teokitan
hello world
- 11 октомври 2017
- 174
- 139
Не работи плаќањето на поштенски уплатници, а една од уплатниците за царина е толму поштенскаКако тоа те откачија?
Не работи плаќањето на поштенски уплатници, а една од уплатниците за царина е толму поштенскаКако тоа те откачија?
и сега неможеш да си ја подигнеш пратката дур не проработи тоа?!Не работи плаќањето на поштенски уплатници, а една од уплатниците за царина е толму поштенска
и сега неможеш да си ја подигнеш пратката дур не проработи тоа?!
Не работи плаќањето на поштенски уплатници, а една од уплатниците за царина е толму поштенска
Што значи поштенска уплатница? Дали тоа значи дека сите пратки не може да се царинат?
Ако некој успее да ја плати поштенската уплатница за царина, нека пише тука
Топ се, и мене за еден ден ми доставуваат. Дури и кога ќе отидам во пошта да ми најдат пратка, жената на шалтер секогаш ми излага во пресрет и ја бараат. Додека во Пошта Железничка е скроз друга приказна.прилично позитивно изненаден од поштава, генерла се турбо и немам проблми со мојава зона (лептокарија) ама последнава пратка ептен турбо, вчера влезе у наизменична, денес испорачана на врата.
Денеска јас подигнав пратка од computeruniverse без проблем. Очигледно го средиле проблемот - поштенските упатници можат да ги наплатат, само што, поради Еуростандард, уплатницата за царина (ПП50) треба да се плати во банка.
Треба, се уште немаат договор со нова банкаТреба или требаше?
Треба, се уште немаат договор со нова банка
Не ми е јасно тогаш како го средиле проблемот
Го средиле делот со поштенските упатници кои не можат да се уплатат на друго место
Испратено од Redmi Note 7 преку IT.mk форум апликација
Мене вчера ми рекоа дека сеуште имаат проблем, и нема начин како да се плати додека не најдат друга банка.Можам да потврдам, бев вчера и го земав лаптопот
Мене вчера ми рекоа дека сеуште имаат проблем, и нема начин како да се плати додека не најдат друга банка.
Од кој шалтер подигаше?
Мојата пратка е во крајната десна просторија од „задната“ страна на поштата, каде што се просториите за ЕМС.Јас во понеделникот подигнав од пакетско кај Железничка и таму ја платив поштенската уплатница, а ПП50 за царина и ДДВ ми ја дадоа да ја платам во банка.
Испратено од Redmi Note 7 преку IT.mk форум апликација
Побарај ја поштенската упатница и пробај да ја платиш во пакетско. Јас прво пробав во "обичната" пошта, од напред и ме вратија.Мојата пратка е во крајната десна просторија од „задната“ страна на поштата, каде што се просториите за ЕМС.
Ми рекоа дека таму не смеат да чуваат пари и затоа не можам да платам.
Претпоставувам царината не се согласила со пишаната цена и треба да донесеш сметка/фактура?Здраво за една пратка ми стигна вакво известување . СоветПогледнете го атачментот 90371
даСакам да земам фотоапарат од Србија, поточно Белград.
Фотоапаратот не е нов, користен е. Лицето кое го продава ми предложи да го прати по пошта, бидејќи на друг начин не можел.
Прашањето ми е дали ќе треба да платам царина и данок на овој начин ако ми го прати по пошта?
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1008 FREYA 10W LED 200LM BATTERY
610,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден