НеШто се дешава више 5 дена стои во пошта, да идам понеделник да ја барам?Погледнете го атачментот 94096
НеШто се дешава више 5 дена стои во пошта, да идам понеделник да ја барам?Погледнете го атачментот 94096
Моментално се затрупани со огромни количини на пратки и има мало задоцнување во испораката.Што се дешава више 5 дена
Од датумот кога ја пратил пратката!Гаранција важи од датум ко ја пратил пратката или од ко стигнала ?
Според тракингот да.Каде е ова 1005? Ваљда прошло царина и нема да ме царинат?
Погледнете го атачментот 94187
На мое име и адреса, инаку немаше да знам дека стигнала, ниту ќе ми ја дадеа во пошта.Дали е на твое име адресирано?
Не мора да значи дека не е царинета.Според тракингот да.
ДаUSPS First Class пратки стигаат во пошта така?
Дека вторпат "пробува" да ти го испорача дали пакетот дали лисче да ти остави. Незнам каква е ситуацијата кај тебе на терен, ама на пример ако зградата е закључена и неможе да дојде до сандачињата, ќе ти остави пусулче кај домофоните да речеме и тоа може да го дувне ветре и слично. Како и да е, појди во локалната пошта и побарај си го.Што значи последниов дел, поточно "втора достава"?Погледнете го атачментот 94224
Цело утро го чекам. Не е заклучено. Сега отидов до сандаче да проверам, па да појдам до локалнава. Кога се вратив, ова ми кажува:Дека вторпат "пробува" да ти го испорача дали пакетот дали лисче да ти остави. Незнам каква е ситуацијата кај тебе на терен, ама на пример ако зградата е закључена и неможе да дојде до сандачињата, ќе ти остави пусулче кај домофоните да речеме и тоа може да го дувне ветре и слично. Како и да е, појди во локалната пошта и побарај си го.
Би рекол да, имаш царина и данок за ова? Делува ко да е ЕМС, али секад можеш да се јавиш на телефон да прашаш (да, тоа функционира), 023105205.Цело утро го чекам. Не е заклучено. Сега отидов до сандаче да проверам, па да појдам до локалнава. Кога се вратив, ова ми кажува:
Погледнете го атачментот 94228
Сега пак е во главна?
Не верувам дека треба царина и данок кога веќе стигнало до достава.Би рекол да, имаш царина и данок за ова? Делува ко да е ЕМС, али секад можеш да се јавиш на телефон да прашаш (да, тоа функционира), 023105205.
Ма јок, мрцината ги задолжил пратките по список а, со себе не понел ниту една, па се правда со системот... Се опаметија поштарите... Кој к*р ќе ги тегне пратките од железничка станица до кај тебе дома за истата плата како и он да го прчи а да ти дојдеш да си ја земеш пратката од пошта. Оти, нели, тебе ти е потребна, пари си давал за неа... Отиден е возот одамна во 3 П М...Дека вторпат "пробува" да ти го испорача дали пакетот дали лисче да ти остави. Незнам каква е ситуацијата кај тебе на терен, ама на пример ако зградата е закључена и неможе да дојде до сандачињата, ќе ти остави пусулче кај домофоните да речеме и тоа може да го дувне ветре и слично. Како и да е, појди во локалната пошта и побарај си го.
Не е баш така, мене еве секогаш ми ги носеле до дома и ми се јавува поштарот. Моментално, неможе да ти ја донесе пратката затоа што џабе ке ја носи, неможе да ти наплати царински давачки, затоа што пошта веќе нема уплати ради смртта на еуростандард банка. Барем за ЕМС има тука многу позитивни искуства, тие се поштари со комбиња, не е дек пешки ги влечкаат. Немојте одма со хејт, видете ги први сите фактори, па после.
Овде нема податок дека поминало низ царина.Цело утро го чекам. Не е заклучено. Сега отидов до сандаче да проверам, па да појдам до локалнава. Кога се вратив, ова ми кажува:
Погледнете го атачментот 94228
Сега пак е во главна?
Воопшто и не подлежи на царина. Бев вчера директно ја зедов. Очигледно само ја кликнале за да си оправдаат некој рок од 7 дена како седи таму.Овде нема податок дека поминало низ царина.
Откупнина „ОТК“Повеќе пратки деновиве добив без проблем,до Прилеп,а сега за една обична и ситна пратка,денес го гледам ова,каде е е ова и што значи Скпје 2 Достава ОТК?
Погледнете го атачментот 94260