Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Рецензија LED LCD TV HITACHI 32HXC41 32" (82cm)

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Би требало да е само Plug-n-play, ама никако неможам звук да добијам. Имам Radeon 5550 на тој компјутер.
Има некои подесувања на телевизорот? Нешто во Windows-от?
Ако може мало пренесување на искуството што си го имал, ќе го ценам :)
Здраво @Costigan_Jr , јас се обидов да го направам баш тоа и не успеав. Ај можеби некој ќе ни помогне, сигурно има некоја "цака" :D

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Здраво @Costigan_Jr , јас се обидов да го направам баш тоа и не успеав. Ај можеби некој ќе ни помогне, сигурно има некоја "цака" :D
Хахахаха ме изнасмеа, баш сега пробав, треба во контрол панел да наместиш звукот да ти го пренесува на тв наместо на звучниците од компјутерот.
Незнам за телекабел, но за близу не треба ништо. Само ја најавуваш картичката, односно они ти ја даваат пријавена и ја ставаш во телевизор и се работи како што треба.
И јас така мислам али овие од телекабел ми викаат да не требало некој ca modul да имам и тој се плаќал 1500 ден.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Хахахаха ме изнасмеа, баш сега пробав, треба во контрол панел да наместиш звукот да ти го пренесува на тв наместо на звучниците од компјутерот.

И јас така мислам али овие од телекабел ми викаат да не требало некој ca modul да имам и тој се плаќал 1500 ден.
Хехехе, пробано е и тоа. Нешто има проблем.

Дали е можно кабелот да биде проблем? HDMI кабел, од најевтините од Нептун.

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
47
20
Поздрав до сите на форумов
Таткоми го зеде овој тв пред околу година
се работи за HITACHI 32HXC41
имам неколку прашања во врска со овој тв

--кога го купи во менито на смарт опциите постоеше скајп и фунционираше сега во менито го нема во што е проблемот ??

--телевизорот кога ке ја покренам смарт опцијата преку далечинското се случува да цвекенцето кое ротира пред да се стартува смарт опцијата свртува еден круг и на горниот дел од екранот се појавува хоризонтална линија од по долзина на панелот,и не се вклуцуваат апликациите стои така,после тоа влегувам во менито цепкам по адресите од мрежата гаси пали мрежна конекција некогаш успева да стартува така ама некогаш нејке ни така да стартува па гаси пали тв-то па едвај да покрене,а некогаш одма стартува без проблем....
додека за youtube има посебно дугменце на далечинското и youtube-то си стартува секогас без никаков проблем
да додадам дека твто на интернет е врзан со лан кабел

--уште едно прашање на телевизорот пробувавме можеби 6 тастатури wifi со се глувче и ниеден од комплетите не проработи комплетно,скоро со сите работеше само глувчето додека тастатурата нити со една
сега проблемот е до тв-то не подржува тастатура или проблемот е до нас и незнаеме да ја наместиме ( истите тастатури на лг-то мое работат)

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
@Zokbt

Пробај генерален ресет на телевизорот.
Можеби има нешто што е збунето во софтверот.
За Скајп незнам морам да проверам па ке ти кажам.
Тастатури искрено немам пробувано никогаш до сега, освен онаа апликацијата за телевизоров што ја има на плеј стор која што работи сосема ОК. Многу можно е телевизорот да не ги поддржува тастатурите кои си ги пробал.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Еден мал апдејт.
За разлика од првично вклучување на телевизорот, приметив неколку промени. Имено пошто ја користам само Youtube апликацијата и ништо друго, денес приметив дека навистина ја нема опцијата за Skype што ја имаше претходно, но од друга страна има многу повеќе апликации кои овозможуваат гледање на концерти и други телевизиски содржини.
Еве неколку слики:

photo_20150114_065019-73267645.jpg

photo_20150114_065051-41857989.jpg

photo_20150114_065239-27277259.jpg

photo_20150114_065357-67437613.jpg

photo_20150114_070012-72640432.jpg

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Дали ова функционира со телевизоров:

http://setec.mk/Tv-Audio-Video/Accessories-for-TV/HITACHI-USB-Wireless-Stick-Dongle66337

Едит: извинување сега прочитав дека одговорот е да. :eek:h:

Инаку и мал апдејт. За парите телевизорчево е супер. Само ако се спореди со поскапи модели баш е колку пари толку музика.

Им го земав на старите во замена со Panasonic TX-L32S20E заради тоа што има интернет и УСБ за разлика од панасоникот. За во детска соба.

На панасоникот може вода да му носи во секој поглед. Од слика и контраст, јачина и чистина на звук до автоматсно скејлирање. Децава веднаш ја заабележаа разликата. Но како и да е ќе го користат овој сега заради помодерните опции.

Само уште УСБно да го купам а ќе видам и некоја тастатура ќе му шлапнам ако одговара.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Не, не е од прегревање. Рестартот се случува и при само вклучување или пак нема правило...Некогаш не се рестартира воопшто.
Затоа дефинитивно проблемот е или во баг во софтверот или преслаб хардвер кој не може да ги опслужи добиените наредби, па едноставно се рестартира. :)

Останатите кои го имаат телевизоров, а ги има доста, можат да споделат како се однесува нивниот ТВ...
Смарт функција која најчесто се користи е јутјуб, пошто на малиот му пуштам цртани назаспивање и станување :)

Дали со апдејт се реши рестартирањето. Се думам да го врзам со јаже зашто не можам да најдам стикче.

Инаку една работа која ја забележав е дека телевизорот го чита експресно брзо кингстон фјури УСБ драјвот. Мислев дека со сите е исто па му уштекував а-дата, дататравелер 111 и слични лоу енд УСБиња каде ептен се чекаше да се појави содржината и да ги прочита фајловите па да пушти видео.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Не сум начекал ниеден апдејт. Сеуште...
Јутјуб скоро и да не гледам на него, но кога гледам знае да се случи таква работа.
Има една друга работа која ме збуни. Имено ја снема иконата за Скајп, и тоа уште од дамна. Незнам што се случи со неа. А и со ред други икони кои ги имаше во менито кај интернетот. Интересна работа.
Најчесто имам материјали на стик, кој одма можам да ги одповикам и да не се мачам куцајки додека да најдам соодветна содржина. Избегавам детето да заспива со телевизор, па и затоа слабо гледаме таму :) Единствено кога имаме потреба да гледаме различна програма истовремено :)

beret

read-only
28 септември 2008
22
25
Го поседувам овој телевизор,ама не смарт(интернет) верзијата,го купив од Сетек за 11.990(на акција беше) и можам да го кажам следното:
Ми се допаѓа сивата мат боја на пластиката(се дистанцира од конкуренцијата),сликата е најдобро нешто на пазарот за таа цена(IPS-панел),подобро и од многу попознати брендови,соодносот вложено-добиено е топ...Е сега за негативностите,па да почнам со далечинското,мало е,добро лежи во раце ама почнаа да му бледнеат белите ознаки на копчињата,најмногу на тие што и највеќе се користат,еднаш му прегоре лед-светилка па одеше на сервис во Скопје во гарантен рок(2 години),го чекав скоро 2 месеци :confused:
После еден месец од истекот на гаранцијата отиде повторно друга лед-сијаличка(има звук,менува канали,темна слика) и го дадов на сервис кај локален мајстор
,ми зеде 900 ден.за поправката(мислам дека евтино поминав) и еве го до ден-денес си ронка без проблеми...Сликата е нешто најдобро кај овој Хитачи,за тоа немајте сомневање,едноставно ги декласира Grundig,ST,Quart па и поскапи брендови во таа класа

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Youtube апликацијата престана да работи, дали може да проверете дали и кај вас не работи?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.608
1.563
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Кај мене прекина со работа пред повеќе од година. А пред некој месец и телевизорот прекина со работа, расходован е ;)

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Може ли да се направи мануелно надоградување на софтвер на овие Хитачи телевизори, без оглед на модел. Еве сега гледам имаат и Нетфликс и Опера сторе на поновите верзии на СмартВуе,
како што е демонстрирано во ова видео. Значи открив дека е можно да се влезе во сервисното мени со таа комбинацијата од копчиња, но не знам дали може да се таму менува. Телевизорот е заглавен на V3.3.6Y откако е купен пред 1 година. Инаку овие телевизори се на Вестел кои само ги ребрендираат по потреба, како Тошиба, Телефункен, Панасоник,Шарп и слично SMART TV | VESTEL
LED TV 110 cm 43
Единствено што успеав да направам да работи е ББС иПлејер апликацијата. А би било супер да имаме Нетфликс и ОпераСторе.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
849
733
Не чачкај у сервис менито, од таму ништо не можеш да апдејтуваш можеш само телевизорот да отиде у бутлоп

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Не верувам дека се реад онли сигурно не си ги чачкал сите под мениа или па незнаеш како се мењаваат

Не се сите реад онли, а се мењаваат исто како системско мени обично, имаш Аудио, Видео кои не се реад онли, и потоа Оптион1,Оптион2,Оптион3 кои се реад онли, како и уште некои под нив.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Во сервисното мени може ли да смениш зона, како на пример Америка?

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Во сервисното мени може ли да смениш зона, како на пример Америка?
Јок, овој модел е ДВБ-Т/К кој е стандард кој се користи за дигитална телевизија во Европа, Америте користат посебен стандард ATSC ATSC standards - Wikipedia наследник на NTSC стандардот, наспроти ПАЛ кој се користеше овде. Америте сакаат да си се посебни. Но ако сакаш можеш да ставиш УК како земја и ќе добиеш пристап до ББД иПлејер.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.781
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Не си играјте играчки бе луѓе... Да било тоа сервисно мени наменето за крајни корисници, не би имало трикови за да се стигне до него.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно