DelphiUser
user
Колку го продаваш? Пиши инбокс ако не сакаш овде јавно..Го имам и не сум задоволен. Ниту од климата, ниту од монтерите, ниту од сервисот.
Работи како он-оф клима, модулација никаква.
Колку го продаваш? Пиши инбокс ако не сакаш овде јавно..Го имам и не сум задоволен. Ниту од климата, ниту од монтерите, ниту од сервисот.
Работи како он-оф клима, модулација никаква.
Работата отиде сосема во друг правац од првобитната..Ни вадам зборови ни ти извртувам.... ти коментирав за тоа што сум уверен дека не е како што го раскажуваш.
Ова твоиве постови никој не може да ги чита како целина пошто вртиш теми и ги апстрахираш до недоглед.... и на сите им замераваш оти не те читале и ти одговарале само на одредени контексти.
Скрати малце и биди поконцизен.
Сеа знаеш или не знаеш? За сојалот капа им симињаш?
btw. Ти си единствениот што фаворизира бренд/модел тука.... никој друг не изјави дека според него ХХ модел бил најдобар моментално.... а ти на сите покажуваш со прст вие вака вие така.
Прво седни и проучи што е глобализација,и размислувај со своја глава оти од прочитано,научено и размислено (кон што води,кој ја води,зошто,кој и каде прв започнал) има голема разлика, Оти во Глобализација сите мислат оти се играчи али на крајот испаѓаат како робови..на некој..А за грее не ме интересира и за било која фирма,оти вие сте го изгубиле заборавиле значењето на форумот..и е претворено во препирања,и омаловажувања,навреди,Ако не си чул и така увезуваме. И тоа троа поеќе. И споредбава ти е многу глупа, исто како тоа дека грее се топ фирма. Не фаворизирам и не сум досега ниедна клима, не сум кажувал имиња, за секој џеб си има. Ама секогаш кажувам што не, нарочно ако е за ГРЕЕње.
Него пиши им на брендовиве по светов да почнат се сами да си прават, дури и струја, инаку ништо од нив.
п.с. уште чекам да го видам тој ИПОД телефонот.
Sent from my Телефон using Tapatalk
Во принцип не продавам ништо што сум купил. Може да заврши само во отпад, се разбира кога ќе купам друга.Колку го продаваш? Пиши инбокс ако не сакаш овде јавно..
Вентилатор = моторот шо ја врти перката или самата перка?Вентилатор на внатрешна единица сменил некој? Колку пари се движат и од каде се набавуваат?
Вентилатор = моторот шо ја врти перката или самата перка?
Сакам да го сменам моторот на Виваксот ама не знам кај да се обратам.. Паком?
Дино Јутуберот има детално видео:
Поправка на стариот:
Јас имам неколку пати менувано кај пријатели и постапката е вистински давеж. Ретки се моделите каде што не треба да се подига испарителот.Вентилатор на внатрешна единица сменил некој? Колку пари се движат и од каде се набавуваат?
Ништо јас не купувам. Пријателите каде што им помагав си имаа купено.@FLEGMA од каде ги купуваш моторчињата за вентилаторите? Дали се универзални, неколку димензии кои се фаќаат за повеќето клими?
Барај по (овластени) сервиси.Ако можиш распрашај ги каде ги имаат купено моторчињата.
Изолацијата е секогаш добредојдена. Ако имаш пари за истата, не се мисли, купвај и изолирај. Во поглед на тоа дали 5ка, 8ка или 10 (дебелина на стирипоро), оди со најдебелата што можиш да си ја дозволиш. Според муабетите, од 8ка до 10ка, разликата во цените била многу мала (само за материјалот зборуваме). А после за монтажата на фасадата, цената си е по квадрат, па не влијае врз претходниот твој трошок за која дебелина панели ќе одбериш. За стиродур...шознам, оди со стиропор. Се разбира, има разлика во цена и за финишот на фасадата, односно дали и какво ќе било тоа ситното шо го малтарат на крајо, за убоо да изгледа ѕидо и да трај поќе.Сакам да ставам изолација надворешна(има куќата веќе фасада од оние што може со вода да ја миеш веќе 10+ год.) Ме интересире од овде некој кој веќе има што има ставено 5ка,8ца,10ка стиропор или стиродур, што е подобро да се стави или некој се има распрашувано по фирми но на крај се има одкажано сакам да слушнам каквк мислење имате и позитивно и негативно по тоа прашање зошто сум во дилема дали да ставам или не?
Ќе згрешиш кога веќе ставаш фасада ако не ставиш 10 см стиропор. Мала разликата ти е само во цената на стиропорот, останатото (УВ врска, лепак, мрежа, абрихт, фасадна боја, мајстор по м2) ти е иста цена. Но голема е разликата на изолацијата од 5, 8 и 10 см.Сакам да ставам изолација надворешна(има куќата веќе фасада од оние што може со вода да ја миеш веќе 10+ год.) Ме интересире од овде некој кој веќе има што има ставено 5ка,8ца,10ка стиропор или стиродур, што е подобро да се стави или некој се има распрашувано по фирми но на крај се има одкажано сакам да слушнам каквк мислење имате и позитивно и негативно по тоа прашање зошто сум во дилема дали да ставам или не?
Не е мала разликата во цена.Ќе згрешиш кога веќе ставаш фасада ако не ставиш 10 см стиропор. Мала разликата ти е само во цената на стиропорот, останатото (УВ врска, лепак, мрежа, абрихт, фасадна боја, мајстор по м2) ти е иста цена. Но голема е разликата на изолацијата од 5, 8 и 10 см.
Може да појасниш малку подетално на незналици како мене?Разликата во изолација меѓу 0 и 5цм е непоимливо огромна. Разликата меѓу 5 и 10 е мала, ако воопшто може да се забележи.
Ако веќе имаш 3 слојни стакла и барем 3 гуми на прозорите, изолиран кров со барем 15цм може да се гледаат 10цм изолација. Во спротивно нема да има ефект.
Разликата од 5 до 10 см е двојна во делот на изолацијата на ѕидот. Друга работа е изолацијата на таванот, а трета работа се прозорите, итн...Разликата во изолација меѓу 0 и 5цм е непоимливо огромна. Разликата меѓу 5 и 10 е мала, ако воопшто може да се забележи.
Ако веќе имаш 3 слојни стакла и барем 3 гуми на прозорите, изолиран кров со барем 15цм може да се гледаат 10цм изолација. Во спротивно нема да има ефект.
Ти да си побараш стручен совет затоа што совети за ова не се учат од форум.Може да појасниш малку подетално на незналици како мене?
10 evra rqbotna raka, za 80kvadrati kuka so se materijal i rabotna raka odprilika 2500-3000 evra. Sigurno e poskapeno za 500 evra od pred 1-2 god.
Bi li ja izgubila ona kondenzaciona vlaga koja mi se pojavuva na kosinjata na nadvoresniot dzid vo spalnata so postavuvanje na stiropor izolacija e prasanje na koe nemozam da dobijam odgovor nikade. Trwba da frlam 3000 evra a istata moze dase pojavi i posle hm?Ти да си побараш стручен совет затоа што совети за ова не се учат од форум.
Друго
Не е само стиропор во игра, туку и камена волна па рачунај и на ова. „Стиропор“ има 100 врсти па исто така рачунај на ова
И најбитно!
Фирмата која ќе го изведува ова треба да биде стручна во изработка на ваков вид фасади за да не се случи да ти ја откорне првиот посилен ветер.
Ако не се изведи стручно, ќе се засили.Bi li ja izgubila ona kondenzaciona vlaga koja mi se pojavuva na kosinjata na nadvoresniot dzid vo spalnata so postavuvanje na stiropor izolacija e prasanje na koe nemozam da dobijam odgovor nikade. Trwba da frlam 3000 evra a istata moze dase pojavi i posle hm?
Не мораш 3000 евра. Со 3 табли стиропор можеш да пробаш само на тоа ќоше.Bi li ja izgubila ona kondenzaciona vlaga koja mi se pojavuva na kosinjata na nadvoresniot dzid vo spalnata so postavuvanje na stiropor izolacija e prasanje na koe nemozam da dobijam odgovor nikade. Trwba da frlam 3000 evra a istata moze dase pojavi i posle hm?
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден