Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Имаш идеја за нов дизајн на IT.com.mk? Пиши!

Статус
Затворена за нови мислења.

makedonce

lurker
12 април 2007
609
11
www.tracker-mk.org
Јас би сакал кога ќе влезам во форумот да можам да ги гледам сите нови теми што се отворени или теми на кој што се коментира во моментот т.е. веднаш да ми е достапна секоја новост а друго што ми треба ќе си го пронајдам и пребарувањето нека биде горе десно мислам дека е најправилно место затоа и да биде како под мени т.е. каде сакаш да бараш . Бојата е добра спред мене може да се дизајнира малку местото Порака: зошто е обичен класичен стил. Би било добро најгоре да има банер на кој што ќе се измисли ново лого и да биде од левата страна а на десната страна може да се измисли добар дизајн на време и дата. Барем мене такава ми е замислата за тоа како мене би мило достапно се :) .
И јас би сакал да видам еден скрин од новиот дизајн за да може да коментираме :)

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
@MetalGear

Сигурно сакаш conspiracy теории. :)
...
So any ideas mr. MetalGear? :)

не сакам многу conspiracy movies :muahaha:

шала мала

иначе идеја кога ке го видам преелеминарниот дизајн и функционалност ке кажам

осве боите да се затемнат, но веќе ви кажаа

очи болат од овие, мислите дека некој би можел да поминува по неколку часа дневно ;

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
За идејата од Vlacki:

Доколку веќе има чат, ве молам ставете и опција: Invisible, Mute, Appear Offline, whatever ( you get my point ).

Не секој е секогаш расположен за дополнителни прашања :)

Воедно имаше и таква идеја, и се изреализира.. Ама.. издржа само 4 дена :)

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Идејата за четот... не верувам дека ке добиеме поддршка од страна на администраторите бидејќи претпоставувам дека мислат оти активностата на форумот би се намалила доколку би се вовел таков чет... Можеби се во право, најверојатно не се но во секој случај мислам дека би било ептен кул и практично да постои таков чет.

ac1d

hello world
24 септември 2008
410
14
Еј една ствар што мислам дека би била стварно многу корисна. Во форумот воведете еден линк СИТЕ МОУ ДИСКУСИИ/ПОСТОВИ каде што секој корисник лесно ке може да провери дали некој одговорил во некоја тема во која што самиот тој учествувал. Вака треба да ги барам по форум :)

Stane

poweruser
4 октомври 2007
2.497
77
Во КП имаш опција за претплатување на теми,мислам дека тоа е тоа што го бараш :)

ac1d

hello world
24 септември 2008
410
14
Тоа мислам дека е за да ми стигаат мејлови не мислам на тоа :)

ЕДИТ

Во право си го немам приметено ова фала :)

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Да додадам само тоа местот за статиите и флеш елементот се преголеми и нив би ги смалил и совети и трикови погоре би ги ставил . Како што рековме содржина, содржина, содржина...

MusicFreak

lurker
18 јуни 2009
990
115
јас пак заборавив нешто. Треба постовите да ги направите да се изменуваат кога сакаш, а не само во 10 минути од кога ќе го напишиш.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
јас пак заборавив нешто. Треба постовите да ги направите да се изменуваат кога сакаш, а не само во 10 минути од кога ќе го напишиш.
Имало доста дискусии за ова.. Но сепак на крај испаднало најдобро да е вака како што е..
Да не објаснувам.. Побарај некоја дискусија..

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.132
14.298
Проширување на секцијата хардвер

Оваа моја сугестија произлегува од досегашното искуство а кое ми говори дека често се случува да се повторува прашање или тема од причина што не секогаш членовите имаат време да ги пребаруваат претходните теми и постови. Се повторуваат прашања за меморија, лаптопи, конфигурации и слично.

Не можам да дефинирам конкретни под-секции кои можеби би требало да се оформат но мислам дека не е лошо доколку е возможно да се дорасчленат секциите за графички, звучни и монитори (на пример сметам дека монитори заслужува засебно место) а и да се додаде секција за лаптопи на пример. Во дилема сум дали можеби е потребна секција „новитети“. Новитетите може да се постираат и како што е сега но некако не иде да бидат во ист кош со теми за решение на проблеми на членови. Пак ќе речам, ова решение кое е сега применето не е лошо (на многу други форуми е исто вака) но можеби мало порасчленување би било полезно. Можеби некој од другите членови ќе има и поконкретни сугестии или критики на мојата сугестија.

Благодарам.

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Да додадам само тоа местот за статиите и флеш елементот се преголеми и нив би ги смалил и совети и трикови погоре би ги ставил . Како што рековме содржина, содржина, содржина...

Целата таа содржина ќе биде извлечена на почетната страна. На почетната на видливо место ќе има бар со 4 елементи, кои ќе содржат - препорачуваме, совети, уште нешто(thinking in progress, need help here :)) и тема од форум.

Така ќе посветиме повеќе внимание и на дискусијата тука, што се однесува до некои навистина квалитетни постови, актуелни теми ... и слично. Нема да биде извлечен целиот форум, туку една hand-picked тема од модераторите, админстраторите и членовите. Како ќе ги одбираме ќе објавам во пост понатаму, ама која тема е актуелна и која дискусија е квалитетна, ќе ги има на почетната страна.

Друго што сакав да ве прашам е - Дали на сегашниов дизајн ги читате кратките вести, што се под „Денеска на IT.com.mk“ ? И колку внимание посветувате или ќе посветувате на кратките вести? Ќе има Twitter widget со кратките вести, па да знаеме како да го позиционираме.

@FuUuUzZzZy
Sexy avatar :metal:

@gokica

You are welcome. :) Да, можеби не е лошо да ги разгледаме темите на форумот и да поанализираме како се движат постовите, па да направиме групирање/разгрупирање на категориите. Teшко дека ќе има повеќе категории бидејќи моментално мислиме дека има многу... но ќе видиме кои ќе се скратат кои ќе се продолжат.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.881
34.181
roka.mk
Целата таа содржина ќе биде извлечена на почетната страна. На почетната на видливо место ќе има бар со 4 елементи, кои ќе содржат - препорачуваме, совети, уште нешто(thinking in progress, need help here :)) и тема од форум.

Што се мисли со ова препорачуваме?корисен сајт,корисна тема од форум.
Може да бидат тука сместени рецензиите на сајотвите од Совети.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.132
14.298
@Портал... http://it.com.mk/index.php/Igor-Naumov/ вакви линкови мислам дека треба да се средат...случајно го најдов барајќи нешто сосема трето.

@Форум Во подфорумот ХАРДВЕР да се додадат два под-форуми:
Storage и Overclock,modding and power supply мислам дека ќе има многу заинтересирани за пишување во тој дел...

сеа за сеа тоа....:baknezh:

И со ова се сложувам. извинување за двојниот пост.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.498
572
би сакал една елка новогодишна да ставите накитена убаво средена и една добра реклама да направите за на други сајтови да има

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Ми се допаѓа идејата за “препорачуваме“.. Само може да се расчени малку.. барем на 3.

На пример, ако сакам да побарам нешто во врска со Hardware, ќе треба да прелистам 100+ препораки за да најдам некоја препорака во врска со harware.. Така да.. барем нека се на: Хардвер, Софтвер, Интернет..

Што по прегледно, тоа подобро.

Успат,
@FuUuUzZzZy
Sexy avatar :metal:

Кажи а ? :))
Па.. Ѕвезда е сега.. а и + сограѓанин ми е.. Морам малце да ја промовирам едно друго... :)))

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.386
217
Ми недостасува само, некој потемен дизајн.. Не ми текнува друго :D

vik

user
14 април 2007
1.936
32
Ај вака... оди на тој линк со снегулките, пушти таск менаџер, посматрај го процесорот и ќе видиш оти тие се лоша идеја. :)

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Ми недостасува само, некој потемен дизајн...

Ќе го добиеш :).

Ми се допаѓа идејата за “препорачуваме“.. Само може да се расчени малку.. барем на 3.

Не може да го направиме тоа бидејќи се работи за надворешни линкови. Едноставна препорака на cool најразновидни линкови, нешто на што си наишол и сакаш да споделиш во моментот, без планирање, без претходна умисла - инстант линк surprise. :))

Што се однесува до снегулките - не правиме дизајн само за до нова година, туку за цела година.

Освен летечки Дедо Мраз, кој што ќе го преоблекуваме, зима во црвено, лето во хавајска кошула, ништо друго не прифаќам! :tenk:

ficosmile

read-only
23 јануари 2009
23
17
Skopje
@Портал

Може ли да ставите речник, и секој што сака и може да го ажурира со нови зборови !!!
Исто така да линкувате до некоја страница со интернет телевизија како што е Zulu.mk
И дали може да ставате дневно по едно 5 најкул клипчиња од YouTube :)

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно