Првиот Focusecig - какано. Вториот УД е одлична 27-ца, јас го(ја) користам.
Кај руската бајка можеби? :hay:Всушност кај кој може да очекувам поголем троут хит?
Да, слични се. За троут хит не знам, го заборавив тајфунот што го имав, но тој и онака ми беше премногу отворен па освен тоа ништо не памтам. А од преголема (непотребна) претпазливост не го ставив цревцето за стеснување на дупката.
Мене повеќе ми е шубе за изработката кај овие тајфуни, прво општо - има многу делови, а клонерите не ги погодуваа баш најдобро да се вклопуваат меѓу себе, особено овие со вакво кутивче што се повеќето останати. Второ, кај тајфуните од оваа генерација не им се отвораше базата, па внатре кога ќе се откачи жичката или ќе се наполни со течност можеш само да се сликаш - можеш да го отвориш, ама не можеш да го затвориш, press fit. Јас го зедов единствениот и најскапиот на кој му беше на гвинт (и со тоа имав проблеми, со гумичката, но се решија), Hotcig. И трето, кај овој конкретно, сомнителна ми е фарбата, ако е фарба (жолтата).
Кај тајфунот е присутно кревање на комората и навртување на капакот со намонтиран памук, што знае да го извлече, иако и тоа не е проблем со внимателност.
Џуџето е многу поедноставен, нема што многу да утнат кај него (иако и тоа успеаја, изолаторот кај едни клонови па течеше, гумичките на комората кај повеќето (и кај овој), но тоа се решава со замена на гумичките или и не мора, само со внимателност при работа.
Мислам дека кај џуџето има повеќе место да се крене намотката, што дава поголем throat hit (ако тргнеме од претпоставката дека се еднакви на старт).
И јас го имам тоа џуџе и сметам дека е меѓу подобрите, ако не и најдобро од клоновите (според изработка). Гумичката на комората е преголема и тешко се става, но со подмачкување со ВГ и увртување оди. Гумичката на капата е премала, но таман си останува во оџакот и дава делче од милилитар поголем капацитет при полнење.
Ти ако мислиш да го тераш на малку поголеми снаги, не најминимални за МТЛ, земи верзија 2 со повеќе воздух (влезна дупка надворешна) и овални дупки на комората. Веројатно и различни airflow вметоци. Не знам кои точно, разгледај, има ривјуа на повеќето.
+1 за нашите врвни кувари Мики и Шарло. Никој до сега не се пожалил од нивнитте манџи, напротив има само пофалби. Домашно си е домашно.
Првиот Focusecig - какано. Вториот УД е одлична 27-ца, јас го(ја) користам.
Кај руската бајка можеби? :hay:
Оваа Копервејп верзија би требало да е доста квалитетна и прав мтл (1.2 мм цевче). Имаше евтини варијанти слични на оваа (фул 5.6 мл верзија) со пошироко цевче за воздух (2.4 мм?), но квалитетот беше варијабилен од серија до серија. Гајче имаше среќа со добар примерок, јас не. Може да се најдат многу информации на темава, но не од мене (срчање на овој форум не ми лежи). :innocent:
Погледнете го атачментот 71358
Погледнете го атачментот 71359
Потоа се појави By-ka V7, но не и добри клонови. Сега се чека најновиот V8, но уште го немаат добиено во ФТ - нема нивни слики да видиме изработка, што оди со него и тн. Се нуди и тука, но како и секогаш Фасттек треба да биде прв и најсигурен избор.
Сега гледам и 6-ката ја има во Hotecig, каде има 22% попуст до 15-ти овој месец. Ccoupon "fossette", условот е нарачката да биде над $25.
Резервни делови за руските бајки има секаде.
Search tags (за ФТ и хотциг) ka v6, ka v7, ka v8.
Секоја чест.Ме спасивте да не лупам пари безвезе.
@gokkica ако размислуваш за поотворено мој предлог ти се wotofo elevate или ofrf gear
https://www.fasttech.com/p/9678713 или
https://www.fasttech.com/p/9683067
ги имам и двата и ofrf е за нијанса подобар.
Sent from my SM-T560 using Tapatalk
Нема да згрешиш, мало а дава одлична арома.Уште подобро. И овде ми спаси пари. Вадам од корпа вотофо и одам со оф туф (полесно ми е така да го изговорам).
Фала и стварно си доктор на темава...
Немав појма што ќе ми донесат и немав појма дека е ова дробно..гледам дека има и за подесување колку воздух да влегува..сега е цело отворено. Да го оставам така или да затворам малку?
@krema како мислиш кој ми одговара? Нели треба да нарачувам кој одговара за овој мод?
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден