Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Dejan007

hello world
15 март 2019
53
88
Само што ми стигна пратка од Али порачана на 25/2. Ја имав заборавено и се простив одамна од неа
Мене ми стигна пред 2-3 недели а ја имав во Мај нарачано.. кому иде е работава

Дали некој има нарачано во последно време од алихпрес, дали уште се чека со месеци...:)

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
Мене ми стигна пред 2-3 недели а ја имав во Мај нарачано.. кому иде е работава

Дали некој има нарачано во последно време од алихпрес, дали уште се чека со месеци...:)
Во Мај и Јуни имав неколку порачки и уште ништо, последно немам порачано

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
^ Латвија за разлика од сите други на времето беа многу брзи дури и за време на пандемија, сега почнаа ручна да креват.
Сега Ali Standard е веќе средено (пристигнуваат за помалку од 50 дена).
Може ваа да се земе за пример Global Order Tracking
За 7 дена Despatched to overseas од денот на испраќањето.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
2020-08-05 18:32 Item pending international transport availability

мене ова ме засекрира .. али стандард преку SG. Предходните 6-7 пратки ми стигнаа по стара динамика околу месец и нешто, или грубо две недели одкако ќе напраат излез од сингапур. Само последнава што ми е неколку дена пред друга што веќе искочи, еве више недела дена е со овој статус ..

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
2020-08-05 18:32 Item pending international transport availability

мене ова ме засекрира .. али стандард преку SG. Предходните 6-7 пратки ми стигнаа по стара динамика околу месец и нешто, или грубо две недели одкако ќе напраат излез од сингапур. Само последнава што ми е неколку дена пред друга што веќе искочи, еве више недела дена е со овој статус ..

Каде го виде овоа ?!?! 17ТРАК?
Проверувај ги на Home | Singapore Post
Не им работи API-то на Сингапоре пост , така да нема да добиваш во реално време информации.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Каде го виде овоа ?!?! 17ТРАК?
Проверувај ги на Home | Singapore Post
Не им работи API-то на Сингапоре пост , така да нема да добиваш во реално време информации.
на нивниот сајт директ да, не преку универзалниве, првпат ми искача ова .. обично нели стандард е Information received, па кога ќе помине преку нив нели Dispatched to oversee .. ова е првпат за мене да ми искочи ваков статус

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
на нивниот сајт директ да, не преку универзалниве, првпат ми искача ова .. обично нели стандард е Information received, па кога ќе помине преку нив нели Dispatched to oversee .. ова е првпат за мене да ми искочи ваков статус

Кај мене го даде, за неколку дена се смени во dispatched to ...

teokitan

hello world
11 октомври 2017
174
139
Дечки, очекувам пакет од computeruniverse, ако може некој да објасни дали можам да одам да си го земам од поштата или треба уште да почекам дека никој не крева телефон:

Annotation 2020-08-13 140015.png

jojo]

read-only
15 април 2018
3
0
Дечки, очекувам пакет од computeruniverse, ако може некој да објасни дали можам да одам да си го земам од поштата или треба уште да почекам дека никој не крева телефон:

Погледнете го атачментот 90102

Моментално ти е на проверка во царина пратката. Очекувај за 2-3дена макс да ти е апдејтиран статусот.

1. Да ја подигнеш од пошта,
2. Да поднесеш документи за царинење (зависи од вредноста на пратката)

Ова од лично искуство, со пратка подигната од пред месец дена, во вредност околу 85 евра.

teokitan

hello world
11 октомври 2017
174
139
Моментално ти е на проверка во царина пратката. Очекувај за 2-3дена макс да ти е апдејтиран статусот.

Ова од лично искуство, со пратка подигната од пред месец дена, во вредност околу 85 евра.

Ама на последниот статус пишува дека од царина отишло у 1000

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
^ Тоа значи дека царинењето ти е завршено.
Е сега дали си оцаринет или ја вратиле само од царина, останува да видеш утре самиот во локална.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје

мене ми личи дека веќе три дена прележала на царина и ја пуштиле назад, пошто не пише .. "недостасува документи" ваљда е чисто се и ке иде за испорака (со или без уплатница за данок/царина тоа ќе те израдува поштарот, ама најверојатно ќе ти земат 100 че царински преглед).

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264

Ништо да не те чуди друже, кајмене на една еве првен Despatched to overseas после 1 саат ставиле па Pending, е сега да чекаме или да не чекаме, хахахах?
ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

EDIT: Веројатно НЕ! Сега проверив, две други што имаа таков статус Despatched to overseas 29ти стигнаа во СК , оваа НЕ!

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Ништо да не те чуди друже, кајмене на една еве првен Despatched to overseas после 1 саат ставиле па Pending, е сега да чекаме или да не чекаме, хахахах?
ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

EDIT: Веројатно НЕ! Сега проверив, две други што имаа таков статус Despatched to overseas 29ти стигнаа во СК , оваа НЕ!
ваљда рано ти е за тие од 29ти (иако две тигнале може биле во друга тура спакувани). Мене дене ми стигна во МК од 25 ти летната, така да имаш уште луфта, не значи ако се исти ден дека исто ќе ги процесираат.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

teokitan

hello world
11 октомври 2017
174
139
Ха ха, бев у пошта, и ме откачија за плаќањето царина.

Поради еуростандард, не можело да се плати сеа, и наводно 1 од двете сметки мора да се плати во пошта т.е. не може во банка.

Инаку, unrelated прашање: ако нарачам две работи со различна царинска стапка, како се пресметува?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
прилично позитивно изненаден од поштава, генерла се турбо и немам проблми со мојава зона (лептокарија) ама последнава пратка ептен турбо, вчера влезе у наизменична, денес испорачана на врата.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ха ха, бев у пошта, и ме откачија за плаќањето царина.

Поради еуростандард, не можело да се плати сеа, и наводно 1 од двете сметки мора да се плати во пошта т.е. не може во банка.

Инаку, unrelated прашање: ако нарачам две работи со различна царинска стапка, како се пресметува?

Како тоа те откачија?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно