лапсус LT се за литванија .. нејсе, поентата е дека не е во Македонија ко што се летате цело време кога ќе прочитате статус на македонски напишан дека ќе искочи^ LV350 = LATVIA , НЕ ЛИТВАНИЈА!
лапсус LT се за литванија .. нејсе, поентата е дека не е во Македонија ко што се летате цело време кога ќе прочитате статус на македонски напишан дека ќе искочи^ LV350 = LATVIA , НЕ ЛИТВАНИЈА!
Мене ми стигна пред 2-3 недели а ја имав во Мај нарачано.. кому иде е работаваСамо што ми стигна пратка од Али порачана на 25/2. Ја имав заборавено и се простив одамна од неа
Во Мај и Јуни имав неколку порачки и уште ништо, последно немам порачаноМене ми стигна пред 2-3 недели а ја имав во Мај нарачано.. кому иде е работава
Дали некој има нарачано во последно време од алихпрес, дали уште се чека со месеци...![]()
Сеуште значи влијаение има коронава...Во Мај и Јуни имав неколку порачки и уште ништо, последно немам порачано
Има, и те како.влијаение има коронава
2020-08-05 18:32 Item pending international transport availability
мене ова ме засекрира .. али стандард преку SG. Предходните 6-7 пратки ми стигнаа по стара динамика околу месец и нешто, или грубо две недели одкако ќе напраат излез од сингапур. Само последнава што ми е неколку дена пред друга што веќе искочи, еве више недела дена е со овој статус ..
на нивниот сајт директ да, не преку универзалниве, првпат ми искача ова .. обично нели стандард е Information received, па кога ќе помине преку нив нели Dispatched to oversee .. ова е првпат за мене да ми искочи ваков статусКаде го виде овоа ?!?! 17ТРАК?
Проверувај ги на Home | Singapore Post
Не им работи API-то на Сингапоре пост , така да нема да добиваш во реално време информации.
на нивниот сајт директ да, не преку универзалниве, првпат ми искача ова .. обично нели стандард е Information received, па кога ќе помине преку нив нели Dispatched to oversee .. ова е првпат за мене да ми искочи ваков статус
Дечки, очекувам пакет од computeruniverse, ако може некој да објасни дали можам да одам да си го земам од поштата или треба уште да почекам дека никој не крева телефон:
Погледнете го атачментот 90102
Моментално ти е на проверка во царина пратката. Очекувај за 2-3дена макс да ти е апдејтиран статусот.
1. Да ја подигнеш од пошта,
2. Да поднесеш документи за царинење (зависи од вредноста на пратката)
Ова од лично искуство, со пратка подигната од пред месец дена, во вредност околу 85 евра.
мене ми личи дека веќе три дена прележала на царина и ја пуштиле назад, пошто не пише .. "недостасува документи" ваљда е чисто се и ке иде за испорака (со или без уплатница за данок/царина тоа ќе те израдува поштарот, ама најверојатно ќе ти земат 100 че царински преглед).Моментално ти е на проверка во царина пратката. Очекувај за 2-3дена макс да ти е апдејтиран статусот.
1. Да ја подигнеш од пошта,
2. Да поднесеш документи за царинење (зависи од вредноста на пратката)
Ова од лично искуство, со пратка подигната од пред месец дена, во вредност околу 85 евра.
на нивниот сајт директ да, не преку универзалниве, првпат ми искача ова .. обично нели стандард е Information received, па кога ќе помине преку нив нели Dispatched to oversee .. ова е првпат за мене да ми искочи ваков статус
ваљда рано ти е за тие од 29ти (иако две тигнале може биле во друга тура спакувани). Мене дене ми стигна во МК од 25 ти летната, така да имаш уште луфта, не значи ако се исти ден дека исто ќе ги процесираат.Ништо да не те чуди друже, кајмене на една еве првен Despatched to overseas после 1 саат ставиле па Pending, е сега да чекаме или да не чекаме, хахахах?
ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK
EDIT: Веројатно НЕ! Сега проверив, две други што имаа таков статус Despatched to overseas 29ти стигнаа во СК , оваа НЕ!
Утре спреми си парички и трк до пошта, и пофали се овде.дали можам да одам да си го земам од поштата
Ха ха, бев у пошта, и ме откачија за плаќањето царина.
Поради еуростандард, не можело да се плати сеа, и наводно 1 од двете сметки мора да се плати во пошта т.е. не може во банка.
Инаку, unrelated прашање: ако нарачам две работи со различна царинска стапка, како се пресметува?
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден