DelphiUser
user
Леќата од 20 денари за 400г ја направија 90. Нема врска со клими и струја, туку со инфлацијава која е неколку стотини проценти.
Океј, да. Муабетот повеќе е насочен во тоа што скалите не се соодветни скалести за да мотивираат. Мање више и да нема скали.Леќата од 20 денари за 400г ја направија 90. Нема врска со клими и струја, туку со инфлацијава која е неколку стотини проценти.
Не се лажи со гаранцијата на Грее (за Вивакс не знам). Имаш само една година гаранција. Потоа секоја година доплаќаш ако сакаш да ти ја продолжат гаранцијата. Но дали ќе ја продолжат? Ако сѐ е во ред, ДА. Но (хипотетички) си плаќал пет години, шестата почнуваат да се јавуваат ситни проблеми, седмата не ти ја продолжуваат (немаш доказ дека си сакал да ја продолжиш). Осмата година (пак хипотетички) имаш сериозен дефект, ама немаш гаранција.Приметив дека клими на брендови како Вивакс и Грее имаат гаранции од 5-10 години, наспроти јапонските брендови кои се познати како поквалитетни кои имаат 2-3 години гаранција.
Не се лажи со гаранцијата на Грее (за Вивакс не знам). Имаш само една година гаранција. Потоа секоја година доплаќаш ако сакаш да ти ја продолжат гаранцијата. Но дали ќе ја продолжат? Ако сѐ е во ред, ДА. Но (хипотетички) си плаќал пет години, шестата почнуваат да се јавуваат ситни проблеми, седмата не ти ја продолжуваат (немаш доказ дека си сакал да ја продолжиш). Осмата година (пак хипотетички) имаш сериозен дефект, ама немаш гаранција.
Зошто би земал клима со греач ако примарно ти е за ладење? Џабе ќе троши струја зимно време.Здраво дечки , сакам да земам клима а највеќе ја гледам Vivax AERI 3.5.
Во станот има градско парно па во најголем дел ќе се користи за ладење.
Дали има нешто што треба да знам околу климава и дали има друг подобар избор можеби.
Фала и поздрав![]()
Vivax AEMI ti e podobar izbor dokolku prioritet ti e ladenje. Sepak i nea moze da ja koristis za greenje do -15.Здраво дечки , сакам да земам клима а највеќе ја гледам Vivax AERI 3.5.
Во станот има градско парно па во најголем дел ќе се користи за ладење.
Дали има нешто што треба да знам околу климава и дали има друг подобар избор можеби.
Фала и поздрав![]()
Искрено не се разбирам многу во проблематикава а гледам оваа многу ја зборат. Не знам како ќе биде сега со парното зимава па можеби и не е лошо да биде добра и за греењеЗошто би земал клима со греач ако примарно ти е за ладење? Џабе ќе троши струја зимно време.
Оваа гледам и поефтина е , слободно ако има подобар избор за ладење во тој буџет предложете затоа што како што кажав не се разбирам.Vivax AEMI ti e podobar izbor dokolku prioritet ti e ladenje. Sepak i nea moze da ja koristis za greenje do -15.
Osven vo Mavrovo,Krusevo i Berovo na drugi mesta mnogu retko page temp zimata pod -15 , jas imam aeri so greac pa ovaa zima pod -12 sto bese 3 dena i tolku bese od ladnoto. No dokolku prioritet ti e ladenje i dogrevanje zimata slobodno baraj bez greac kako Vivax AEMI ili ima edna druga AEQI.Искрено не се разбирам многу во проблематикава а гледам оваа многу ја зборат. Не знам како ќе биде сега со парното зимава па можеби и не е лошо да биде добра и за греење![]()
Оваа гледам и поефтина е , слободно ако има подобар избор за ладење во тој буџет предложете затоа што како што кажав не се разбирам.![]()
Od kade go kupi meracot?Haier Tundra 5kw, еве колку ниско модулира на ладење.
Дневната е околу 45m2. Наместена е на 24 степени.
Погледнете го атачментот 114636
На зима ќе видиме каков е просекот.
Sent from my MI 10T.
View: https://youtu.be/zVE_9jG2kG4
rmx.news
novatv.mk
Haier Tundra 5kw, еве колку ниско модулира на ладење.
Дневната е околу 45m2. Наместена е на 24 степени.
Дојде Живот и кај нив...тоа е кога ги слушаат Американците
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден