Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гласање за веб дизајн предизвикот

Веб дизајн натпревар

• Tote на Дракула

Гласови: 1 0,6%
  • SiTEDO.Tk на SiTEDO.Tk

Гласови: 0 0,0%
  • e-lajme.com на tenaxxX

Гласови: 2 1,2%
  • element-hosting.com на Misho

• dizajnira.me/gsmmkd2/ на deXterche

Гласови: 4 2,4%
  • vreme.mk на B^nDIT

Гласови: 5 3,0%
  • mklawyers.com.mk на _BurneR_

• cdalibor.com/mp/ на daci92

• Narcis на Lestath

• boogey.ws.mk на boogey

• biznisideja.com на AleksandarRulez

• elmoterm.com на KarajanN

• travel2ohrid.com на nikola_mk

Гласови: 14 8,3%
  • jas.mk na nullx

Гласови: 7 4,1%
  • clubvip.com.mk на electrix

• vecerva.com.mk на Delicon

• kiks.mk на it_guy

• angels.mk на Bad-_-boY

• caramelo.mk на kolektiv

Гласови: 10 5,9%
  • AsRomaMK на Bobby

• 360skopje.com.mk na multi_vision

• nikola.skechboy.com/room/ na ExtremeBt

Гласови: 15 8,9%
  • g5plus.mk на Despotdesign

• Intro-HP.com.mk на б45к4

Гласови: 9 5,3%
  • 0.mk на drifter4e

Гласови: 21 12,4%
  • 0.mk/gvlatko na brzi

Гласови: 9 5,3%
  • thisisnotanamericanmovie.com na vladan

• mancumatak.edu.mk na butle

• let's bet na username

• linux.zzl.org на acko-ivanovski

• bszmarket.com.mk нa R3dH4nd5

• fire hosting на _KIKO_

• ioi.ii.edu.mk на BojanKostadinov

Гласови: 5 3,0%
  • brkajrabota.mk на nikle22

Гласови: 27 16,0%
  • UIST нa markomk

• fashionavenue.com.mk нa Senseii

• animacii на Jovan

Гласови: 3 1,8%
  • gateofheaven.com.mk на CyberSpic

• Вкупно гласале
    169
  • Анкетата е затворена .
Статус
Затворена за нови мислења.

nCounTr

hello world
5 мај 2009
474
41
Според мене, кој има прегледано преку 10 000 веб страни некои добри некои „шит“ морам да си ги кажам критериумите за веб сајт кој според мене е одличен:
Значи прво да има интересен и едноставен дизајн
Да не е оптеретен со непотребни линкови, информации, банери
Да нема флешој, може некоја рекламичка во флеш најдолу, повеќе сакам обична анимација за рекламите, нема потреба да се оптеретува нечиј компјутер со 300 флешови како што е кајгана.
Да се има брз пристап кон бараната информација без многу кликања на 200 линка за да дојдеш до информацијата.

Овие критериуми ги имаат исполнето неколку сајтови, но еден прилично ми влезе во око, незнам но едноставно само го погледнав дизајнот и ми се допадна од прва.

Мојот глас го доби дизајнот.......
0.mk/gvlatko на brzi

markomk

hello world
28 мај 2008
52
0
nCounTr ne e rabotata dali ti poveke sakas fleshoj,baneri,animacii toa zavisit samo od korisnicite odnosno dali tie sakaat.No sepak vo webdizajniranjeto ima pravilo i za niv odnosno webstranata netreba da bide 'natrupana' so baneri. A vo vrska so brz pristap na baranata informacija se slozuvam, Za toa ima formula odnosno FITT's law :
T=klog2(D/S+1.0)
T= time to move the pointer to a target
D= distance between the pointer and the target
S= Size of the target
k is constant of approximately 200msec/bit.
Ako te interesira poveke za FITT"s law vidi na google.

Vakviov nacin na glasanje voopsto ne mi se dopaga. Edna i dovolna pricina e sto nekoj ke si otvori dovolno account-i da glasa za svojata strana i da pobedi.

Pozdrav.

Според мене, кој има прегледано преку 10 000 веб страни некои добри некои „шит“ морам да си ги кажам критериумите за веб сајт кој според мене е одличен:
Значи прво да има интересен и едноставен дизајн
Да не е оптеретен со непотребни линкови, информации, банери
Да нема флешој, може некоја рекламичка во флеш најдолу, повеќе сакам обична анимација за рекламите, нема потреба да се оптеретува нечиј компјутер со 300 флешови како што е кајгана.
Да се има брз пристап кон бараната информација без многу кликања на 200 линка за да дојдеш до информацијата.

Овие критериуми ги имаат исполнето неколку сајтови, но еден прилично ми влезе во око, незнам но едноставно само го погледнав дизајнот и ми се допадна од прва.

Мојот глас го доби дизајнот.......
0.mk/gvlatko на brzi

vladan

read-only
13 јуни 2010
3
0
Еве го моето мислење :
http://thisisnotanamericanmovie.com/ исто така заслужува да се најде во оваа класација. Служи одлично на намерата за која што е направен. Едноставен (плакат) дизајн, изгледа доста филмски, лесен за навигација. Не ми се допаѓа тоа што ги отвара фотографиите во нов таб. Флешот секогаш е интерсен и нуди доста поголема слобода во ефектите. Доколку ова не е само украден и преработен темплејт честитам !!!

Не е преработен темплејт сајтот, прво е направен е layout во photoshop и останатото во flash, како што се направени сите нормални сајтови верувам (flash или html ...), и ако има плагијатори овде скецајте ги Ве молам.

sini6a

hello world
11 мај 2009
485
30
dizajnira.me/gsmmkd2/ на deXterche +1 од мене... Добар дизајн Keep up the good work :):):bravo:

GroM

read-only
18 јуни 2010
3
0
Анимации на Јован најдобра е!!! Посебно копчињата ми се свиѓаат!!!

nCounTr

hello world
5 мај 2009
474
41
nCounTr ne e rabotata dali ti poveke sakas fleshoj,baneri,animacii toa zavisit samo od korisnicite odnosno dali tie sakaat.No sepak vo webdizajniranjeto ima pravilo i za niv odnosno webstranata netreba da bide 'natrupana' so baneri. A vo vrska so brz pristap na baranata informacija se slozuvam, Za toa ima formula odnosno FITT's law :
T=klog2(D/S+1.0)
T= time to move the pointer to a target
D= distance between the pointer and the target
S= Size of the target
k is constant of approximately 200msec/bit.
Ako te interesira poveke za FITT"s law vidi na google.

Vakviov nacin na glasanje voopsto ne mi se dopaga. Edna i dovolna pricina e sto nekoj ke si otvori dovolno account-i da glasa za svojata strana i da pobedi.

Pozdrav.

Друже прво јас си ги кажав моите критериуми како корисник, а не како дизајнер, досега имам дизајнирано сајтови, но само аматерски така колку да видам што како иде, немам намера со тоа да се бавам бидејќи се бавам со друга проблематика, а тоа тие е енергетиката и како хоби електрониката и машинството.

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Анимации на Јован најдобра е!!! Посебно копчињата ми се свиѓаат!!!
Ова е 100.2% Јован или некој роднина/пријател, плус регистриран е овој месец.

Но офенс,али меѓу толку популарни сервиси како 0.mk и jas.mk,добри дизајни како тој на ExtremeBt и сл. не би одбрал Анимации на Јован:D

Мислам дека гласањето е тоа,можеби уште 6-7 гласа ќе има ама нема да променат ништо. Сепак чекаме до 30ти кога ќе дојде на ред нова фаза :bravo:

wdp

read-only
20 јуни 2010
30
11
Не ги гледав сите, само оние што имма повеќе гласови.

0.mk има едноставен (добар дизајн) и е без конкуренција најдобра од од приложените сајтови.

SurpAphicS

read-only
26 август 2007
32
2
Да не си гласаме секој за себе мојот глас оди за http://thisisnotanamericanmovie.com/

Значи се разликува од останатите во однос на креација/иновација како комбинација на бои и многу добра screen оптимизација во однос на резолуции и покрај тоа што е flash дечкото одлично и професионално си ја завршил работата за разлика од другите што ги разгледав кои се flat, чисти навистина прегледни сајтови но наликуваат на многу други светски и се склоп на крадени елементи наместо custom art креации.

Единствено можам да упатам критика за сајтот http://thisisnotanamericanmovie.com/ што можеби не требало целиот да биде flash, можеби подобро би било комбинација и непрофесионално изгледа без favicon, но покрај се го добива мојот глас ;)

pinky

lurker
23 мај 2009
525
428
Да не си гласаме секој за себе мојот глас оди за http://thisisnotanamericanmovie.com/

Значи се разликува од останатите во однос на креација/иновација како комбинација на бои и многу добра screen оптимизација...

Не би рекол дека 100% ширина значи добра screen оптимизација за еден сајт. Јас користам резолуција од 1920х1080 и си го кршам вратот на вакви сајтови.

Инаку, од дизајнерска страна ок си е сајтчето.

tise

read-only
21 јуни 2010
2
0
brkajrabota.mk

Пред некој ден читав коментари за http://brkajrabota.mk/ дека бил копија на http://index.hr

Го разгледав убаво сајтот. Точно дека инспирацијата на сајтот е според index.hr. Но еве зошто според мене треба да побиди brkajrabota.mk на натпреварот:

Како прво погледнете го импресумот на сајтот http://brkajrabota.mk/impresum . Тоа се млади дечки, матуранти оваа година (1991/92 генерација). Секоја чест, толку млади, а направиле нешто интересно.

Видов дека сајтот е направен во Joomla CMS. Index.hr е во ASP dot NET. Сосем различни платформи. Без разлика што децата црпеле инспирација од index.hr, успеале custom дизајнот на index.hr да го имплементираат во Joomla. Дури некои работи и подобро од index.hr ги имаат изведено. Значи ептен се потрудиле да го изменат Joomla темплејтот, за разлика од многу македонски „веб дизајнери“ кој го користат Joomla CMS системот за да постават некој веб сајт или портал, и ни малку не се потрудуваат да искуцаат некој ред CSS и HTML код за барем малку да го изменат Joomla темплејтот. Да не ги набројувам сега, еден куп македонски сајтови има изработено во Јоомла, со готови темплејти и иритира кога ке видиш неколку сајтови со ист темплејт, само логото и содржината различни.

Трета работа, порталот има стрип, и тоа авторски, што многу портали не можат да си го дозволат тој луксуз, бидејќи авторкиот труд се наплаќа. На ни еден друг портал не сум видел стрип, освен на дневните весници (Пецко, Зденко...).

За релативно кратко време, brkajrabota е пуштен пред 1 месец, имаат 6500 фанови на Facebook.

Заслужуваат да победат дечките.

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Како прво погледнете го импресумот на сајтот http://brkajrabota.mk/impresum . Тоа се млади дечки, матуранти оваа година (1991/92 генерација). Секоја чест, толку млади, а направиле нешто интересно.
Ух... Age doesn't matter.
Видов дека сајтот е направен во Joomla CMS. Index.hr е во ASP dot NET. Сосем различни платформи. Без разлика што децата црпеле инспирација од index.hr, успеале custom дизајнот на index.hr да го имплементираат во Joomla.
Постојат различни алатки што крадат дизајни и структури и тоа се вика РИПУВАЊЕ :ua:
Дури некои работи и подобро од index.hr ги имаат изведено. Значи ептен се потрудиле да го изменат Joomla темплејтот, за разлика од многу македонски „веб дизајнери“ кој го користат Joomla CMS системот за да постават некој веб сајт или портал, и ни малку не се потрудуваат да искуцаат некој ред CSS и HTML код за барем малку да го изменат Joomla темплејтот.
Да имаш сајт во Џумла не е воопшто лошо! Сите викате во Џумла е изработено ова она,катастрофа. Епа за информација , Ит.ком.мк беше Џумла , Itnews e модифицирана Mambo скрипта... Друго е фри темплејт, друго е порачан темплејт,другу е сопствен дизајн :)

koki

hello world
3 март 2010
277
155
Пола од овие сајтови не заслужиле да не најдат на листава според правилата на самиот натпревар,али вероватно ќе бидат исфилтрирано подоцна во втората фаза.
Иначе гласав за thisisnotanamericanmovie.com според мене најдобро нешто 0.mk:ua:

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Too much anger.... Целта на почетокот и СЕГА на натпреварот е да се запознаат дизајнерите меѓу себе, да видат другите што работат и којзнае да се појави соработка. Наградите се сепак мотив.

Верувам и дека така ќе продолжи. Што се однесува до погоре има обиди за манипулирање, но уште еднаш ако сте гледале Евровизија ќе знаете како се гласа :) :))

Јован

hello world
20 април 2010
253
10
Пред некој ден читав коментари за http://brkajrabota.mk/ дека бил копија на http://index.hr

Го разгледав убаво сајтот. Точно дека инспирацијата на сајтот е според index.hr. Но еве зошто според мене треба да побиди brkajrabota.mk на натпреварот:

Видов дека сајтот е направен во Joomla CMS. Index.hr е во ASP dot NET. Сосем различни платформи. Без разлика што децата црпеле инспирација од index.hr, успеале custom дизајнот на index.hr да го имплементираат во Joomla. Дури некои работи и подобро од index.hr ги имаат изведено. Значи ептен се потрудиле да го изменат Joomla темплејтот, за разлика од многу македонски „веб дизајнери“ кој го користат Joomla CMS системот за да постават некој веб сајт или портал, и ни малку не се потрудуваат да искуцаат некој ред CSS и HTML код за барем малку да го изменат Joomla темплејтот. Да не ги набројувам сега, еден куп македонски сајтови има изработено во Јоомла, со готови темплејти и иритира кога ке видиш неколку сајтови со ист темплејт, само логото и содржината различни.

Трета работа, порталот има стрип, и тоа авторски, што многу портали не можат да си го дозволат тој луксуз, бидејќи авторкиот труд се наплаќа. На ни еден друг портал не сум видел стрип, освен на дневните весници (Пецко, Зденко...).

За релативно кратко време, brkajrabota е пуштен пред 1 месец, имаат 6500 фанови на Facebook.

Заслужуваат да победат дечките.

Абе а ти да престанеш да регистрираш нови акаунти? Мислиш ние трева пасеме па не знаеме дека ти си админот на бркајработа? Се гледа бе братче си се регнал да гласаш и да го објавиш овој пост. Регистриран Јуни 2010 мислења 1. Е вака е многу селски и да страницата има толку фанови зошто е копија на 1 успешна страна а за стрипови можам и јас да ти нацртам со пен таблет а и на кантар имаат не само ти и веке прекини за хостинг и 1 маица толку акаунти да се регистрира не вреди и онака од жирито нема да гласаат за тебе па џабе ти е тоа!!! :ua:

kimi makedonski

hello world
19 август 2009
440
14
sajtot na bopjan kostadinov e odlicna rabota. jas ucestvuvav na natprevarite i ovaa godina za razlika od predhodnite nemase nitu eden problem. porano se javuvaa milioni greski.

tise

read-only
21 јуни 2010
2
0
Greska si. Ne sum jas administrator, nitu urednik na brakjarabota. Tocno deka se registrirav pred 3 dena za da glasam za brkajrabota. Zabraneto li e toa? Inaku ne sum ljubitel na forumi. Nemase ni edno mislenje da napisam, no bidejki nekoi go kritikuvaa sajtot, zatoa se ukluciv. Accountot go napraviv samo za da glasam. Javno kazuvam deka deckite od brkajrabota.mk mi se favoriti i zasluzuvaat da pobedat. Gi iznesov gore pricinite zosto zasluzuvaat. Iako ne sum po forumite, pak ferski postapiv od moja strana. Gi poddrzav, glasav za niv so eden account. Greska si ako mislis deka pravam accounti za da glasam povekje pati.

Пеон

hello world
13 март 2008
75
1
Јас повеќе ни сакал да дискутираме, ако веќе дискутираме, за дизајните. Да дадеме свое мислење и придонес околу тоа. Така еден од друг нешто ќе научиме. А, тоа дали некој се регистрирал пред 2-3-4 дена воопшто не ме интересира. Плус не се равоти за некоја награда од 50 000 евра и стан во Охрид. Конструктивна критика е ок али да се препуцаваме за секундарни и терцијални глупости нема ништо да донесе.

Јован

hello world
20 април 2010
253
10
Абе брат забележав 3 профили што се за бркајработа и се сега регистрирани и мислам дека админот на сајтот го направил тоа. Тоа е само мое мислење а може и да грешам!

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
Абе брат забележав 3 профили што се за бркајработа и се сега регистрирани и мислам дека админот на сајтот го направил тоа. Тоа е само мое мислење а може и да грешам!

мислиш админи ова неможе да го проверат и видат :)
иначе по мене најлош дизајн
лоша композиција на бои, превише шарено, изгледа како нафрљани да су
очи болив ако се гледа повише време, дури и да се копира дизајн од некој сајт, треба да се земев добри делови, не да се гледа 100посто да се ископира и тој што е убаво и тој што е лошо (под копирање мислу на идеју,) а за 100посто знае се плагијат е :rolleyes:
(сте можеле подобро да го средите The world news темплејтот)
и гласа за 0мк

добра и складна композиција на боје,
обожавам ги пластелни нијансе

п.с. @tise кај виде која генерација се дечките (освен ако не ги знаеш лично) оти на сајтот јас не видов

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
А, тоа дали некој се регистрирал пред 2-3-4 дена воопшто не ме интересира.

Конструктивна критика е ок али да се препуцаваме за секундарни и терцијални глупости нема ништо да донесе.

Пеон даблју-IN! :bravo:

Секој има право да се регистрира и да гласа, не е проблем. Конструктивно и без врска дали имате 0 или 100% од гласовите, некои од вас ќе научат нешто па следниот натпревар ќе има подобро дело. А за тоа кој што, како и кој победил би замолил да оставете на гласовите и на жирито.

На кратко, конструктивна критика плс. :invalid:

п.с. коментари со препуцување/докажување ќе бидат избришани.

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Јас користам резолуција од 1920х1080 и си го кршам вратот на вакви сајтови.
Иста резолуција користи и SurpAphics, тоа му беше поентата. Голема резолуција и сајтот е оптимизиран, не го зафаќа само централниот дел од екранот, а сепак прегледен и добро дизајниран.

Мојот глас оди за travel2ohrid, одличен дизајн и функционалност.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно