Никогаш не може да биде исто Митсибуши и Фујитсу,Ех сеа не пртервај и во знаење ги растуриле....
Тоа што си ја имаш маката со сервисот и услугата од Фуџитцу-от малку ми се разјаснува сеа вака....
Некои 20 страни уназад имаше дискусија и една добра споредба за избор на најдобра 18ка на МК пазар.
Победник беше Фуџитцу 18KMTA според цена/перформанси.
Јас конкретно се осврнав на споредбата со Митцубиши AP50 и тогаш за тогаш Фуџитцу-то беше 300еур поевтина од Митцу-то иако носи ист компресор изработен од Митцу само во кинеската фабрика, за разлика AP50 си го носи тој што се изработува во Тајланд.
Епа во тие 300 еур може влегуваат и сервисот и услугата и други такви невидливи работи...
Како прво пак само демагогии и филозофии,оти не разбираш..Да не беше смешно, од неразбирање како работат денес глобално сите брендови, ќе беше тажно.
Ебате телефоните и Самсунг, и Епл, и се друго кога користат исти компресори (упссс процесори) како и пола кинези. На Qualcomm или Медиатек, и им ги склапаат таму некој у некоја кинеска фабрикичка.
Оргинал како тој ИПОД телефонот фамозен што е исто со некој кинески.
Sent from my Телефон using Tapatalk
Ако имаш унимер измери напон помеѓу нула и заземјување. Тоа што свети фазомерот не мора да значи дека има проблем.Ќе мора да се бара чаре.
Нема нон стоп струја. Од кога светна фазомерот, пробав уште неколку пати и не светеше. Не се разбирам во струја, меѓутоа и сабајле човеков ми рече дека има можност да е индукција( шта год то значи).Ако имаш унимер измери напон помеѓу нула и заземјување. Тоа што свети фазомерот не мора да значи дека има проблем.
Можеби е „мртва“ струја настаната од индукција на друг уред.
Ако не се разбираш барај ги сервисерите па ако тие не можат да откријат тогаш барај стручен електричар.
Дали свети и ако е исклучена (од даљинско) ? Можеш да испробаш (ама кратко!) со продолжен кој зема од друг штекер.
Според мое скромно мислење кога ќе ја дијагностицирате климата односно приклучното место треба се да имаш исклучено (шпорет, бојлер и сл.)
Електричарот си знае. Да не измислувам топла вода сега.
Тоа значи дека некој друг уред за време на работа генерира струја во нулата и обично (ама не мора да значи) изнесува околу 40-50-ина волти наизменична.Нема нон стоп струја. Од кога светна фазомерот, пробав уште неколку пати и не светеше. Не се разбирам во струја, меѓутоа и сабајле човеков ми рече дека има можност да е индукција( шта год то значи).
Само да додадам од каде видовте оти Митсуто и фујитсуто носат ист компресор, го спорадивте по број или онака од тепка,кога пола клими носат компресор на митсуто,па и Хаиер Флексис 18000btu носи митсу компресор и тоа појак по зафатнина и по перфоманси за разлика од фујитсуто и мицибушито и тоа за бадијала пари,а со побав дизајн и други салтанаци.. на внатрешнава единицаЕх сеа не пртервај и во знаење ги растуриле....
Тоа што си ја имаш маката со сервисот и услугата од Фуџитцу-от малку ми се разјаснува сеа вака....
Некои 20 страни уназад имаше дискусија и една добра споредба за избор на најдобра 18ка на МК пазар.
Победник беше Фуџитцу 18KMTA според цена/перформанси.
Јас конкретно се осврнав на споредбата со Митцубиши AP50 и тогаш за тогаш Фуџитцу-то беше 300еур поевтина од Митцу-то иако носи ист компресор изработен од Митцу само во кинеската фабрика, за разлика AP50 си го носи тој што се изработува во Тајланд.
Епа во тие 300 еур може влегуваат и сервисот и услугата и други такви невидливи работи...
Значи нема никаков проблем? Пошто човеков проба сабајле некои финти ја фаќаше климата и рачката од терасата( нешто као проверуваше дали има струја?!) и вика веројатно е индукција.Тоа значи дека некој друг уред за време на работа генерира струја во нулата и обично (ама не мора да значи) изнесува околу 40-50-ина волти наизменична.
Конкретно кај мене на едно сијалично место/штекер ова ми се случува и го открив случајно кога менував лед неонка. Проверував со фазомер дали имам исклучено струја на прекинувач и ми светеше на двете жици.
На нулата светеше малку послабо.
Дилемата ми ја реши унимерот.
Пред 6-7 години имав „зона сумрака“ ситуација. Ако ги допреш шпоретот и машината за садови пецкаше. Ако допираш шпорет + чешма, машина + чешма не фаќаше.
Тогаш откривме дека некаде низ комшиите имаше проблем со заземјување (ела најди го) и како што се појави така и исчезна.
Како сме знаеле. Епа не си на билдерски форум ебагоСамо да додадам од каде видовте оти Митсуто и фујитсуто носат ист компресор, го спорадивте по број или онака од тепка,кога пола клими носат компресор на митсуто,па и Хаиер Флексис 18000btu носи митсу компресор и тоа појак по зафатнина и по перфоманси за разлика од фујитсуто и мицибушито и тоа за бадијала пари,а со побав дизајн и други салтанаци.. на внатрешнава единица
Но мак Митсибуши е врв и нема 13минути дефрост како фујитсуто кое ворочем најкраткиот дефрос е 6-8мин а стандард 13мин..
Хартија трпи се но друго е реалност и хартија..
Овде работата е имам Фујитсу и најдобар е,имам Хаиер и најдобар е,
Јас тврдам оти не носат ист компресор,инаку нека некој ги разгледа и Mitsubishi heavi и нека види што се клими,не споредливо е за мене фујитсу која како митсуто извади Фијитсу генерал,Фујитсу електроникс,фуји клими и тоа сите исти по дизаин и перфоманси е бледа копија на Митсибуши електрик и Митсибуши хеаву кои како серии и по дизаин и перфоманси се различни..Како сме знаеле. Епа не си на билдерски форум ебаго
Читаме сервисни упатства, нураме по интернет, споредуваме. Ете така знаеме
А сега.. дали кинези ја „заминале“ фирмата која произведува сателити, роботи, неверојатно комплицирана медицинска опрема, дигитрони, чипови, софтвер за воени и цивилни употреби, банкомати, електроники за авоини јас стварно не знам.
Да да. Важи. Де види пак на пример Snapdragon ХХХ кој го прави? Де провери патем и на Епл кој им ги прави процесорине. Додека проверуваш види екраните исто кој им ги праи на пример на Епл.Зошто најдобри телефони се Самсунг и Епл оти се сами си прават..
А што не ја купи неа?Хаиер Флексис 18000btu носи митсу компресор и тоа појак по зафатнина и по перфоманси за разлика од фујитсуто и мицибушито и тоа за бадијала пари,а со побав дизајн и други салтанаци.. на внатрешнава единица
Овие муабети не ги гледаш на овој форум (барем јас не сум ги рекол, а имам 4 бренда што можам да ги споредам Fonko(LG), Fuji, AUX, Vivax, уствари и Toshiba SHORAI Edge што исто ја гледам како преде секој ден над канцеларија, кај колегата на спрат). Муабетите мојата е најабоља таму на другиот, жолтиот форум.Овде работата е имам Фујитсу и најдобар е,имам Хаиер и најдобар е,
И дај веќе сфативме дека си имаш мака со фамозните 13мин, на твојата клима како единица. Значи му фали нешто на твојот UNIT и помири се, т.е. не се помирувај, батали добри односи и финоќа, реши си го проблемот. Но не генерализирај, кога никој друг не се јави со сличен проблем. Ниту па со исклучување после фамозните долги дефрости.Но мак Митсибуши е врв и нема 13минути дефрост како фујитсуто кое ворочем најкраткиот дефрос е 6-8мин а стандард 13мин..
Пред 6-7 години имав „зона сумрака“ ситуација. Ако ги допреш шпоретот и машината за садови пецкаше. Ако допираш шпорет + чешма, машина + чешма не фаќаше.
Тогаш откривме дека некаде низ комшиите имаше проблем со заземјување (ела најди го) и како што се појави така и исчезна.
Еве какви компресори носи Фијутсу Кмта серијата@ROBERTOO кај Тошиба вистина ГМЦЦ ги прави компресорите ама тие модели на кпмпресори по сервисни не се стретнуваат во други модели освен во тошиба климите
Зошто е тоа така незнам.
Кај фујитсу тие модели што се правени на тајланд ги прави митсу електрик
Види тука по темите да не најдиш некое искуство за твојот модел
09-12 KMTA
Да покажа и аз другия нов модел на Фуджи.Колегата Ivan74 е направил изчерпателна презентация на KGTA и аз само ще добавя някои неща защото разликите са малкforum.setcombg.com
Ок, наврати се по темава или на другиот форум и види искуства со Грее.Уште на старт не примети на каде ќе тера приказната?А муабетот со Грее е пресмешен.
Гарант Стелчо белчо и неговото алтер его знаете кое e, ја демнаt темава. Дури и акаунти имаат тука.Уште на старт не примети на каде ќе тера приказната?
Иста приказна, карбон копи, имаше оној несреќник кој имаше Mitsubishi FH35VE.
Па се вратил од скијање или од Банско, ватевер, па оваа дувала со сати и не можела да постигне, па правела дефрости на секој 40 минути и на крајот му допидило и земал Gree Amber па се преродил. Па како тоа било ќумбе, па како djabe kupuvate japanci, па како јапонските за кр не ги бива, како и во нив ставаат кинески компресори.
Кечиња у ваздух
И се така додека не се појавија Еуровентите.
Овдека ми иде да го ставам она меме виде со оној шпанецот.
Моментално таа екипа служи само и единствено за терање мајтап.
Јас разбрав, не знам дали другите разбраа.Сеа да ли разбравте што е бренд и како се прави..
Не знам кога мислиш Грее планира да продава скапи модели....Сакав да речам оти грее го оди патот за да се наметне како бренд и да може да продава и поскапи модели,и тоа пополека го прави и со Амбер,У-краун,па со Сојалот кој е најубавиот климатизер воопшто на пазарот и сето оваа се скапи клими,
Не се избламираа воопшто. У-Краун не вреди ни за тие пари. Комфор нула, потрошувачка до небо. 25-30 илјади му е реалната цена.Не знам кога мислиш Грее планира да продава скапи модели....
Па пред 2 години тоа У-краунот го продаваа по иста цена како најскапата Тошиба и најскапото Митцубиши.
После тоа се избламираа и го спуштија на пола цена... од 73.000 на 40.000 за 3.5ка..... као демек чистење на залихи.... бла... бла....
Ти читаш,како целина или вадиш зборови и реченици па ги извртуваш, Читај како целина и види што зборувам ако можеш да разбереш со твојата предрасуда..Не знам кога мислиш Грее планира да продава скапи модели....
Па пред 2 години тоа У-краунот го продаваа по иста цена како најскапата Тошиба и најскапото Митцубиши.
После тоа се избламираа и го спуштија на пола цена... од 73.000 на 40.000 за 3.5ка..... као демек чистење на залихи.... бла... бла....
Сојалот најубавиот климатизер воопшто на пазарот... немој да ме јебеш бре....
На далечинското имал копчиња за функции кои ги немало вградено па ти стискај колку сакаш.....
Ај ај... не знам што ти контрам и јас..... иди земи си едно Сојачле... па врати се кажи што како следно зимо.
Да ти одговорам,да така но ти врска немаш од Глобализација..Да да. Важи. Де види пак на пример Snapdragon ХХХ кој го прави? Де провери патем и на Епл кој им ги прави процесорине. Додека проверуваш види екраните исто кој им ги праи на пример на Епл.
Хинт: GMCC (и слични Кина/Тајван/Тајланд фабрики) му се јавуваат од XY, фирма и му викаат, батка ти по оваа спецификација може да ни напраиш компресор. Да. ОК прај. Тоа не го прави ништо по неквалитетен од истиот да е напраен на Марс (или у Јапонија), се додека пројде сите проврки по спецификација.
А што не ја купи неа?
Овие муабети не ги гледаш на овој форум (барем јас не сум ги рекол, а имам 4 бренда што можам да ги споредам Fonko(LG), Fuji, AUX, Vivax, уствари и Toshiba SHORAI Edge што исто ја гледам како преде секој ден над канцеларија, кај колегата на спрат). Муабетите мојата е најабоља таму на другиот, жолтиот форум.
И дај веќе сфативме дека си имаш мака со фамозните 13мин, на твојата клима како единица. Значи му фали нешто на твојот UNIT и помири се, т.е. не се помирувај, батали добри односи и финоќа, реши си го проблемот. Но не генерализирај, кога никој друг не се јави со сличен проблем. Ниту па со исклучување после фамозните долги дефрости.
Го имаш?Не се избламираа воопшто. У-Краун не вреди ни за тие пари. Комфор нула, потрошувачка до небо. 25-30 илјади му е реалната цена.
Ти читаш,како целина или вадиш зборови и реченици па ги извртуваш, Читај како целина и види што зборувам ако можеш да разбереш со твојата предрасуда..
Инаку разлика од вас и грее нема ништо..исти сее и не ме споредувај со вас..
Мислењето е автоматски споено:
Да ти добјаснам оти овде се како мали деца
Грее дали вредат или не јас незнам,но знам оти продаваат скапи клими и тоа по цена како Митсибуши,Тошиба,Даикин,и за мене Сојалот е убедливо најубава клима, и за тоа мора да им се признае,а и по ценовен ранг се гледа оти одат натака да се наметнат како сериозен играч и бренд и тоа се,а дали вреди за парите не ме интересира..
-Второ за даљинскиот јас во моето искуство сум сретнал многу јапонски брендови кои имаат исто даљински за повеќето модели, и доста од тие функции и копчиња ги нема на пофтините уреди..
Доколку сакаш може и да ти ги набројам..по име тие брендови
Ама твоето немање на искуство зборува за оваа,
Мислењето е автоматски споено:
Да ти одговорам,да така но ти врска немаш од Глобализација..
И сеа ај ние да не произведуваме наша струја туку да ја купуваме од надвор по наша желба тие ќе ни направат е.енергија оти сеа е глобализација..
Соредба
Домашната енергија чини 47евра по мегават а на берза по 350-500евра
Ни вадам зборови ни ти извртувам.... ти коментирав за тоа што сум уверен дека не е како што го раскажуваш.Ти читаш,како целина или вадиш зборови и реченици па ги извртуваш, Читај како целина и види што зборувам ако можеш да разбереш со твојата предрасуда..
Инаку разлика од вас и грее нема ништо..исти сее и не ме споредувај со вас..
Сеа знаеш или не знаеш? За сојалот капа им симињаш?Грее дали вредат или не јас незнам,но знам оти продаваат скапи клими и тоа по цена како Митсибуши,Тошиба,Даикин,и за мене Сојалот е убедливо најубава клима, и за тоа мора да им се признае
Го имам и не сум задоволен. Ниту од климата, ниту од монтерите, ниту од сервисот.Го имаш?
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден