што процесор ладиш со него?Па незнам дали е the best, ама кај мене баш солидно си ја врши работата веќе 3 години.![]()
порано јас го користив истиот кулер на цоре 2 дуо и си лади феноменалноЛадам Intel Core 2 Duo E7400Моментално работи на stock 2.80GHz, кога експериментирав со оверклок, до 3.4GHz максимум го кревав, и температурите пак беа таман.
Тој процесор плаче за 4.2GHzЛадам Intel Core 2 Duo E7400Моментално работи на stock 2.80GHz, кога експериментирав со оверклок, до 3.4GHz максимум го кревав, и температурите пак беа таман.
До сликана е или? Графичката како да е искосена/извиткана према долу (на едниот крај, каде што влегува напонскиот конектор)............
Добро си ги решил дисковиве. Не знам зошто ама овие ExelStor дискови ептен многу вибрираат!!! Вакво нешто имам приметено само порано во оние старите дискови од пример 80GB ...
Искрено незнам зошто но премногу вибрираат ( овие се со капацитет од 250 гигабајти ) ама пред да го направам ова дисковите беа наместени еден под друг во еден “кафез“ одма под 5.25“ слотови. Куќиштето стои на едно подвижно постоље со тркалца и пред да го направам ова со сунгерчињата куќиштето само си се движеше под бирото од преголемите вибрации, сестра ми викаше дај поправи го ќе ми избега компјутерот некогаш
![]()
Дисковите ги имаш ставено на косо што не е воопшто здраво. Механичките дискови мора да бидат ставени во хоризонтала или вертикала со максимална инклинација од 2 степени.
a им пречи ли ако бидат наопаку ??
ги ставив накосо затоа што несакам многу многу да ги прекршувам дата каблите па се мислам ако ги превртам ќе биде малце полесно со организација на кабелчињата ...
и ако не те мрзи малце подетално напиши на кој дел од хард дискот му пречи накосувањето, и како ?
OutdatedИмав еден white paper од WD кај што беше објаснето ова а воглавно се однесува на самиот мотор и неговите лежишта плус потешкотиите кои ги има главата за читање. Значи, не е рекла казала![]()
Одговорот претпоставувам веќе го имаш на слката@boge_k
дали вентилаторот на задната страна е cooler master eXtraflow? Ако е тој кажи ми од кај ти е
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден