Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Другари здраво,освен елеаф иповер 80 5000мах и сирената,синока нарачав и кубоид мини(како втор мод,бидејки несакам и неможам да се тегнам со кабли,адаптери...батерија снемало,немало) најмногу поради компактноста,вашите сугестии,импресии и ниската цена на али од 14 долари. Е сега ме интересира втор атомизер за него,а и да имам опции да не сум со еден.,а да е поразличен од сирената,да е со еден греач со мин 4мл капацитет,мтл со рестриктед д2л,со juice control,ида е за на работа,патување.. Го гледав оној Hussar,spica,skyline... ги опишувате и до негде спагаат во категпријата што ја барам.ако може некоја сугестуја и плус за истиот линк од која жица треба.
---
Нарачав течност од шарло,одлична е,мегу другото,тутунската арома скамел ми отвори нови светови..само незнам како порано не сум ги фрлил аналогните смрдливки.. поздрав до сите вас,ве читам,групава е на човек да не му се верува колку е срдечна.
Кој и да го земеш од овие 3 тенка што си ги набројал нема да згрешиш. 100% проверено.

Sent from my A7 using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Другари здраво,освен елеаф иповер 80 5000мах и сирената,синока нарачав и кубоид мини(како втор мод,бидејки несакам и неможам да се тегнам со кабли,адаптери...батерија снемало,немало) најмногу поради компактноста,вашите сугестии,импресии и ниската цена на али од 14 долари. Е сега ме интересира втор атомизер за него,а и да имам опции да не сум со еден.,а да е поразличен од сирената,да е со еден греач со мин 4мл капацитет,мтл со рестриктед д2л,со juice control,ида е за на работа,патување.. Го гледав оној Hussar,spica,skyline... ги опишувате и до негде спагаат во категпријата што ја барам.ако може некоја сугестуја и плус за истиот линк од која жица треба.
---
Нарачав течност од шарло,одлична е,мегу другото,тутунската арома скамел ми отвори нови светови..само незнам како порано не сум ги фрлил аналогните смрдливки.. поздрав до сите вас,ве читам,групава е на човек да не му се верува колку е срдечна.

Spica е чист MTL. На него не може рестриктивно DL.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Кој и да го земеш од овие 3 тенка што си ги набројал нема да згрешиш. 100% проверено.

Се разбира дека нема, кога сите се кајфуни. :hay:

(стално го викам ова)

@Tomica Jovevski

На прв поглед, јас би рекол дека ти треба нешто со потесен воздух за вистински МТЛ, а сирената да ти е за „релаксирање“. Но нема да знаеш додека не ја пробаш. А од друга страна, ако нарачуваш дури потоа, откако ќе стигне и ќе ја пробаш, еден мод ќе ти седи празен долго време и ќе те копка... Знам како е тоа. :hay:

Јас би им го придружил на тие спомнатите и Експромајзер 3, германски тенк (затоа е и голем и тежок и по малку скап) што исто така може ем тесно усно ем лабаво (но не многу лабаво) дробно. Па можеби ќе се преклопува со Сирената.

Ако си сигурен дека другиот сакаш да ти биде полабав (да заборавиш на МТЛ со него) тогаш добриот стар Кајфун 5:

1 2 3 4

Кој од нив? Откако ги укинаа на ФТ па ги вратија, не се знае кој е кој, но од ривјуата ми изгледаат дека може да се ориентираме според цената (поскапо е подобро), иако ни кај најевтините нема преголема разлика. Кај сите викаат дека проблем се гумичките. Ако го земеш, испробај го прво, па нарачај си која гумичка ќе ти треба. И обавезно направи го ова.

А ако си сигурен дека сакаш вториот да ти биде потесен, Кајфун Прајм (не знам кој) или Берсеркер 1,5 (нема џус контрол).

(и сите овие се кајфуни, очигледно)

Жица во прво време истата, нема гајле, таа е блиску до граница за ДТЛ (AWG 26). Затоа што не може да се најде AWG 25, а AWG 24 би била ептен за јако дробно, мислам дека нема потреба да земаш 26-ка, нема да осетиш разлика од 27-та што (ќе) ја имаш. Но ако сакаш, земи ја. Од истиот производител, само смени на model.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Ќе ве молам предлог за ментол арома (да не е ептен јака) од Инавера и нешто овошно (или овошен микс) за да разбивам "монотонија" од тутунскиве.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Ќе ве молам предлог за ментол арома (да не е ептен јака) од Инавера и нешто овошно (или овошен микс) за да разбивам "монотонија" од тутунскиве.
MIETA од Инавера.

@crcic

Одлично, сега со нов грејач ќе се чиниш раат. :)

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Таксан е Hussar -от од gokica. Фала ви на сите за предлозите, сигурем сум дека и на тие предлози ке им дојде ред.
----
Германскиот атомајзер стварно како тенк е мајке му. Да не се плаши човек како ладно оружје да го искористи :)

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Mint mix или Fresh Mint Ако е баш од Инавера. Само да ти лади (екстремно) без вкус, WS23 1-2%, ова од кај шефојте ама шипингот го напраја 12 фунти...

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Јас не сум ги пробал, но претпоставувам дека им се добри миксовите.
Овие се од тие пали-вози, додаваш база со никотин (правиш математика за NIC) и чича-мича готова прича.

Последна промена:

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Dvarw MTL V2
5ml / 316 stainless steel + PC / 22mm дијаметар​

51882836_3032810926736470_7126490130168152064_n.jpg

Dvarw MTL V2, од хејтерите оспоруван како застарен и одамна надминат, за МТЛ сладокусците еден, единствен и незаменлив, мене ме натера воздушно да еволуирам - буквално ги преполовив аirflow контролите на сите атомизери што ми се во дневна употреба, заради искуството со него. Така сега Прајмот од 4 го возам на две дупчиња, Сирената од 3 на 1.5, а Догито и Дуетото ми се скоро скроз затворени. Бенефитот е уште подобра и унапредена арома.

За разлика од останатите атомизери во мојата скромна колекција - сребрени, црни и ган метал, сега се одлучив за малку поекстравагантна боја, за да разбијам монотонија и затоа што хејтерите велат дека Џуџето било многу грдо, нарачав - златно. Чинам дека докажав дека вистината е тотално спротивна од ова нивно погрешно тврдење. Dvarw MTL V2 со овој екстериерен сетап изгледа високо софистицирано, скапоцено, помалку ексцентрично на позитивен начин и многу атрактивно. Дрип типов му легна како на Трамп шамар :D

51979929_3032809663403263_5068538240844169216_n.jpg

Предметниот Dvarw MTL V2 , доаѓа со 5+1 AFC инсерти од 0.8 1.0 1.2 1.5 2.0 и 2.5мм. Фабрички беше спакуван со 1.2мм и токму со него го започнав тестирањето. Муџи памБук, жица плетенка Kanthal A1 Twisted 28 AWG / 0.32mm*0.32mm 5 вртежи на 2,5мм, спејс 1мм, 0.7 ома, поставена во рамнина на самите штрафчиња на декот, значи и да сакаш пониско - не може. Со подигањето на коилот ефективно се штелува троут хитот.

TFA Turkish Tobacco 60/40 ВГ/ПГ, прво пробување дупли шок - бев шокиран од тоа колку е тесен цугот на атомизерот и вториот шок беше аромата, која беше импресивно фантастична. Џуџето вади ароматични ноти од мирисната пирамида на турскиот тутун, кои кај други атомизери едноставно не постојат.

51947619_3032810456736517_7339943274565599232_n.jpg

Тестиран до сега со TFA Mexican Liqueur, Captain Bellamy's Custard, CUstard and Bakeries, One on One Cowboy West и TFA Cubano. Надпросечен за сите видови нетутунски ароми, а за тутунските е закон и устав, едноставно супериорен.
Тестирањето го продолжив со 1.0 и 0.8 воздушните инсерти. Чувството е многу слично како кога пушиш супер слим дамски тенки цигари, со тоа што 1.0 е со 100's филтер, а 0.8 како да е со дупли 100's. ДЛ вејперите да не го пробуваат овој сетап, бидејќи гарантирано ќе останат без пломби во забите :D
Филингот е уникатен и интересен, но треба време за привикнување и поинаква техника за вејпање. Секако, бенефитот е фантастична арома.

Четвртиот тест го направив со 1.5 инсерт и дојдов до резултат прилично опуштен и релаксиран МТЛ, фино за секојдневно користење. Квалитетот на пареата на сите сетинзи е беспрекорна.

Клонот до сега изгледа и функционира совршено. Дојде чист како солза, нема преостри ивици, се си пасува милиметарски како што треба, гумичките ни да мрднат. Ниту на ФТ нема ниту една замерка од сопствениците.
Иако на прв поглед така изгледа, сетингот на декот не е тежок и комплициран, но не простува грешки. Нови делови за мене беа подвижниот прстен околу декот и капачето.

Доколку ставиш премногу памук ќе добиеш тенка пареа и чудно брмчење при повлекување воздух, а доколку за дел од милиметар не се покриени дупчињата на прстенот со памук, поплава не ти гине. Тука владее аксиомата „less is more“, па така памукот е најдобро да се исече на самата надворешна ивица на декот, не повеќе.

Следните на ред за тестирање се најголемите воздушни инсерти и следните жици од мојот арсенал - Kanthal A1 30AWG / 0.25, Kanthal A1 28AWG / 0.32mm и секако Ферарито - Ni80 MTL Fused Clapton.

52669973_3032810900069806_7600028876055511040_n.jpg

Член сум на една дискусиона група каде членуваат постари и посериозни МТЛ вејпери, кои скоро сите имаат во колекциите барем по едно Џуџе и тоа претежно оригинали. Како своевиден куриозитет ќе го издвојам начинот како тие луѓе со љубов и почит говорат за тој атомизер, а сега знам и зошто.

Можеби на некого Џуџето нема да му биде омилено заради неможноста да се сетира надворешниот ерфлоу или полнењето одоздола, но дефинитивно станува збор за MUST HAVE атомизер во збирката на секој вистински МТЛ вејпер, бидејќи задоволната насмевка на лицето после добар цуг со него кажува се.

---

Ете драги мои колеги вејпери, мој мал придонес за форумов, рецензија од мојата маленкост, професионален новинар.

За да ги разбијам стереотипите, наместо вообичеани снимки од декот, сетингот и слично, мојот скромен талент за фотографија го искористив за правење сесија на тема Класика од два света - два легендарни класични производи од парфимеристиката и вејпингот, со заеднички именител - црно и златно.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Секоја чест другар. Е така го личи, темелно. Со мерак си прочитав. Со здравје да те служи. Малку се насекирав оти мислев дека нема да ме бендиса и дека џабе го нарачав кецот, ама сега ми се врати ентузијазмот. Целата сторија зачинета со уметнички израз и на полето на фотографија е перфекција.

Туку оти не сте кажале дека има Скајлајн Дроп?

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Се барав себе си во ова наше вејпање-парење можеби 3 год. Слушав и го правев тоа што ми го кажуваа,и одев шаблонски.Стапчиња елеаф 20W танкчиња...Денес полнам 4 години со саглам опрема Eleaf istick 50W i melo tank. После тоа дојде Kanger Subtank mini i Delta 2 кои ми го сменија начинот на Правење греачи...и тргнав со менување на опрема по некоја шема кој дал позитивно ривју или слушајки други пример се труеш со дробно МТЛ е правата работа. Земав Сирена 2 и Гслакси. Првите 4-5 дена беа ок ама не беше тоа што го сакав. И на ред дојдоа Зевс и Кајлин мини,ми го пружиа тоа што го барав. После се што ми даде тоа што го сакав и барав е OBS engine nano, OBS crius 2,OBS engine 2,OFRF gear,Wotofo Serpent Elevate,qp design JuggerKnot mini... 90% се топ аоирфлоу и се е со еден коил освен OBS engine 2 кој е со 2.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Де кажете SS или кантал жица со која најмногу ќе блеснaт Serpent Elevate и Gear.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Де кажете SS или кантал жица со која најмногу ќе блеснaт Serpent Elevate и Gear.
Користам алиен. Дали е кантал или сс го користам во W. Разликан не осеќам

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Користам алиен. Дали е кантал или сс го користам во W. Разликан не осеќам

А да додадам на fasttech има готoви кои јас ги користам 4-5$ 50ком и 8-10$ 100ком готови греачи
f2ddabd5b9ad65bde2dea36554ac84a9.jpg
fa02029af8486668a7c38da23994a43c.jpg
35ae265b333537283ac78923299a3530.jpg

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
А да додадам на fasttech има готoви кои јас ги користам 4-5$ 50ком и 8-10$ 100ком готови греачи
f2ddabd5b9ad65bde2dea36554ac84a9.jpg
fa02029af8486668a7c38da23994a43c.jpg
35ae265b333537283ac78923299a3530.jpg

Ќе нарачаме 50 комада нека се најдат.

Него и спајка про си има минијатурен танк. Им пишав на копервејп ако може да направат.

http://siriusmods.com/product/helix/

На турски јазик но може да се види за што станува збор:

Тамам да си нарачам по едно за скајлајн и за спица.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Им пишав на Фастек за батерии, рекоа дека испорачуваат во Македонија преку DHL eCommerce US, но не можат да ми кажат однапред колкава ќе биде поштарината. Демек, да им кажам што ќе нарачам, они ќе ми спремат нарачка и дури кога ќе бидат "ready to ship" ќе се знаела поштарината. Дури ни по мое повеќекратно инсистирање не сакаше да ми каже ни отприлика колку ќе биде, па затоа се откажав од нарачка, но најмногу затоа што не ми требаат батерии сега. Инаку, и` кажав дека би зел 4 или 8 комада, дури и SKU-ата, ама пак не сакаше да каже. :rolleyes:

А имам нарачувано преку DHL eCommerce US од USA (логично :hay:) и оди преку обична пошта, не е полниот DHL каков што го знаеме и „обожаваме“, и многу често нема никакви царински давачки (односно важат обичните поштенски правила на кои сме навикнати). Е сега, дали и овој е таков DHL, треба некој да проба и да види. Јас мислам дека е таков, но најважното прашање е колкава ќе биде поштарината.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Им пишав на Фастек за батерии, рекоа дека испорачуваат во Македонија преку DHL eCommerce US, но не можат да ми кажат однапред колкава ќе биде поштарината. Демек, да им кажам што ќе нарачам, они ќе ми спремат нарачка и дури кога ќе бидат "ready to ship" ќе се знаела поштарината. Дури ни по мое повеќекратно инсистирање не сакаше да ми каже ни отприлика колку ќе биде, па затоа се откажав од нарачка, но најмногу затоа што не ми требаат батерии сега. Инаку, и` кажав дека би зел 4 или 8 комада, дури и SKU-ата, ама пак не сакаше да каже. :rolleyes:

А имам нарачувано преку DHL eCommerce US од USA (логично :hay:) и оди преку обична пошта, не е полниот DHL каков што го знаеме и „обожаваме“, и многу често нема никакви царински давачки (односно важат обичните поштенски правила на кои сме навикнати). Е сега, дали и овој е таков DHL, треба некој да проба и да види. Јас мислам дека е таков, но најважното прашање е колкава ќе биде поштарината.
DHL од кинац нец бил помал од 70$ и тоа за стапчињата eGo T, eGo W и од 15 само јас ги имам платено,другите биле семплови. 50% од нив со DHL авионски доаѓале до царина на аеродром и ми било барано барано да се царинат,но со оглед на давачките се имам откажано бо име на државата ни XD

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ќе нарачаме 50 комада нека се најдат.

Него и спајка про си има минијатурен танк. Им пишав на копервејп ако може да направат.

Helix Kit - Sirius Mods

На турски јазик но може да се види за што станува збор:

Тамам да си нарачам по едно за скајлајн и за спица.
Колега,на фастек има Алиен и Фјусед клептон за МТЛ само се во котури
8e82d71283d1e67e8eea3412f106bf36.jpg
36c2f87e540e397b94f9665a59421864.jpg
8b45f84f0c0a14b2842718535063cc64.jpg
6b288438c1748f41e4b6fe7ffc2266d4.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно