Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Каде да декодирам телефон

Chris

hello world
24 мај 2009
102
6
Дали знаете каде би можел да го декодирам телефонот, Блекбери од Т-Мобајл, сакам да се префрлам на друг оператор.

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
каде живееш ?

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
зависи од моделот и од мобиларата, од 300 па нагоре

Chris

hello world
24 мај 2009
102
6
BlackBerry Bold 9700 не може да има никакви компликации, така?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.819
ке ти земат 500 денари за 30 секунди "тешка" работа, мене така ме одраа и сега пазам при купување дали е кодиран апаратот

Епа сега тоа ти е, а и зависи до телефонот, има и комплицирани за декодирање, тие полесните по 2-300 денари земаат, ако знаеш сам декодирај си го.

А дечките во Алфа-Мобил барем се услужни и фер, затоа ги препорачав како едни од најдобрите.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
ке ти земат 500 денари за 30 секунди "тешка" работа, мене така ме одраа и сега пазам при купување дали е кодиран апаратот

Те одраа 500 денари? Оваков одговор стварно не е фер да се даде...Мислам дека 500 денари по мене е мала цена....Минимум 600 треба да се наплаќаат такви услуги и за наједноставни работи при декодирање. И ако мислиш дека те одрале, си можел сам да си го поправиш, ако не за 30 секунди, барем за 2 минути. И оликомерц е во право кога вика дека тоа се едни од попоштените сервиси во градов...И од мене имаш препорака таму да го однесеш телефонот на сервис, или пак во МобиБуп кој се наоѓа во Т.Ц. Бисер на први спрат и гледа накај Мекдоналдс.

Ако знаеш како, што не декодираш и ти телефони на луѓе па да зимаш по 500тче?

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Ако знаеш како, што не декодираш и ти телефони на луѓе па да зимаш по 500тче?

Сите знаеме како, само што немаме пари за соодветен хардвер или алат (не знам како да го кажам) за таа работа.

Сите знаеме како, само што немаме пари за соодветен хардвер или алат (не знам како да го кажам) за таа работа.

Епа кој го има алатот ќе си зима по 500тче, кој го нема ќе ќути и нема да јаде многу бурек. Зошто ја мерите вредноста на работата според тоа колку физичка работа е извршена? Ако е така, тогаш ние информатичарите треба пониски плати од келнери да имаме.

Ме викнаа да правам еден компјутер, 2 дена се гњавеле со него и незнаеле како да го опраат. Седнувам пред компјутер, викам "Ахам да.....", кликам 2 ПАТИ и проблемот го нема веќе. Молим лепо 1000 денари. Ама како бе 1000 денари бе??? Па 10 секунди седеше и 2 пати кликна!!!! Епа кликни ти да те видам. Ми ги избројаа парите, што ќе праат....

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492

Не се љути, но доколку дадеш некој си 500 евра за бокс за декодирање, дали ке им декодираш на сите по 100 денари? Мислам дека нема логика нели? Тој што си се бави професионално со работата вложил во неа и нормално очекува средствата да си ги поврати, и нормално да почне да заработува од тоа што го работи...
По математиката од 5 евра за декодирање, што мислиш? Колку мобилни треба да направи за џабе, односно за да ја исплати опремата, па потоа да почне и да заработува од неа? А да не ги спомнувам пропратните трошоци кои се неизбежни кога имаш дуќан...
Мислам дека не е фер и не е коректно да се навредува и да се деградира нечија професија со коментар за цената...Да, во ред е но доколку некој ти побара 30 или 50 евра за декодирање, но за 500 денари, срамота е да се коментира...

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
кој го нема ќе ќути и нема да јаде многу бурек

Леле лошо ме сфативте. Јас ништо против не кажав, туку само коментирав зошто ние не можеме самите да си завршиме работа.

Инаку и ЈАС сум ЗА плаќање ама до пристапна цена како што се 5 евра, а не некои во Кумановските сервиси до пред една година наплаќаа и над 10 евра.

Chris

hello world
24 мај 2009
102
6
Ќе отидам до Алфа Мобил, 500 денари е ништо во споредба со сметките кои ги добивам од Т-Мобајл. Услугата BlackBerry од One е многу поповолна. Фала ви за информациите.

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
стеф не ти држи вода муабетот, дојди да те видам за 5 евра ќе ти дадам една нокиа Base Band 5 со SL3 заштита беше ако добро се сеќавам (не ми текнува на моделот точно) ако ми најдете некој да ја декодира за таа цена ќе му купам радеон6990 одма без размислување

Master01

read-only
4 јули 2011
4
0
Сосем си во право

Леле лошо ме сфативте. Јас ништо против не кажав, туку само коментирав зошто ние не можеме самите да си завршиме работа.

Инаку и ЈАС сум ЗА плаќање ама до пристапна цена како што се 5 евра, а не некои во Кумановските сервиси до пред една година наплаќаа и над 10 евра.
Ништо лошо не си кажал, ама по се изгледа сите вработени се јавија исто како вработените во А1 кога излегоја да ја бранат телевизијата од законот. Хмм не е лошо и во алфа да се провери дали даваат фискални сметки....

Те одраа 500 денари? Оваков одговор стварно не е фер да се даде...Мислам дека 500 денари по мене е мала цена....Минимум 600 треба да се наплаќаат такви услуги и за наједноставни работи при декодирање.
Извини а дали си при здрав разум за ова што го рече? Знаеш ли колку е просечна дневница во Македонија при 8 часовна работа? 300-400 денари! Е сега ако некој ринтачи за 300 денари и треба да работи два дена за да му ги даде на некој неранимајко за некаква си "услуга" која трае 30 секунди и притоа ке се "накрши" од работа стварно не е фер. Е сега исклучок се оние бизнисмени кои лесно "заработуваат" и за нив им е се едно и 6 000 ден. да дадат, ич око нема да им трепне. толку и не се навраќам на темава бидејки тука се навивачите од дуќанчето.

А да, уште ова.... ако цената од 500 денари е фер како тогаш во Прилеп наплаќаат по 200 денари за истата услуга?! Епа кај нас затоа ке се купуват џипови за неколку месеци работа :) многу јасно. Само кај ке им одат душите за нивната чесност друг муабет.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Сосем си во право

Ништо лошо не си кажал, ама по се изгледа сите вработени се јавија исто како вработените во А1 кога излегоја да ја бранат телевизијата од законот. Хмм не е лошо и во алфа да се провери дали даваат фискални сметки....

Извини а дали си при здрав разум за ова што го рече? Знаеш ли колку е просечна дневница во Македонија при 8 часовна работа? 300-400 денари! Е сега ако некој ринтачи за 300 денари и треба да работи два дена за да му ги даде на некој неранимајко за некаква си "услуга" која трае 30 секунди и притоа ке се "накрши" од работа стварно не е фер. Е сега исклучок се оние бизнисмени кои лесно "заработуваат" и за нив им е се едно и 6 000 ден. да дадат, ич око нема да им трепне. толку и не се навраќам на темава бидејки тука се навивачите од дуќанчето.

Кога е у прашање IT не се глеа колку време си работел и колку снага си потрошил, се гледа сработеното и според тоа се оценува.Е тука е поентата: Ако толку не ти дозволува платата да го однесеш да го декодираш телефонот, никој не те тера со сила да го направиш тоа. А „бизнисмените“ што си заработуваат добро нема ни да платат, си имаат они некој „познаник“ шо ќе им заврши работа без пари, но секој за себе, па мора и тие да живеат од нешто (работниците од ИТ областа).

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
^ а извини тогаш зошто тогаш работниците што работат не во канцеларија (бравари и etc.) земаат дупло помалце плата од тие што седат во канцеларии??
-Сега се цени мозокот, а не силата т.е. имаш завршено факултет, имаш поголема плата, немаш имаш помала плата.

Така прават и тие ти направија што ти го декодираа мобилниот, имаат знаење и ти вртат како сакаат и + таа цена е многу мала....

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
Master01, ако ти е толкава дневницата ќе си купиш некој простичок телефон и ќе ти го декодираат за 2-300 денари, а на буџетарите за блекбери, хтц, ајфони, нокии и сите тие апарати со добра заштита и многу функции покрај платената сума за апаратот која може да изнесува од 200 до 500 евра, не им пречи уште 2-30 евра за декодирање да доплатат, кога сме веќе кај приватните мобилари и нивната цена за услугата што ја вршат, дали некој пробал да се јави кај мобилниот оператор, еве да речеме Оне, Вип или Т-Мобајл и да ја побара истата услуга ЗА АПАРАТ КУПЕН КАЈ ОД НИВ и да ја споредиме цената која би ви била побарана ??

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Dali prodavnicata sto ja spomna Sale SK raboti so popravka na mobilni telefoni ???

off-topic --Temata premina na Dekodiranje Rabotno mesto :) ...!

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492

А да, уште ова.... ако цената од 500 денари е фер како тогаш во Прилеп наплаќаат по 200 денари за истата услуга?! Епа кај нас затоа ке се купуват џипови за неколку месеци работа :) многу јасно. Само кај ке им одат душите за нивната чесност друг муабет.

А ти дали знаеш дека во Африка луѓето умираат за храна?
Знаеш ли дека секој што сака да заработи ке работи, а не да лежи по цел ден дома?
Знаеш ли дека тој ист неранимајко кој ти го нарекуваш потрошил неколку иљади евра за опрема?
Дали знаеш колку чини образованието кое треба некој да го стекне?
Дали си свесен колку глупости изнакажа во твојот пост?

И најчесто тие што се бунат се бунат без никаква причина и сакаат да се направат многу паметни, а тоа се обично луѓе како тебе!

Овде никој не праша што е и како е и зошто е, едноставно праша каде да го однесе мобилниот квалитетно да му го декодираат...Јас познавам неколкумина, односно неколку мобилари кои работат квалитетно...Едни од тие се Алфамобил и МобиБуп...
А тие момците што декодираат за по 200 денари, нека си заработуваат по 200 денари... Ниедна професија не сакам да ја деградирам, па така да доколку сум јас некој што треба да декодира и си ја знам мојата работа и гаранцијата зад која ке застанам, во тој случај нема да ја спуштам цената по ниеден основ...

Секое добро и поздрав...

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
да Uwemi, продавницата е воедно и сервис и се наоѓа на водњанска одма позади автобуската што е до рамстор

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
да Uwemi, продавницата е воедно и сервис и се наоѓа на водњанска одма позади автобуската што е до рамстор
i get it thnx :)

Chris

hello world
24 мај 2009
102
6
Завршена работа. За две минути дечкото го среди телефонот баш како што рековте. Ме интересираше и каде да најдам маска за телефонов пошто го изгребав на едно место и ми рекоа дека може да се најде, а јас кутриот се откажав од тоа пред еден месец кога едни "стручни" дечки ме уверуваа дека во Македонија тешко се наоѓаат маски за Блекбери. :rolleyes:

И да, адиос Т-Мобајл :p

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно