ти мај, и одтогај, ништо не се сменило, не е испорачана :)

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
@Goran995 погоре ја примил неговата за нормално време.. вака гледам патерна, пратки со RR****HU стигаат нормално, а UB****HU се влечкаат.
Да не барам по страни назад во темава, има ли некој со RR****HU тракинг број а уште му касни?

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
RR...HU порачана на 19ти Мај , ја подигнав од пошта петровец во четвртокот, а друга пратка RR...HU порачана 27ми Март која патем стигна во Мк преку ВиаПост и ја вратија во Унгарија, сеуште ја чекам .
Го "молев" продавачот да продолжи време за чекање не сакаше , не знам што им е проблем да продолжат време.

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
RR...HU порачана на 19ти Мај , ја подигнав од пошта петровец во четвртокот, а друга пратка RR...HU порачана 27ми Март која патем стигна во Мк преку ВиаПост и ја вратија во Унгарија, сеуште ја чекам .
Го "молев" продавачот да продолжи време за чекање не сакаше , не знам што им е проблем да продолжат време.
Кога пратката е со статус ИСПОРАЧАНА, продавницата ги добива парите од Али, инаку парите им се на стенд бај, или нешто слично. Затоа не им одговара да продолжат време, а знаејќи дека Диспјут нема да помине со статус - arrived in destination country-. Ваљда е ова објаснувањето...

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Кога пратката е со статус ИСПОРАЧАНА, продавницата ги добива парите од Али, инаку парите им се на стенд бај, или нешто слично. Затоа не им одговара да продолжат време, а знаејќи дека Диспјут нема да помине со статус - arrived in destination country-. Ваљда е ова објаснувањето...
Да , веројатно е така, иако он губи муштерии така .
Пишав и на пошта Унгарија во саботата, а отворив и dispute што беше автоматски одбиен ама направив appeal каде прикачив слики и од унгарска пошта и од via post дека е вратена пратката и дека не се согласува со нивното послено дека е влезена во мк и е за достава , па чекам одговор.
И еве денес видов дека влегла во Мк пратката се појави на страна на пошта

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Да , веројатно е така, иако он губи муштерии така .
Пишав и на пошта Унгарија во саботата, а отворив и dispute што беше автоматски одбиен ама направив appeal каде прикачив слики и од унгарска пошта и од via post дека е вратена пратката и дека не се согласува со нивното послено дека е влезена во мк и е за достава , па чекам одговор.
И еве денес видов дека влегла во Мк пратката се појави на страна на пошта
Не сакам да ти кршам надежта ама тешко дека ќе добиеш рефунд од алиекспрес...Тоа толку е таа завржено, автоматски иде како пише во системо....Џабе и докази и се коа ништо ни гледат ни разбират англиски или кирилица.....И customer support се џабе..ботови по скрипти работат автоматизирано....

Затоа нетребало да го молеш продавачо за да ти продолже рокот..него требал си да отвореш диспјут навремено зошто незнаеш понатаму што може да биде со праткаа...пратка касне ли 60+ дена толку е таа ризик станува незаеш што понатаму на што си...

Пробај повторно да отвореш диспјут..Вака пробај : Items recived in parts or in full -> Items are missing -> Refund only. на овој начин има малку поголеми шанси да добиеш диспјут.

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Не сакам да ти кршам надежта ама тешко дека ќе добиеш рефунд од алиекспрес...Тоа толку е таа завржено, автоматски иде како пише во системо....Џабе и докази и се коа ништо ни гледат ни разбират англиски или кирилица.....И customer support се џабе..ботови по скрипти работат автоматизирано....

Затоа нетребало да го молеш продавачо за да ти продолже рокот..него требал си да отвореш диспјут навремено зошто незнаеш понатаму што може да биде со праткаа...пратка касне ли 60+ дена толку е таа ризик станува незаеш што понатаму на што си...

Пробај повторно да отвореш диспјут..Вака пробај : Items recived in parts or in full -> Items are missing -> Refund only. на овој начин има малку поголеми шанси да добиеш диспјут.
Одобрен refund со направен appeal на автоматски одбиен refund , со прикачени слики од ViaPost и Hungary post - web страните.

Атачменти

• Screenshot_20240613-101447~3.png
    Screenshot_20240613-101447~3.png
    167,5 KB · Прегледи: 59

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Одобрен refund со направен appeal на автоматски одбиен refund , со прикачени слики од ViaPost и Hungary post - web страните.
Интересно, можеби нешто сменето е од кога почнаа да соработуват со виа пост...Би требало да имат пристап до системот на виа пост да пишува јасно што е стигнато и што не...

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Интересно, можеби нешто сменето е од кога почнаа да соработуват со виа пост...Би требало да имат пристап до системот на виа пост да пишува јасно што е стигнато и што не...
во последно време и нотификациите на али ми се поклапаат со влез кај нас .. на последниве 4-5 пратки кога ми стига мејлче од али дека е во distribution center искачаат кај нас на влез во IO одделение.

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Каде се наоѓа пошта 1005 , и дали некој подигнал пратка од таму ?
Знам дека е Карпош , која е точната локација.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Каде се наоѓа пошта 1005 , и дали некој подигнал пратка од таму ?
Знам дека е Карпош , која е точната локација.

Мислам дека е „во вреќа“, односно пред распределување, но не сум 100% сигурен.

И ако е така, во нормални околности не можеш да подигнеш од таму.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно