Алфа Мобил
ке ти земат 500 денари за 30 секунди "тешка" работа, мене така ме одраа и сега пазам при купување дали е кодиран апаратот
ке ти земат 500 денари за 30 секунди "тешка" работа, мене така ме одраа и сега пазам при купување дали е кодиран апаратот
Ако знаеш како, што не декодираш и ти телефони на луѓе па да зимаш по 500тче?
Сите знаеме како, само што немаме пари за соодветен хардвер или алат (не знам како да го кажам) за таа работа.
Сите знаеме како, само што немаме пари за соодветен хардвер или алат (не знам како да го кажам) за таа работа.
кој го нема ќе ќути и нема да јаде многу бурек
Не се љути
Сосем си во правоСите знаеме како, само што немаме пари за соодветен хардвер или алат (не знам како да го кажам) за таа работа.
Ништо лошо не си кажал, ама по се изгледа сите вработени се јавија исто како вработените во А1 кога излегоја да ја бранат телевизијата од законот. Хмм не е лошо и во алфа да се провери дали даваат фискални сметки....Леле лошо ме сфативте. Јас ништо против не кажав, туку само коментирав зошто ние не можеме самите да си завршиме работа.
Инаку и ЈАС сум ЗА плаќање ама до пристапна цена како што се 5 евра, а не некои во Кумановските сервиси до пред една година наплаќаа и над 10 евра.
Извини а дали си при здрав разум за ова што го рече? Знаеш ли колку е просечна дневница во Македонија при 8 часовна работа? 300-400 денари! Е сега ако некој ринтачи за 300 денари и треба да работи два дена за да му ги даде на некој неранимајко за некаква си "услуга" која трае 30 секунди и притоа ке се "накрши" од работа стварно не е фер. Е сега исклучок се оние бизнисмени кои лесно "заработуваат" и за нив им е се едно и 6 000 ден. да дадат, ич око нема да им трепне. толку и не се навраќам на темава бидејки тука се навивачите од дуќанчето.Те одраа 500 денари? Оваков одговор стварно не е фер да се даде...Мислам дека 500 денари по мене е мала цена....Минимум 600 треба да се наплаќаат такви услуги и за наједноставни работи при декодирање.
Сосем си во право
Ништо лошо не си кажал, ама по се изгледа сите вработени се јавија исто како вработените во А1 кога излегоја да ја бранат телевизијата од законот. Хмм не е лошо и во алфа да се провери дали даваат фискални сметки....
Извини а дали си при здрав разум за ова што го рече? Знаеш ли колку е просечна дневница во Македонија при 8 часовна работа? 300-400 денари! Е сега ако некој ринтачи за 300 денари и треба да работи два дена за да му ги даде на некој неранимајко за некаква си "услуга" која трае 30 секунди и притоа ке се "накрши" од работа стварно не е фер. Е сега исклучок се оние бизнисмени кои лесно "заработуваат" и за нив им е се едно и 6 000 ден. да дадат, ич око нема да им трепне. толку и не се навраќам на темава бидејки тука се навивачите од дуќанчето.
Извини а дали си при здрав разум за ова што го рече? Знаеш ли колку е просечна дневница во Македонија при 8 часовна работа? 300-400 денари! Е сега ако некој ринтачи за 300 денари и треба да работи два дена за да му ги даде на некој неранимајко за некаква си "услуга" која трае 30 секунди и притоа ке се "накрши" од работа стварно не е фер. Е сега исклучок се оние бизнисмени кои лесно "заработуваат" и за нив им е се едно и 6 000 ден. да дадат, ич око нема да им трепне. толку и не се навраќам на темава бидејки тука се навивачите од дуќанчето.
А да, уште ова.... ако цената од 500 денари е фер како тогаш во Прилеп наплаќаат по 200 денари за истата услуга?! Епа кај нас затоа ке се купуват џипови за неколку месеци работамногу јасно. Само кај ке им одат душите за нивната чесност друг муабет.
i get it thnxда Uwemi, продавницата е воедно и сервис и се наоѓа на водњанска одма позади автобуската што е до рамстор