nCounTr
hello world
- 5 мај 2009
- 474
- 41
Според мене, кој има прегледано преку 10 000 веб страни некои добри некои „шит“ морам да си ги кажам критериумите за веб сајт кој според мене е одличен:
Значи прво да има интересен и едноставен дизајн
Да не е оптеретен со непотребни линкови, информации, банери
Да нема флешој, може некоја рекламичка во флеш најдолу, повеќе сакам обична анимација за рекламите, нема потреба да се оптеретува нечиј компјутер со 300 флешови како што е кајгана.
Да се има брз пристап кон бараната информација без многу кликања на 200 линка за да дојдеш до информацијата.
Овие критериуми ги имаат исполнето неколку сајтови, но еден прилично ми влезе во око, незнам но едноставно само го погледнав дизајнот и ми се допадна од прва.
Мојот глас го доби дизајнот.......
0.mk/gvlatko на brzi
Значи прво да има интересен и едноставен дизајн
Да не е оптеретен со непотребни линкови, информации, банери
Да нема флешој, може некоја рекламичка во флеш најдолу, повеќе сакам обична анимација за рекламите, нема потреба да се оптеретува нечиј компјутер со 300 флешови како што е кајгана.
Да се има брз пристап кон бараната информација без многу кликања на 200 линка за да дојдеш до информацијата.
Овие критериуми ги имаат исполнето неколку сајтови, но еден прилично ми влезе во око, незнам но едноставно само го погледнав дизајнот и ми се допадна од прва.
Мојот глас го доби дизајнот.......
0.mk/gvlatko на brzi