Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Купување од PlayStation Store во Македонија

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
1. Може. Ете неколку примери од нас само погоре. Јас со Мк НЛБ на Словенија пејпал, незнам кој беше со унибанк на бугарски пејпал, ...
2. УС пејпал не ти бара картица да го отвориш. Инаку после прифаќа МК картица, иако е забрането според TOS, и да може да те санкционира
3. Не може за месечна претплата, но може со годишна купена од некаде како ваучер.
4. По некад...
5. У право си. Тоа е у ствари дека не може да е на еден ПС акаунт да се активни 2 примарни конзоли. Но некои ги шеруваат како не примарни...

Sent from Телефон using Tapatalk
Ондак имате услови некои услови кои ги немаат 99.9% од играчите. Уживајте дур траат.

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
SAMSUNG 250GB SSD 970 EVO Plus M.2 PCI‐E NVMe
PSU
500 NJOY 80+
RAM
2 x DIMM 8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black / 2x8gb ddr5 4800
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
Од досегашното користење примарни/гост акаунти можам да кажам следново.
Можат двајца да користат игри од еден акаунт во исто време. За користење psnow/psplus не знам, не верувам.
Пример, правиш американски акаунт, го ставаш primary, т.е. твојата конзола да е примарна за тој акаунт.
Тој ќе ти служи за купување игри од пс стор, ти не играш од него, не се ни најавуваш повеќе, се додека не решиш да купиш нова игра.

Играш исклучиво од друг свој примарен акаунт заради трофеи и сл. Мислам дека може 16 примарни акаунти да имаш на една конзола.

Истиов акаунт што купуваш игри, даваш податоци на друг човек и му објаснуваш да внесе user/pass и кога ќе дојде до опцијата Activate as your primary - да избере Do not change.

Бидејќи веќе ТИ си активирал кај тебе, ќе те исфрли.

Во случај кога сакаш да купиш игра, го известуваш другиов човек да не се вклучува, за да купиш и пуштиш да се симнува.
Штом почне со симнување, ти се префрлаш на друг акаунт

а другаров може да се најави и тој да ја симнува истата игра во исто време, сите DLC ќе ги имате и двајцата.

И да згрешил гостот и штракнал change to this ps4, не е страшно, ќе оди во опции ќе деактивира, ТИ пак ќе си активираш, другарот си останува гост и си игра се што имаш купено со тој акаунт.
Не ќе може да игра кога ќе нема интернет бидеќи не може да се поврзе со psnetwork.
А ти ќе можеш слободно како примарна конзола и без интернет.

Да нагласам зборам за синглплеер, не за играње онлајн мултиплеер со него и сл. Тоа не знам и не ме интересира.

Битно е дека вака можеш секогаш да споделиш тоа што купиш, па со тоа ја делиш и цената на играта и не ти испаѓа скапо:cool:

Верувам дека многумина го знаат ова. Се извинувам ако веќе е пишувано за ова.

Се надевам не грешам. И мислам дека оваа опција функционира и на 2 различни пс5 конзоли, едната примарна, другата гостин.

Последна промена:

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Од досегашното користење примарни/гост акаунти можам да кажам следнов.....

Со тоа што постоеше лимитација околу Деактивација на акаунт кој на една конзола може да се направи еднаш на секои 6 месеци.
Има лимитација колку акаунти можеш да држиш истовремено на PS4 а тоа е 15.
И има лимитација колку пати различни акаунти можеш да ги наместиш како Primary на една конзола во текот на цел нејзин век, а тоа е 90

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Нема зошто да е за некои членови само. ЕА Пасс може да активира секој тука:
1634140655654.png

Едноставно оди тука, внеси некоја рандом америчка адреса, стави си мк картичка и терај. Нема потешкотии.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Нема зошто да е за некои членови само. ЕА Пасс може да активира секој тука:
Погледнете го атачментот 105166

Едноставно оди тука, внеси некоја рандом америчка адреса, стави си мк картичка и терај. Нема потешкотии.
Со една додатна финта. Кодот треба да го редимнете преку броусер не преку ПС. Инче ќе ви бара CC.

Sent from Телефон using Tapatalk

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Купив код за ЕА на Амазон и го внесов преку компјутер и си работи. Преку ПС бара картичка.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Дечки, земав вчера ваучер од 25$ од g2a и кога пробав да го активирам на сторот ми ја даде следнава грешка:"The prepaid card could not be redeemed. Please try again". Отворив диспјут на g2a и гледам како одговор од селерот стигна само системска порака: "Seller sends a refund proposal for buyer." Не постои копче да се прифати рефундот туку само може да се реплицира. Дали треба да му реплицирам дека се согласувам да ми ги рефундира средствата или како треба да постапам?
Досега ми се нема случено ваков проблем со код од g2a, убаво си работеа кодовите. Дали кодов е искористен или е невалиден којзнае, ама барем да ми направат рефунд па ќе земам од друг трговец. И колку време се чека за рефунд?
Фала.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Може да потрае ова со диспјутот.
Ако не ти се фрка пари, купи одма нов и терај го диспјутот понатака за да не помине ќефот во преписки.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
OS
Windows 10 PRO 64bit
Може да потрае ова со диспјутот.
Ако не ти се фрка пари, купи одма нов и терај го диспјутот понатака за да не помине ќефот во преписки.
А како да го прифатам рефундот, дали само треба да му напишам дека го прифаќам? Пошто нема никакво копче да се кликне.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Или Amazon.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
OS
Windows 10 PRO 64bit
Само да известам дека ми направија рефунд, парите ќе легнат на сметка за најмногу 28 дена.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.131
1.530
Скопје
Copy oд Apple Pay темата:
Поврзани и Visa и MasterCard од НЛБ на Apple Pay.

Пробав да купам игра од US Playstation Store, преку Playstation App на iPhone и да користам Apple Pay директно како paymethod method. Со MasterCard не успеа, со Visa успеа.

TheDimiskov

hello world
26 февруари 2015
182
304
TheDimiskov's setup  
Processor & Cooler
R5 5600X
Motherboard
Asrock Steel Legend B550
Storage
1tb ssd+250gb nvme
PSU
Antec HCG 850w
RAM
Hyperx 3200mhz 4x8
Video card
RTX 3060 TI Zotac oc
Case
NZXT H510 Elite Black
Mouse
Glorious Model D
Keyboard
Glorious GMMK2
Audio
ss arctis 5
Monitor
Aoc 24'' 165hz
OS
Windows 11

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Amazon и чао пријатно.

Атачменти

• Screenshot_20260226_174549_Gmail.jpg
    Screenshot_20260226_174549_Gmail.jpg
    209,6 KB · Прегледи: 31

danen_

read-only
26 јануари 2026
13
15
Amazon и чао пријатно.
И јас скроз на почеток идев преку Амазон и немав никаква мака. После тоа продолжив да купувам преку CDKeys (овие се ребрендираа во Loaded).

Пред 2 недели викам ај да се почастам, преку Loaded не ми правеше редирект на страната за плаќање, не знам зошто, 2 дена по ред бев заглавен и си реков фак ит, се враќам на Amazon.
Пробав на Amazon, многу чудно, не ми повлече одма пари (како што беше порано, плаќаш и ако сѐ е успешно после тоа си имаш во orders и кодчето си го зимаш). Не знам дали е нешто до мојот акаунт или веќе на тој принцип почнале да работат. Прво мислев дека е нешто до картицата моја бидејќи баш тој момент јас добив нова дебитна ама немаше никаква поврзаност.
На крај отидов јоло, купив од Eneba (ми ја спомнаа дека била леџит) бидејќи се напнав.

Дали и ти имаше сличен проблем? Или одма имаше одлив и го доби кодот?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
И јас скроз на почеток идев преку Амазон и немав никаква мака. После тоа продолжив да купувам преку CDKeys (овие се ребрендираа во Loaded).

Пред 2 недели викам ај да се почастам, преку Loaded не ми правеше редирект на страната за плаќање, не знам зошто, 2 дена по ред бев заглавен и си реков фак ит, се враќам на Amazon.
Пробав на Amazon, многу чудно, не ми повлече одма пари (како што беше порано, плаќаш и ако сѐ е успешно после тоа си имаш во orders и кодчето си го зимаш). Не знам дали е нешто до мојот акаунт или веќе на тој принцип почнале да работат. Прво мислев дека е нешто до картицата моја бидејќи баш тој момент јас добив нова дебитна ама немаше никаква поврзаност.
На крај отидов јоло, купив од Eneba (ми ја спомнаа дека била леџит) бидејќи се напнав.

Дали и ти имаше сличен проблем? Или одма имаше одлив и го доби кодот?
А зошто си се префрлил на CDKeys? Попусти демек? А за Амазон не ми се случило тоа, некогаш не се достапни кодовите веднаш, ама доаѓаат после 10-15 минути.

danen_

read-only
26 јануари 2026
13
15
А зошто си се префрлил на CDKeys? Попусти демек? А за Амазон не ми се случило тоа, некогаш не се достапни кодовите веднаш, ама доаѓаат после 10-15 минути.
Искрено не знам зошто сум се префрлил, ова беше пред 5 години, сигурно некој ми ја имаше препорачано кога го земав сонито. За имање попусти, имаше така некои некогаш и цело време си терав преку неа и немав никаков проблем. Дури и Ноември кога ми истече subscription-от земав преку неа.

Хм, чудно ова со Amazon, мене не ми ни повлече одма пари сега кога пробував после толку години. Беше као order placed како да треба да се "одобри" нешто па отпосле да повлечат пари. Ќе видам следен пат кога ќе купувам дали ќе направи проблем.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно