Така изгледа, а јас пак чекав да дојде 15.12. да ми исплатат рата од грозјето па да ја купам за ќерката и зетот... Сега ќе мора некоја друга варијанта да смислувам...Ти си крив со тоа табелата xD
Така изгледа, а јас пак чекав да дојде 15.12. да ми исплатат рата од грозјето па да ја купам за ќерката и зетот... Сега ќе мора некоја друга варијанта да смислувам...Ти си крив со тоа табелата xD
FTXF50 нема на лагер, или?Така изгледа, а јас пак чекав да дојде 15.12. да ми исплатат рата од грозјето па да ја купам за ќерката и зетот... Сега ќе мора некоја друга варијанта да смислувам...![]()
Незнам, можно е да има, и оно беше 68000,само што Daikin на TOL-15 дава 4,2kw co COP 2,06, a Fijutso дава 4,7kw со COP 2,47.FTXF50 нема на лагер, или?
Абе на толку истражување ако земеш што год друго освен Фуџицу KMTA 18ка не знам шо да ти речам....Незнам, можно е да има, и оно беше 68000,само што Daikin на TOL-15 дава 4,2kw co COP 2,06, a Fijutso дава 4,7kw со COP 2,47.
ИМА РАЗЛИКА НЕЛИ...
Јас искрено би земал HAIER FLEXIS за 48000, но они не сакаат само затоа што е црна внатрешната, а бели кај нас нема увезено.
Така да не преостанува друга опција освен Daikin FTXF50A,
Само да не слушнат овие па и него да го поскапат...![]()
„Хубавите климатици имат хубав алгортам на работа“
Можеби си у право...Абе на толку истражување ако земеш што год друго освен Фуџицу KMTA 18ка не знам шо да ти речам....
Големото чудо 100 еур ја поскапиле.... некоја вреќа гројзе плус ќе даиш
Не да те сскам, ама кој ќе те слуша да кукаш после....
Како викаше чичето во блгарското клипче?
Малку ги исфаливме Fujitsu и одма ги поскапеа во Клими.мк и Хидросет. Од 68100 на 75000 денари
He e лоша, но мислам дека DAIKIN FTXF59A е подобра, а особено ако се начека на акција како што беше пред некое време за 61000А можи и ваква![]()
HITACHI 18 INVERTER
hidroset.mk
Слаба е 3.5кв на -15
Можеби повеќе пати е прашано ова, но во моментов како да е ограничен изборот на 2,5 (9) инвертер клима. Потребна е за 15м2 (2,5м висока) добро изолирана детска соба со ПВЦ прозори на запад (2 надворешни зида со 10цм стиропор и 25цм тервол во кров). Паксон имаат FTX25-KM, Gree нудат PULAR ECO GWH09AGA-K6DNA1A, останатите или нудат 3.5 и ICS по нарачка... Другите клими дома ми се Daikin FTX50?? постар модел и Sensira New 3.5. Поради разлика во цена од 10000 денари ме влече накај Gree, но немам никакво искуство, па некој да подели некое мислење.
riversoft.mk
Во право си, 60000 ден, на 12 месеци рата 5000 ден, 0% камата, а провизија 3900 денари..Не постои такво нешто како - рати без камата.
Каматата е скриена во одобрувања, манипулативни трошоци, осигурување..
Нема бесплатни пари
Aко ти е ставен на AUTO ќе менува брзина на FAN...Moze da ve prasam za eden problem, sto mi se pojavuva cesto i jako me iritira.
Imam kupeno gree pular premium letovo i sega zimoto koga gree na sekoi 10sec duva pojako od toa sto e setiran.
Znaci raboti ok i odednas duva na pojako epten me iritira, dali znaete sto moze da e problemot?
Ve prasav tuka mozebi od iskustvo znaete kako da se resi, da ne trcam po servisi.
Ова е супер препорака, ама немам искуство со riversoft за монтажа и сервис. Дали имаат сопствени монтажери или надворешни соработници?![]()
DAIKIN FTXF20A - Чекор напред во технологијата
BTU 7 000 BTU Ладење на енергетска класа SEER: A ++ Греење на енергетска класа SCOP: A + Излез на енергија во режим на ладење: 1,3 ~ 2,00 ~ 2,60 kW Излез на енергија во режим на греење: 1,3 ~ 2,50 ~ 3,50 kW Енергија на греење на: -10 ° C 1,38 kW Тип клима инвертер Напон на напојување...riversoft.mk
Со пружини уште подобро било....Каде може да се купат гумици да се стават под надворешна единица? Благодарам
www.biottori.fi
А кај нас што може да се најде и каде?Со пружини уште подобро било....
И јас би ставил ако се најдат кај нас.
![]()
![]()
Värinänvaimenninjousi ilmalämpöpumpulle Entrade | Biottori Oy | Oulu
Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön värinänvaimenninjouset Entrade ja asennustarvikkeet ilmalämpöpumpuille verkkokaupastamme. Ilmalämpöpumpun värinät ja meteli pois.www.biottori.fi
Незнам, исконтактирај ги... Бидаjќи имаш позитивно искуство со Даикин ти препoрачувам да не ги менуваш..Ова е супер препорака, ама немам искуство со riversoft за монтажа и сервис. Дали имаат сопствени монтажери или надворешни соработници?
Овој ако си за Gree, и има Еуровент подобар од HaierСакам да земам за во спална 20тина квадрати една клима па се мислам помеѓу овие.. Грее и хаиер?..
Која би модулирала на пониско ? Која би била потивка ?
![]()
GREE PULAR PREMIUM GWH12AGC-K6DNA1A по супер цена од 30.590 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 10 годиниklimi.mk
![]()
HAIER TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CLC/1U35MEEFRA по супер цена од 29.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Прашај тука, би требало да има.Каде може да се купат гумици да се стават под надворешна единица? Благодарам
Aко ти е ставен на AUTO ќе менува брзина на FAN...
Ако сакаш да не ти менува стави си FAN 2
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден